Skip to main content

BEAUTY TIPS

"Έχω ακμή... Κάνει να φάω σοκολάτα;"

Είναι μύθος ή αλήθεια τελικά; 


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Η σοκολάτα που τόσο πολύ αγαπάμε οι περισσότερες από εμάς -σε σημείο εθισμού-  είναι απαγορευτική για όσες από εμάς ταλαιπωρούμαστε με προβλήματα ακμής στην επιδερμίδα μας;

Η μόνιμη έκφραση που ακούμε από παιδιά είναι η εξής: "Αν έχεις ακμή μην τρως πολύ σοκολάτα" .Ισχύει λοιπόν; 
Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως λευκό ψωμί και ζάχαρη, μπορούν να προκαλέσουν ακμή και σπυράκια.  Αντίστοιχα όμως, τα  φασόλια και τα φρούτα για παράδειγμα, που διαθέτουν  χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη δεν προκαλούν το παραπάνω πρόβλημα. Επιπλέον, μερικά από τα συστατικά στην αυθεντική σοκολάτα (100% κακάο) που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ακμή είναι η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη, οι οποίες είναι γνωστό ότι έχουν την ιδιότητα να φράζουν τους πόρους της επιδερμίδας. Συνεπώς, είναι σαφές πως δυστυχώς -για τις περισσότερες από εμάς- η σοκολάτα είναι σαφές πως επιδεινώνει τα συμπτώματα της ακμής (σπυράκια). Αυτό δε σημαίνει φυσικά πως δεν θα φας ξανά ποτέ γλυκό και σοκολάτα, απλά περιόρισέ τα! Η ζωή είναι μικρή και της αξίζει να είναι.. γλυκειά!

 

CHOCO.jpg

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Πώς να απαλλαγείτε από τους πόρους;

Οι ειδικοί μοιράζονται τα top μυστικά για να τους ξεφορτωθείτε

Προτεινόμενα

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

FOOD

Νέα μελέτη του εγκεφάλου συνδέει τη μοναξιά με τη λαχτάρα για ζάχαρη

Οι άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους κοινωνικά απομονωμένους μπορεί επίσης να έχουν πιο έντονη λαχτάρα για ζαχαρούχα τρόφιμα