Skip to main content

BEAUTY TIPS

Γιατί η αποτοξίνωση στο δέρμα σου είναι απαραίτητη;

Μάθε ακριβώς όσα πρέπει να κάνεις


Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Για να δείχνει το πρόσωπό σου λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό

1. Δώσε στην επιδερμίδα σου τα συστατικά που χρειάζεται
H χρήση ενός ενυδατικού σέρουμ οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα κρίνεται απαραίτητη για την αναζωογόνηση του δέρματος, ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ. Αναζήτησε φόρμουλες με υαλουρονικό οξύ, που γεμίζει τις ρυτίδες και λειαίνει την επιδερμίδα. Θα παρατηρήσεις αμέσως τη διαφορά. Πρόσφατες μελέτες, άλλωστε, δείχνουν ότι τα σωστά ενυδατωμένα κύτταρα μπορούν καλύτερα να μεταφέρουν μηνύματα ανανέωσης στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας εξασφαλίζοντας συνολική αναζωογόνηση.

Pixel
Pixel

2. Επένδυσε: Σε κρέμες με αντιοξειδωτικά

Προσθέτοντας αυτούς τους ισχυρούς εξολοθρευτές ελεύθερων ριζών στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου, βοηθάς το δέρμα σου να αντιστέκεται σθεναρά στην ηλιακή ακτινοβολία, τη ρύπανση και τη γήρανση. Επιπλέον, για να σιγουρευτείς για το αποτέλεσμα, πρέπει όχι μόνο να απλώνεις προϊόντα περιποίησης με αντιοξειδωτικά, αλλά και να τρως τροφές που τα περιέχουν. Φρόντισε οι αντιγηραντικές κρέμες σου να περιέχουν βιταμίνες Α, C και Ε και κατανάλωνε καθημερινά ντομάτες, μούρα και σκούρα πράσινα λαχανικά.

3. Καθάρισε: Το δέρμα σου στον «ατμό»
Τις περισσότερες φορές η ειδικός χρησιμοποιεί ένα ζεστό κομμάτι υφάσματος, το οποίο εφαρμόζει στο πρόσωπο πιέζοντάς το με τα δάχτυλα. Αυτό γίνεται γιατί οι μαλάξεις ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος χαρίζοντας φρέσκια όψη στο πρόσωπο, απαλύνοντας μαύρους κύκλους και προετοιμάζοντας κατάλληλα το δέρμα για να δεχτεί τα προϊόντα που θα ακολουθήσουν. Στο σπίτι γέμισε το νιπτήρα με ζεστό νερό, πρόσθεσε 20 σταγόνες λάδι λεβάντας και βούτηξε μέσα μια πετσέτα. Στύψε την πετσέτα και κάνε ελαφρύ μασάζ σε όλο το πρόσωπο. Ολοκλήρωσε αυτό το mini spa βρέχοντας το πρόσωπο με κρύο νερό, για να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος.

4. Κάνε μασάζ μόνη σου
Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την ελαστικότητα της επιδερμίδας, τονώνει τους ιστούς και λειαίνει τις ρυτίδες. Άπλωσε ένα λάδι για το πρόσωπο ή μια κρέμα ενυδάτωσης σε μορφή τζελ στις παλάμες σου, ξεκίνησεμε ανοδικές κινήσεις από το λαιμό μέχρι το σαγόνι, σύρε τα δάχτυλα κατά μήκος του.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Ποια λάθη να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα των χεριών σας

Εάν τα χέρια σας γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα σας, μπορεί να κάνετε αυτά τα λάθη

BEAUTY TIPS

Dry Brushing: 6 λόγοι για να ξεκινήσεις το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας σου αυτή την άνοιξη

Το dry brushing είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα του σώματός σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 11 Μαΐου

Βρείτε χρόνο για να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς θέλετε να περάσετε πραγματικά τη γιορτή της μητέρας: Βάλτε τον εαυτό σας πρώτο χωρίς ενοχές

Είναι εντάξει να πείτε «όχι» και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Κ. Π. Καβάφης: «…που γι’ Αλεξανδρινό γράφει Αλεξανδρινός» στην Στέγη, με την καλλιτεχνική υπογραφή του Δημήτρη Παπαδημητρίου

Το Σάββατο 25 Μαΐου μια μοναδική συναυλία έρχεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης