Σπυράκια κάτω από τη φράντζα; Έτσι θα τα εξαφανίσεις! - AllYou.gr

Search

Σπυράκια κάτω από τη φράντζα; Έτσι θα τα εξαφανίσεις!

Bad bangs;

12 Ιανουαρίου 2015

Η φράντζα έχει τη φήμη του διαχρονικού hairstyle και την είδαμε και φέτος «φορεμένη» από πολλές σταρ. Τι κρύβεται, όμως, κάτω από αυτήν; 

Φαίνεται πως αυτό το τμήμα της κεφαλής μακραίνει γρηγορότερα από ότι τα υπόλοιπα μαλλιά. Το styling της δεν είναι εύκολη υπόθεση επίσης, ενώ το σημαντικότερο «πρόβλημα», είναι ότι πίσω από αυτή την... τριχωτή κουρτίνα, δημιουργούνται ορισμένες ενοχλητικές δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή.

Σε «τρώει» η περιέργεια γιατί συμβαίνει αυτό; Το μέτωπο αποτελεί τμήμα της ζώνης Τ, που έχει την τάση να είναι πιο λιπαρή από ότι, για παράδειγμα, τα μάγουλα. Πρακτικά, η φράντζα παγιδεύει βακτήρια και την υπερβολική λιπαρότητα

Πώς να το αντιμετωπίσεις:

1. Αρχικά, πρέπει να κόψεις μια συνήθεια. Μην αγγίζεις τα μαλλιά σου και ειδικά σε εκείνο το σημείο, κάθε πέντε δευτερόλεπτα, διότι ακόμα κι αν λούστηκες πριν από μερικές ώρες, τα γεμίζεις με λιπαρότητα σε κάθε άγγιγμα. Η περιοχή του μετώπου είναι επιρρεπής στη βρωμιά, οπότε δε χρειάζεται να τη «φορτώνεις» με περισσότερη. 

2. Μην ξεχνάς τον καθαρισμό προσώπου. Δώσε έμφαση στην προβληματική περιοχή και κάνε καθαρισμό δυο φορές την ημέρα. Χρησιμοποίησε ακόμα και μαντηλάκια που απομακρύνουν τη λιπαρότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να φρεσκάρεις την επιδερμίδα σου.

3. Άλλαξε τον τρόπο που χτενίζεις και περιποιείσαι τη φράντζα σου. Με λίγα λόγια, υιοθέτησε άλλο στυλ μερικές ημέρες της εβδομάδας, ώστε να αφήσεις το δέρμα σου να αναπνεύσει και να απομακρύνεις με τον καθαρισμό τα βακτήρια και τα υπολείμματα. Ακολούθησε το allyou στο Instagram!