Skip to main content

BEAUTY TIPS

Πώς να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου όταν πάσχεις από ακμή

Οι κινήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις τον τραυματισμό του δερματικού φραγμού και τις μολύνσεις.



Η απολέπιση του δέρματος με τάση ακμής απαιτεί μια λεπτή διαχείριση για την αποφυγή τραυματισμού του δερματικού φραγμού ή άλλων μολύνσεων. Αν και είναι απαραίτητο να αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αποφράσσουμε τους πόρους, η επιθετική απολέπιση μπορεί να ερεθίσει την ακμή και να επιδεινώσει την κατάσταση. Ακολουθεί μια ήπια ρουτίνα απολέπισης για δέρμα με τάση ακμής.

Επίλεξε το σωστό απολεπιστικό

Προτίμησε χημικά απολεπιστικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ αντί για φυσικά απολεπιστικά με σκληρά σωματίδια και κόκκους. Τα χημικά απολεπιστικά διεισδύουν στους πόρους, διαλύουν τη λιπαρότητα και βοηθούν στην αποβολή των νεκρών κυττάρων του δέρματος χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς.

Ξεκίνα σταδιακά

Εάν δεν έχεις συνηθίσει την απολέπιση ή χρησιμοποιείς ένα νέο προϊόν, ξεκίνα με χαμηλότερη συγκέντρωση δραστικής ουσίας και σταδιακή συχνότητα για να επιτρέψεις στο δέρμα σου να προσαρμοστεί. Ξεκίνα με απολέπιση μία φορά την εβδομάδα και αύξησε σταδιακά ανάλογα με την ανοχή σου.

Κάνε απαλές κινήσεις

Όταν εφαρμόζεις το απολεπιστικό, χρησιμοποίησε απαλές, κυκλικές κινήσεις με καθαρά χέρια ή ένα μαλακό πανάκι ή δίσκο ντεμακιγιάζ. Απόφυγε το επιθετικό τρίψιμο, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει και να προκαλέσει φλεγμονή στο δέρμα με τάση ακμής.

Απόφυγε την υπερβολική απολέπιση

Η υπερβολική απολέπιση μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος και να διαταράξει τον φραγμό του, οδηγώντας σε αυξημένη ακμή και ευαισθησία. Μείνε στη συνιστώμενη συχνότητα και μην κάνεις απολέπιση περισσότερο από όσο χρειάζεται.

Ενυδάτωση

Μετά την απολέπιση, χρησιμοποίησε μια μη φαγεσωρογόνο ενυδατική κρέμα για να διατηρήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο και ισορροπημένο. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της υπερβολικής ξηρότητας που προκαλείται από την απολέπιση.

Αντιηλιακή προστασία

Η απολέπιση μπορεί να κάνει το δέρμα σου πιο ευαίσθητο στον ήλιο. Χρησιμοποίησε πάντα ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Συμβουλέψου έναν δερματολόγο

Εάν πάσχεις από σοβαρή ακμή ή δεν είσαι σίγουρη για τα σωστά προϊόντα απολέπισης για τον τύπο του δέρματός σου, συμβουλέψου έναν δερματολόγο. Μπορεί να προτείνει τα κατάλληλα προϊόντα και να παρέχει εξατομικευμένες συμβουλές με βάση την κατάσταση του δέρματός σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department