Skip to main content

BEAUTY TIPS

Τα 4 tips που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις τέλεια lip looks χρησιμοποιώντας συνδυασμό προϊόντων

Μην αρκείσαι μόνο σε ένα lip balm, αλλά απογείωσε την εμφάνισή σου με διαφορετικά προϊόντα για συγκεκριμένες ανάγκες



Η δημιουργία του τέλειου lip look συχνά περιλαμβάνει έναν συνδυασμό προϊόντων και τεχνικών για την επίτευξη της επιθυμητής εμφάνισης, κόντρα στο σκεπτικό ότι το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό lip balm. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις άψογα χείλη, εντυπωσιάζοντας σε κάθε σου εμφάνιση.

Απολέπιση και ενυδάτωση

Ξεκίνα κάνοντας απολέπιση στα χείλη σου για να αφαιρέσεις τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος και να δημιουργήσεις έναν λείο καμβά για τα προϊόντα για τα χείλη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απαλό scrub για τα χείλη ή να φτιάξεις το δικό σου χρησιμοποιώντας ζάχαρη και μέλι. Μετά την απολέπιση, εφαρμόστε ένα ενυδατικό lip balm ή μια ενυδατική κρέμα τύπου barrier για να διατηρήσεις τα χείλη σου απαλά και λεία. Άφησέ το να απορροφηθεί πλήρως πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Ορισμός και προετοιμασία

Χρησιμοποίησε ένα μολύβι χειλιών που ταιριάζει με το φυσικό χρώμα των χειλιών σου ή την απόχρωση του κραγιόν που θα χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις τα χείλη σου. Ξεκίνα από το κέντρο του άνω χείλους σου και ακολούθησε το φυσικό σχήμα των χειλιών σου, επαναλαμβάνοντας και στο κάτω χείλος. Γέμισε τα χείλη σου με το lip liner για να δημιουργήσεις μια βάση που θα βοηθήσει το κραγιόν σου να διαρκέσει περισσότερο και θα αποτρέψει τον αποχρωματισμό ή τη μεταφορά. Προαιρετικά, εφάρμοσε και ένα primer χειλιών για να ενισχύσεις περαιτέρω την απόδοση του χρώματος του κραγιόν σου. Αυτό το βήμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξομάλυνση τυχόν λεπτών γραμμών στα χείλη σου.

Εφαρμογή κραγιόν

Διάλεξε μια φόρμουλα και απόχρωση που συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σου και την επιθυμητή εμφάνιση. Για ακριβή εφαρμογή, χρησιμοποίησε ένα πινέλο για τα χείλη ή εφάρμοσε το κραγιόν απευθείας από τη συσκευασία του. Ξεκίνα  απλώνοντας το κραγιόν στο κέντρο των χειλιών σου και προχώρησε προς τα έξω και τη γραμμή των χειλιών. Αφιέρωσε χρόνο για να εξασφαλίσεις ομοιόμορφη κάλυψη. Εάν προτιμάς ένα ματ φινίρισμα, σκούπισε τα χείλη σου με ένα χαρτομάντιλο και εφάρμοσε ξανά το κραγιόν για μια βελούδινη εμφάνιση που διαρκεί. Για γυαλιστερό φινίρισμα, πρόσθεσε ένα διάφανο lip gloss πάνω από το κραγιόν.

Highlight και τελειοποίηση

Για να προσθέσεις διάσταση και να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται πιο γεμάτα, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα highlighter στο κέντρο των χειλιών σου. Αυτή η τεχνική θα τραβήξει το φως και θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση των πιο σαρκωδών χειλιών. Τέλος, χρησιμοποίησε ένα καθαρό πινέλο για τα χείλη ή μια μπατονέτα για να καθαρίσεις τις άκρες και να τελειοποιήσεις το σχήμα των χειλιών σου. Δώσε προσοχή σε τυχόν ανομοιομορφίες ή μουτζούρες και κάνε τις απαραίτητες διορθώσεις για ένα άψογο φινίρισμα.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα