Skip to main content

BEAUTY TIPS

Μέσα στην τσάντα ομορφιάς της Keira Knightley

Η Keira Knightley έχει γενέθλια και εμείς γιορτάζουμε τα μυστικά ομορφιάς της  



Στις 26 Μαρτίου σβήνει 39 κεράκια και η Κίρα Νάιτλι συνεχίζει να μας εμπνέει τόσο στην οθόνη όσο και εκτός, είτε παίζοντας δυνατές γυναίκες πρωταγωνίστριες, είτε μιλάει για τις άδικες απαιτήσεις της μητρότητας είτε δίνει ακούσια masterclasses κομψότητας περπατώντας σε μερικά (πολύ επιλεγμένα) κόκκινα χαλιά.

Με αφορμή τα γενέθλιά της, θυμηθήκαμε το ενδιαφέρον της για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν μέσω μιας παλιότερης συνέντευξής της στο περιοδικό Harper’s Bazaar. Με την ευρέως διαδεδομένη κρίση γύρω από διάσημες γυναίκες που γερνούν φυσικά – και εκείνες που φαινομενικά δεν γερνούν, αναρωτιέται: «Πώς είμαστε, πολιτιστικά, προορισμένοι να γερνάμε;». Στο βίντεο της, στο οποίο αποκαλύπτει το περιεχόμενο της τσάντας ομορφιάς της, η ηθοποιός αναλογίζεται τη σχέση της με τα αντιγηραντικά εργαλεία, πώς υιοθέτησε το χαρακτηριστικό της στυλ μακιγιάζ και τι ελπίζει για τις κόρες της (Edie, 8 και Delilah, 5), μεγαλώνοντας για να ερμηνεύσουν την έννοια της «ομορφιάς».

Πρώτον, παρουσιάζει το πιο «αγαπημένο της πράγμα»: την κρέμα Hershesons Almost Everything, η οποία είναι ένα προϊόν μαλλιών πολλαπλών χρήσεων που σχεδιάστηκε από τον στυλίστα Luke Hersheson, με τον οποίο η Knightley συνεργάζεται συχνά. «Δεν είμαι πολύ καλή στα μαλλιά μου. Δεν μπορώ να τα αναδείξω», παραδέχεται. «Αλλά με αυτό το καταφέρνω χωρίς προσπάθεια ή δεξιότητα. Αυτή είναι η μόνη μου συμβουλή για τα μαλλιά!» λέει ειλικρινά.

Ένα άλλο «μαγικό» προϊόν που λατρεύει η ηθοποιός είναι το MZ Skin Tone and Lift Germanium Contouring Facial Roller. «Χρειάζομαι λίγη τόνωση και λίγη ανύψωση», ισχυρίζεται χωρίς ενοχές, ενώ δείχνει πώς να χρησιμοποιείτε το χειροκίνητο ρολό προσώπου. Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, λατρεύει επίσης την «κρέμα προσώπου των ονείρων», την Επανορθωτική Κρέμα Προσώπου της Sisley Paris και το «πολυτιμότατο απόκτημά της», το The Lip Balm της La Mer («το καλύτερο βάλσαμο για τα χείλη που έχω δοκιμάσει»).

Όσον αφορά το μακιγιάζ, ορκίζεται στο ρητό «less is more», αποκαλύπτοντας ότι φοράει πολύ λιγότερο μακιγιάζ τώρα από ό,τι στο παρελθόν. Στα must της περιλαμβάνονται η Chanel Les Beiges Water-Fresh Tint και το Elevated Glow Highlighter της Lisa Eldridge στο «Crystal Nebula» (και τα δύο για μια δροσερή εμφάνιση), καθώς και τη μίνι παλέτα Kryolan Dermacolor Camouflage Crème – την οποία αποκαλύπτει ότι «κάθε ηθοποιός της οθόνης έχει  – για να καλύψει "κάθε ψεγάδι"».

Όσον αφορά τη βελτίωση των ματιών και των χειλιών της, η Knightley λέει ότι εμμένει στην ασφαλή φόρμουλα της «ένα σκούρο smoky eye και ένα φυσικό στόμα – ταιριάζει ακριβώς στο πρόσωπό μου και είμαι ευχαριστημένη με αυτό». Όταν η ίδια επιτυγχάνει αυτό το look, της αρέσει το Absolution Le Smoky Eyeshadow Crayon στο «Charbon» και το Charlotte Tilbury Hot Lips 2.0 στο «Glowing Jen», ένα ροζ γυμνό. «Eπιλέγω πάντα φυσικές αποχρώσεις».

Αλλά αυτό που λέει η Knightley ότι την ελκύει περισσότερο στον κόσμο της ομορφιάς τώρα είναι τα πράγματα που διευκολύνουν την αυτοφροντίδα. Ένα υπέροχο μπάνιο φορώντας μια μάσκα προσώπου και περιτριγυρισμένη από αρωματικά κεριά απολαμβάνει «μια πραγματική στιγμή χαλάρωσης και ηρεμίας», λέει. Ακόμα και το να την ακούς να το λέει είναι ανακουφιστικό.

Απολαύστε περισσότερο τη φιλοσοφία ομορφιάς της Knightley και δείτε τα πιο χρησιμοποιημένα καλλυντικά της, στο παραπάνω βίντεο.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».