Skip to main content

BEAUTY TIPS

5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Αν και δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το εξαφανίσεις, σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι για να καμουφλαριστεί



Αν και δεν υπάρχει άμεση ή μόνιμη λύση για τις σακούλες και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, σίγουρα υπάρχουν μερικές γρήγορες λύσεις που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισής τους προσωρινά, δίνοντας νέα πνοή στην εμφάνισή σου. Ακολουθούν πέντε συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά, ιδιαίτερα για εκείνες τις στιγμές που θέλεις να ξεκουράσεις το βλέμμα σου παρά την κούραση που έχεις συσσωρεύσει.

Εφάρμοσε μια κρύα κομπρέσα

Η εφαρμογή κρύας κομπρέσας μπορεί να βοηθήσει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του οιδήματος γύρω από τα μάτια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κρύο πανί, παγωμένες φέτες αγγουριού ή ακόμα και μια σακούλα με κατεψυγμένο αρακά τυλιγμένο σε ένα πανί. Εφαρμόστε την κρύα κομπρέσα στα κλειστά βλέφαρά σου για 5-10 λεπτά για να μειώσεις το πρήξιμο.

Διάλεξε κρέμα ματιών με βάση την καφεΐνη

Αναζήτησε μια κρέμα ματιών που περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και να συσφίξει προσωρινά το δέρμα γύρω από τα μάτια σου. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα της κρέμας κάτω από τα μάτια σου και κάνε απαλό μασάζ χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σου.

Πες «ναι» στην καλή ενυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να επιδεινώσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, οπότε φρόντισε να πίνεις αρκετό νερό όλη την ημέρα, ιδιαίτερα τις μέρες που νιώθεις επιδείνωση της εικόνας των ματιών σου.

Ανύψωση του κεφαλιού στον ύπνο

Το να διατηρείς ανυψωμένο το κεφάλι σου ενώ κοιμάσαι μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση υγρού γύρω από τα μάτια σου, μειώνοντας το πρήξιμο το πρωί. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα επιπλέον μαξιλάρι και να μειώσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια σου σε σύντομο χρόνο.

Concealer

Αν και δεν αποτελεί μια μακροπρόθεσμη λύση, η χρήση ενός concealer μπορεί να καμουφλάρει αποτελεσματικά τις σακούλες κάτω από τα μάτια, μαζί φυσικά με τους μαύρους κύκλους. Διάλεξε ένα concealer που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σου και διαθέτει κρεμώδη υφή για να αποφύγεις να τονίσεις τις λεπτές γραμμές και τις όποιες ρυτίδες. Ταμπονάρισε απαλά το concealer στην περιοχή και blend-αρέ το ομοιόμορφα με το δέρμα σου.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».