Skip to main content

BEAUTY TIPS

Θέλετε πιο σφιχτό και σφριγηλό δέρμα; Κάντε αυτό πριν πάτε για ύπνο

3 συνήθειες ομορφιάς για να υιοθετήσετε πριν κοιμηθείτε



Απλώς η πλήρης νυχτερινή ανάπαυση είναι από μόνη της περιποίηση του δέρματος, αλλά ο πραγματικός ύπνος ομορφιάς ξεπερνά το να είστε απλά στην άνεση του μαξιλαριού. Στη συνέχεια, πρέπει να ολοκληρώσετε τρία βήματα πριν κλείσετε τα μάτια σας για να ενθαρρύνετε το δέρμα πιο σφριγηλό και σφιχτό κάθε πρωί:

Χρησιμοποιήστε συσκευή μικρορεύματος ή LED

Αν περιηγηθείτε στα ράφια ομορφιάς των συντακτών και των ειδικών στο δέρμα, πιθανότατα θα εντοπίσετε μερικές συσκευές. Μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι οι μάσκες φωτός LED και τα εργαλεία μικρορεύματος, και τα δύο γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων γήρανσης του δέρματος.

Το μικρορεύμα μπορεί να παρομοιαστεί με μια προπόνηση για το πρόσωπό σας. Σύμφωνα με τη διάσημη αισθητικό Shani Darden, «Διεγείρει τους μύες του προσώπου κάτω από το δέρμα, κάτι που βοηθά στη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου, τονώνει το δέρμα και μειώνει τις ρυτίδες».

Από την άλλη πλευρά, οι μάσκες φωτός LED στοχεύουν σε δερματικά προβλήματα, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύοντας τη συνολική υφή του δέρματος.

Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο, ξεκινήστε επιλέγοντας ένα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις συγκεκριμένες ανησυχίες σας και, στη συνέχεια, προσθέστε το άλλο εάν πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θυμηθείτε, η συνέπεια είναι ζωτικής σημασίας. Η ποιότητα πάντα υπερτερεί της ποσότητας στον κόσμο της φροντίδας του δέρματος.

Φτιάξτε ένα λάτε κολλαγόνου ή ζεστό κακάο

Έχω μερικά καλά νέα για όσους είναι υπέρ μιας βραδινής γλυκιάς απόλαυσης – υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να το κάνετε καλό στον ύπνο σας. Το μυστικό; Προσθέστε κολλαγόνο και προσέξτε την υπερφόρτωση πρόσθετης ζάχαρης.

Αν και ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητός, οι ερευνητές προτείνουν ότι τα πεπτίδια κολλαγόνου με υψηλή περιεκτικότητα σε γλυκίνη μπορεί να επηρεάσουν ορισμένους υποδοχείς του εγκεφάλου και να μειώσουν τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος τη νύχτα, οδηγώντας σε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Αλλά δεδομένου ότι η έρευνα για το κολλαγόνο και τον ύπνο είναι ακόμη στα σπάργανα, θα πρότεινα να το συνδυάσετε με ένα άλλο βασικό προϊόν που προκαλεί υπνηλία: το χαμομήλι. Παρακάτω, η συνταγή μου για τον λάτε που σας πηγαίνει για ύπνο:

Συστατικά

2 φακελάκια τσαγιού χαμομήλι

1 ½ φλιτζάνι γάλα επιλογής

1 κουταλιά σκόνη κολλαγόνου χωρίς γεύση

Λίγη κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή αγαύη

Οδηγίες:

Βάλτε τα 2 φλιτζάνια γάλα να βράσουν στο μάτι της κουζίνας.

Προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού χαμομηλιού σας, καλύψτε, χαμηλώστε τη φωτιά στη χαμηλότερη ρύθμιση και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά.

Στύψτε έξω τα φακελάκια τσαγιού και πετάξτε τα.

Προσθέστε μια δόση κανέλας και μια κουταλιά σκόνη κολλαγόνου.

(Προαιρετικά) Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό σύρμα ή ένα σύρμα matcha αντί για ένα κουτάλι για να αποτρέψετε τη συσσώρευση της σκόνης κολλαγόνου.

Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε πεπτίδια

Ως τελευταίο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς σας (και ίσως ενώ πίνετε το λάτε χαμομηλιού), κάντε τη χάρη στο δέρμα σας και δώστε έμφαση στην ενυδατική κρέμα. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε ένα προϊόν που είναι πλούσιο σε πεπτίδια.

Για να προσθέσουμε λίγη επιστήμη στο τσιτάτο, ας ξεκαθαρίσουμε γιατί τα πεπτίδια είναι τόσο παρόντα στα προϊόντα γήρανσης του δέρματος. Αρχικά, τα πεπτίδια είναι αλυσίδες αμινοξέων που συνδέονται μεταξύ τους με πεπτιδικούς δεσμούς και τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών.

Πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο, η ελαστίνη και η κερατίνη υπάρχουν στο δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια μας. Έτσι, η φροντίδα τους θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς – και η χρήση πεπτιδίων είναι ένας τρόπος για να γίνει αυτό.

Όταν εφαρμόζονται τοπικά, τα πεπτίδια βοηθούν στη λεία υφή του δέρματος, στη γεμάτη κουρασμένη επιδερμίδα, στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού και πολλά άλλα.

Μια εξαιρετική (όχι μόνο καλή) ενυδατική πεπτιδική κρέμα θα περιλαμβάνει επίσης συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βούτυρο καριτέ, αλόη βέρα, κεραμίδια και άλλα ενισχυτικά ενυδάτωσης.

Διαβάστε επίσης

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!

BEAUTY TIPS

Το κούρεμα princess bob είναι το hot trend για το καλοκαίρι

Δείτε πώς να αποκτήσετε το look

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

Προτεινόμενα

CELEBS

Ζενεβιέβ Μαζαρί: Οικογενειακή απόδραση στη Βενετία

Δείτε στιγμιότυπα από το ταξίδι τους

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

11 σημάδια ότι πρέπει να δώσεις προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες

Πόσο συχνά βάζεις τον εαυτό σου πρώτο;

CELEBS

Olivia Hussey: Πώς είναι σήμερα η «Παναγία» από τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» 

Τη φλέρταρε ο «δικός» μας Γιώργος Βογιατζής