Η απόλυτη homemade πούδρα για λιπαρό δέρμα - AllYou.gr

Search

Η απόλυτη homemade πούδρα για λιπαρό δέρμα

Για ματ αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου, χρειάζεσαι ένα μόνο υλικό από την κουζίνα σου!

20 Οκτωβρίου 2016

Μου αρέσει πάρα πολύ να αγοράζω νέα καλλυντικά προϊόντα. Αλλά αυτό το «χόμπι» μερικές φορές το περιορίζω. Χρειάζεται να διαθέτεις πάντα ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων, αν θέλεις να πειραματιστείς με τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά. Για παράδειγμα, όταν χρειάζεται να δώσω 15 και 20 ευρώ για μια διάφανη πούδρα προσώπου, εκεί βάζω τα όρια μου. Ειδικά, όταν μπορώ με λιγότερα χρήματα να φτιάξω την δική μου!

Η σπιτική αυτή πούδρα λοιπόν, έχει ως βάση ένα υλικό το οποίο έχει πολλές χρήσεις αλλά χρησιμοποιείται κυρίως στην κουζίνα. Αναφέρομαι στο αραρούτι ή μαράντυλο μια σκόνη η οποία προέρχεται από το φυτό arrowroot. Το συγκεκριμένο υλικό είναι σαν το… αδερφάκι του κορνφλάουρ αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση και περίσταση δεν θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις το δεύτερο, καθώς μπορεί να προκαλέσει δερματικές ενοχλήσεις.

Αντιθέτως, το αραρούτι είναι ιδανικό για καλλυντική χρήση, ειδικά αν είναι βιολογικό. Είναι μια πολύ καλή φυσική εναλλακτική για να χρησιμοποιηθεί ως βάση μιας διάφανης πούδρας που σταθεροποιεί το μακιγιάζ και προσφέρει ματ αποτέλεσμα. Το αραρούτι ενδείκνυται για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες, για τη παρασκευή προϊόντων μακιγιάζ, αποσμητικών και πυκνών γαλακτωμάτων γενικότερα, αλλά εγώ ανακάλυψα την πιο εύκολη και με λίγα υλικά για να δημιουργήσεις την δική σου πούδρα προσώπου.

Θα χρειαστείς:

¼ της κούπας αραρούτι (προσπάθησε να βρεις βιολογικό)

2 σταγόνες έλαιο λεβάντας (προεραιτικό)

1 πλατύ δοχείο για αποθήκευση

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανάμειξε τα υλικά και ανακάτεψε με αργές κινήσεις. Αποθήκευσε την πούδρα σε ένα πλατύ, γυάλινο δοχείο με καπάκι ή σε ένα παλιό δοχείο πούδρας το οποίο έχεις αποστειρώσει. Χρησιμοποίησέ την για να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου αλλά για να προσφέρεις ματ αποτέλεσμα, ειδικά εσύ που έχεις λιπαρό δέρμα. 



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!