Skip to main content

DO IT YOURSELF

Εύκολο diy lip scrub για χείλη λαμπερά κι υγιή

Μια φυσική θεραπεία ομορφιάς που μπορείς να φτιάξεις μόνη σου



Η ζάχαρη μπορεί να μην είναι καλή γενικά για τον οργανισμό σου, αλλά όταν πρόκειται για απολέπιση, είναι απαραίτητη – ειδικά για τα χείλη σου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς να αποκτήσεις απαλά χείλη; Το να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα περιποίησης χειλιών θα κρατήσει το χαμόγελό σας φρέσκο ​​και φιλικό καθώς εισέρχεστε στους πιο δροσερούς μήνες και τα καλά νέα είναι ότι είναι τόσο εύκολο (και γλυκό) να το κάνετε. Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας προϊόντα για τα χείλη μετά την απολέπιση για τέλεια χείλη. Αυτή η συνταγή DIY scrub χειλιών είναι ιδανική για τη θεραπεία των σκασμένων χειλιών ή την προληπτική προσθήκη υγρασίας.

Καστανή Ζάχαρη = Απολεπιστικό

Βιολογικό μέλι = Φυσικές Θεραπευτικές Ιδιότητες (Αντισηπτικό)

Βιολογικό λάδι καρύδας = Θρεπτικό/Ενυδατικό

Κάνοντας απολέπιση με ένα φυσικό scrub, θα αφαιρέσεις το ανώτερο στρώμα του δέρματος που συχνά αφήνεται ξηρό από τον ήλιο, εκθέτοντας ένα νέο απαλό χείλος που επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση των ενυδατικών προϊόντων (όπως το lip balm) και κάνει τα αγαπημένα σου υγρά κραγιόν να αποκτούν περισσότερη απαλότητα και διάρκεια. Πώς να κάνεις την απολέπιση; Εάν ξέρεις πώς να κάνεις απολέπιση στο πρόσωπό σου, τότε η απολέπιση των χειλιών σου είναι εύκολη. Απλώς πάρε το σπιτικό scrub χειλιών σου και εφάρμοσε απαλά σε στεγνά χείλη. Κάνε απαλό μασάζ με το DIY scrub ζάχαρης στα χείλη σου και στη συνέχεια αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό.

Σπιτικό φυσικό Scrub χειλιών

ΥΛΙΚΑ/ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό λάδι καρύδας

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας βιολογικό μέλι

Μικρό γυάλινο δοχείο με καπάκι (δοκιμάστε ένα παλιό δοχείο με lip gloss ή βαζάκι παιδικής τροφής)

Μπολ και κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά

ΒΗΜΑ 1: ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΒΑΣΗ

Η σύσταση του λαδιού καρύδας αλλάζει ανάλογα με τη θερμοκρασία – υγροποιείται όταν θερμαίνεται και τείνει να διαχωρίζεται και να στερεοποιείται σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαίρεσε και χρησιμοποίησε το στερεό μέρος του λαδιού καρύδας.

Είναι το λάδι καρύδας καλό για τα χείλη σου; Το λάδι καρύδας είναι ένα ενυδατικό λάδι ιδανικό για το δέρμα και τα χείλη σου. Το λάδι καρύδας έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες καθώς και μεγάλες ποσότητες ενυδατικών βιταμινών, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης Ε και της βιταμίνης Κ. Το λάδι καρύδας είναι το πιο ενυδατικό λάδι και η καλύτερη επιλογή σου για ένα DIY scrub ζάχαρης που ενυδατώνει τα σκασμένα χείλη.

Εναλλακτικά, μπορείς να αντικαταστήσεις το λάδι καρύδας με ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά έλαιο με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε καθώς και των βιταμινών Α, D και Κ. Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα άλλο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λάδι με βιταμίνη Ε που συνοδεύεται επίσης από ψευδάργυρο και κάλιο. Το αμυγδαλέλαιο είναι πιο ελαφρύ σε σύγκριση με το λάδι καρύδας και το ελαιόλαδο. Εάν χρησιμοποιείς αμυγδαλέλαιο ως βάση, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσεις ξανά το scrub χειλιών για να απαλύνεις τα ξηρά χείλη.

Στο μπολ, συνδύασε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας με 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακάτεψε μέχρι να έχεις μια πλούσια, παχύρρευστη και λεία συνοχή.

Μπόνους: Το λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά που θρέφουν το δέρμα, ενώ το μέλι περιέχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες.

ΒΗΜΑ 2: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ SCRUB ΖΑΧΑΡΗΣ

Πρόσθεσε δύο σφιχτά συσκευασμένες κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη στη βάση και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να επικαλυφθεί, σχηματίζοντας μια πάστα. Συνιστούμε την καστανή ζάχαρη έναντι της λευκής ζάχαρης γιατί είναι πιο απαλό απολεπιστικό. Προσάρμοσε την αναλογία ζάχαρης προς βάση για να επιτύχεις την επιθυμητή υφή απολέπισης. Εάν προτιμάς ένα πραγματικά μεταξένιο scrub, προσθέσε 1 κουταλάκι του γλυκού Honest Body Oil στο μείγμα. Αυτό θα εξομαλύνει το scrub και θα το κάνει επιπλέον ενυδατικό.

Μπόνους: Η καστανή ζάχαρη είναι ένα εξαιρετικό φυσικό απολεπιστικό και είναι πολύ πιο ήπια από κάποια άλλα απολεπιστικά της φύσης, όπως το θαλασσινό αλάτι. Ο συνδυασμός της καστανής ζάχαρης με ένα απαλό μαλακτικό λαδιού κάνει την καλύτερη συνταγή για scrub.

ΒΗΜΑ 3: ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΣΟΥ ΑΠΛΕΙΣΤΙΚΟΥ ΧΕΙΛΙΩΝ

Μετάφερε το υπέροχο scrub χειλιών σε γυάλινο δοχείο με καπάκι. Φρόντισε να προσθέσεις ετικέτα στο βάζο και να προσθέσεις την ημερομηνία, ώστε να μπορείς να παρακολουθείς πόσο καιρό το έχεις. Και σκέψου να το φτιάξεις σε μικρές παρτίδες γιατί τα σπιτικά καλλυντικά δεν έχουν τα συντηρητικά και δεν διαρκούν τόσο πολύ. Αυτή η συγκεκριμένη συνταγή για scrub για τα χείλη θα πρέπει να διαρκέσει για περίπου δύο εβδομάδες, αν τη διατηρήσεις στο ψυγείο.

ΒΗΜΑ 4: ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ LIP SCRUB

Πριν από κάθε χρήση, άφησε το scrub να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει πριν το εφαρμόσεις. Χρησιμοποιώντας μια γενναιόδωρη ποσότητα, άπλωσε το scrub στα χείλη με κυκλικές κινήσεις. Άφησέ το να καθίσει για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσέ το με μια ζεστή πετσέτα. Εφαρμόσε ένα Lip Balm ή την αγαπημένη σου ενυδατική θεραπεία χειλιών μετά από κάθε χρήση για να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα. Απόφυγε τις τοξικές χημικές ουσίες χρησιμοποιώντας ένα φυσικό βάλσαμο για τα χείλη αντί για βαζελίνη.

Τι κάνει η απολέπιση;

Η απολέπιση των χειλιών αφαιρεί το ξηρό δέρμα και ενυδατώνει τα χείλη κάνοντάς τα απαλά. Η τακτική απολέπιση με ένα DIY scrub χειλιών βοηθά να διατηρηθούν τα χείλη απαλά. Το μακιγιάζ εφαρμόζεται επίσης πιο εύκολα σε μεταξένια λεία χείλη. Η χρήση ενός σπιτικού scrub χειλιών θα βοηθήσει την εμφάνιση του κραγιόν, του gloss και του μολυβιού χειλιών σας να διαρκέσει περισσότερο. Απόφυγε τα σκασμένα χείλη και βελτίωσε την εμφάνιση του μακιγιάζ κάνοντας την απολέπιση χειλιών τακτικό μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου. Στη συνέχεια, κλείδωσε τα οφέλη του σπιτικού σου scrub για τα χείλη εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό βάλσαμο για τα χείλη με βούτυρο καριτέ ή συμπλήρωσέ το με το lip gloss με λάδι καρύδας για πρόσθετη λάμψη.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

DO IT YOURSELF

Πέντε πολυτελή scrubs για το σώμα για να μετατρέψεις το σπίτι σου στο spa που έχεις ανάγκη

Προϊόντα για απολέπιση του σώματος, με πολύτιμα έλαια και πολυτελή αίσθηση

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».