Αν σας αρέσουν τα σιροπιαστά γλυκά, αυτό θα σας ενθουσιάσει. Υπέροχα αρωματική κι αφράτη πορτοκαλόπιτα, είναι σιροπιασμένη με σύνεση γι’ αυτό και δεν σε λιγώνει. Το παγωτό βανίλια της ταιριάζει πολύ σαν συνοδεία, όπως και χτυπημένη κρέμα γάλακτος με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και μια ιδέα ζάχαρης άχνης.
Υλικά για ένα ταψάκι 23Χ35εκ.:
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 καψουλάκι βανιλίνη
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
2 – 3 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
2 ½ φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας ή έναν αστεροειδή γλυκάνισο
Πηγή: sweetly.gr
Ακολούθησε το allyou στο Instagram!