Skip to main content

INTERVIEW

Ζωή Μαρούδη: «Το κόσμημα είναι έμπνευση, δημιουργία και στιλ»

Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ζωή Μαρούδη, μιλάει αποκλειστικά στο allyou και την fashion editor Κέλλυ Νόβακ.


Κέλλυ Νόβακ

Πιστεύει πολύ στη δύναμη ενός κοσμήματος. «Είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει τελείως την εμφάνιση μιας γυναίκας», λέει. «Μια γυναίκα νιώθει… αλλιώς, όταν φοράει ένα κόσμημα. Νιώθει πιο δυναμική, πιο σίγουρη για τον εαυτό της, γεμάτη αυτοπεποίθηση».

Αυτός είναι ο τρόπος που «βλέπει» και αντιλαμβάνεται το κόσμημα, η Ζωή Μαρούδη. Η νέα, αλλά πολλά υποσχόμενη, σχεδιάστρια κοσμημάτων (και όχι μόνο) έχει καταλάβει καλά, πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην εμφάνιση μιας γυναίκας το κόσμημα. Η Ζωή αγαπά και σέβεται το κόσμημα, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα εντυπωσιακές δημιουργίες.

Είναι υπέροχο να συναντάς νέους δημιουργούς, που αντιμετωπίζουν την μόδα με αυτό τον τρόπο. Που θέλουν πολύ απλά (αν και δεν είναι καθόλου απλή αυτή η «πρόκληση»), να κάνουν μια γυναίκα να νιώσει όμορφη, μοναδική ακόμη και μέσα από ένα stylish choker, ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι, ένα κομψό βραχιόλι. Ειδικά, εν έτει 2017 που η κοινωνία μας έχει… κατακερματιστεί (παγκοσμίως) είναι σημαντικό να μπορούμε να βρίσκουμε διεξόδους να εκφράζουμε τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε, τελικά, καλύτερα. Αυτός είναι και ο στόχος της Ζωής. Κι αν δεν με πιστεύεις, απόδειξη είναι η παρακάτω αποκλειστική συνέντευξη που μου έδωσε!
 

Ας σε γνωρίσουμε λίγο. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το κόσμημα;

Aπό παιδί, θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολείται με τα εικαστικά και ό,τι αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει. Έτσι, στην πορεία μετά τις σπουδές μου πάνω στο σχέδιο και στην διακόσμηση, κατάλαβα πώς ο σχεδιασμός, η κατασκευή, η υλοποίηση κοσμημάτων, και όχι μόνο –μιάς και οι συλλογές μου περιλαμβάνουν χειροποίητες τσάντες, παπούτσια αλλά και εποχιακά προϊόντα (λαμπάδες για το Πάσχα, γούρια για τα Χριστούγεννα κ.ά.)- μου προκάλεσε την ανάγκη να δημιουργήσω το δικό μου brand, κάνοντας κάτι μοναδικό. 

Τι σημαίνει για εσένα το κόσμημα; Τι πρέπει να αντιπροσωπεύει στην εμφάνιση μιας γυναίκας, κατά την γνώμη σου;

Το κόσμημα για εμένα σημαίνει έμπνευση, δημιουργία και στιλ. Κάθε γυναίκα φορώντάς το, αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό ύφος και ένα μοναδικό στιλ. Πέρα από τις τάσεις της μόδας, μέσα από τις επιλογές μας αντικατοπτρίζεται ο εσωτερικός μας κόσμος.

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι πέρα από τις τάσεις στα ρούχα που προκύπτουν ανά σεζόν, υπάρχουν και αυτές που αφορούν αποκλειστικά τα κοσμήματα. Ποια είναι η άποψη σου για τις τάσεις, λοιπόν; Τις ακολουθείς και αν ναι, πόσο επηρεάζουν τις δημιουργίες σου;

Όπως είπες πολύ σωστά, πολύς κόσμος μπορεί να θεωρεί πώς οι τάσεις της μόδας αλλάζουν μόνο στα ρούχα ή στα παπούτσια. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αντιθέτως, μπορώ να πω πώς οι τάσεις στα κοσμήματα, «αλλάζουν» πολύ πιο συχνά.

Επειδή θέλω να απευθύνομαι σε μια μεγάλη «γκάμα» γυναικών, σαφώς και ακολουθώ τις τάσεις, προσθέτοντας πάντα ένα δικό μου στοιχείο, μια πινελιά, αν θες, που θα κάνει τελικά και το στιλ των συλλογών μου, ξεχωριστό!
 

zoi-maroudis_01.jpg 

Τι άλλο μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ σου, γενικότερα;

Τα ταξίδια, οι εκθέσεις, το διάβασμα, οι εικόνες και οι εμπειρίες γενικότερα μέσα από την καθημερινότητά μου. Είναι οι εμπειρίες της ζωής που συμβάλλουν στο να εμπνέομαι και να δημιουργώ.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υλικά; Υπάρχει κάποιο το οποίο συμπεριλαμβάνεις πάντα σε μία σου δημιουργία και αν ναι, γιατί;

Τα υλικά που χρησιμοποιώ ποικίλουν. Λατρεύω οτιδήποτε με βοηθάει να δημιουργήσω… Ιδιαίτερα όμως αγαπώ τους ημιπολύτιμους λίθους και τα φυσικά πετρώματα τα οποία χρησιμοποιώ σε όλες μου τις συλλογές, όπως σε δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια αλλά και σκουλαρίκια. 

 

zoi-maroudis_02.jpg


Τι απαιτήσεις έχει το χειροποίητο κόσμημα και πόση επιρροή ασκεί το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα, γεμάτη οικονομικές δυσκολίες;

Η αλήθεια είναι πώς η σημερινή εποχή, δεν ενδείκνυται για ένα νέο σχεδιαστή. Παρόλα αυτά, αν έχεις πείσμα, γούστο και προσωπικότητα μπορείς να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου.

Γιατί, λοιπόν, μια γυναίκα πρέπει να προτιμήσει ένα χειροποίητο κόσμημα ή αξεσουάρ, από ένα μαζικής παραγωγής, το οποίο μπορεί να κοστίζει μόλις μερικά ευρώ;

Στην Ελλάδα της κρίσης περνάμε απίστευτα δύσκολες καταστάσεις. Για να προσελκύσεις, λοιπόν, τον κόσμο και για να προτιμήσει εσένα ώστε να διαθέσει μερικά χρήματα παραπάνω σε ένα χειροποίητο κόσμημα, αντί σε ένα απλό κόσμημα της «μάζας», πρέπει να βάλεις ψυχή, φαντασία και αφοσίωση.

Αυτό το κόσμημα πρέπει να κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται μοναδική. Πάντα μπορούμε να ξεχωρίσουμε το μοναδικό από την ποσότητα μίας ευκαιρίας. Εγώ προσωπικά, προσπαθώ να συνδυάσω την καλή ποιότητα με μια σχετικά προσιτή τιμή, γιατί μην ξεχνάμε ότι το χειροποίητο κόσμημα χρειάζεται δεξιοτεχνία και πολύ, πολύ χρόνο. Πολλές ώρες αφοσίωσης, γνώσης της τεχνικής και κυρίως φαντασία. 
 

zoi-maroudis_03.jpg


Υπάρχει το απόλυτα διαχρονικό κόσμημα; Αυτό του οποίου το στιλ, η αξία κτλ., είναι πάντα «της μόδας»;

Πιστεύω πως το διαχρονικό κόσμημα υπάρχει πάντα. Όποιες και αν είναι οι τάσεις. Είναι αυτό που, όσα χρόνια και αν περάσουν, το στιλ του θα ταιριάζει παντού και πάντα. 
 

zoi-maroudis_04.jpg


Πιστεύεις ότι οι Ελληνίδες κάνουν σωστό
accessorizing στις εμφανίσεις τους; Τι συμβουλή θα τους έδινες, σύμφωνα με την εμπειρία σου;

Καταρχήν, πιστεύω ότι οι Ελληνίδες (ίσως με λίγες εξαιρέσεις) έχουν στιλ και μπορούν σωστά να υποστηρίξουν ένα άρτιο accessorising. Γενικά πάντως, θεωρώ πως κάθε άνθρωπος έχει το στιλ του, την απόψή του, την κουλτούρα του. Από εκεί και πέρα, όποια υπερβολή στην εμφάνισή του, νομίζω ότι είναι μια λάθος επιλογή. Πρέπει να ακολουθούμε τις τάσεις ως ένα βαθμό. Ό,τι δεν μας αρέσει, δεν πρέπει να το υιοθετούμε. Έτσι απλά, λάμπουμε όντας ο εαυτός μας!

Έχεις κάποιο project «στα σκαριά» το οποίο πρέπει να περιμένουμε;

Ετοιμάζω ένα πολύ ιδιαίτερο project το οποίο θα είναι έτοιμο περίπου σε ενάμιση μήνα. Είναι μια νέα συλλογή από ιδιαίτερα σχεδιασμένες τσάντες που θα μπορεί μια γυναίκα να κρατάει από το πρωί στην παραλία, μέχρι και το βράδυ στην βόλτα της. Με ένα άγνωστο σχετικά προς το κοινό, υλικό, η συλλογή είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς είναι φιλική προς το περιβάλλον και εξάπτει την οικολογική μας συνείδηση. Επίσης, θα παρουσιάσω μια συλλογή από κρεμαστά και βραχιόλια με το logo του brand, σε ασήμι επιχρυσωμένο, σε ροζ κίτρινο αλλά και πλατίνα. Μείνετε συντονισμένες στα social media του brand για να μάθετε περισσότερα για το επερχόμενο event!

zoi-maroudis_05.jpg


Zoi Maroudis

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook.com/zoimaroudis 

instagram.com/zoimaroudis 

www.zoimaroudis.comwww.zoimaroudis.gr

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;