Skip to main content

INTERVIEW

Μυρτώ Βασιλείου: «Nα αρπάξεις την ευκαιρία κι όπου σε βγάλει!»

Είναι η νεαρή ερμηνεύτρια που γνωρίσαμε στον πρώτο της δίσκο «Μαζί το Χειμώνα». Μιλάει στο Allyou και την Ελβίρα Δρακάκη για το πρώτο της live με τον Κώστα Τσίρκα και το ρόλο που έπαιξε στη ζωή της η Νατάσσα Μποφίλιου.



Η Μυρτώ ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μικρές μουσικές σκηνές. Πέρσι, έκανε το πρώτο της βήμα στη δισκογραφία, έχοντας δίπλα της τον, γνωστό από τις «Εκατό Μικρές Ανάσες» της Νατάσσας Μποφίλιου, Κώστα Τσίρκα.

Το «Μαζί το Χειμώνα» είναι ένας δίσκος, που μιλάει για τα όνειρα, τις ανησυχίες αλλά και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων. Όλα αυτά ζωντανεύουν με τη ζεστή, φρέσκια και καθαρή φωνή της Μυρτώς. Τρία από τα τραγούδια του δίσκου υπογράφει, στιχουργικά, ένας από τους πρώτους συνεργάτες του Τσίρκα, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι του Ηλία Βαμβακούση.

Τώρα, την Άνοιξη, η πολλά υποσχόμενη Μυρτώ ετοιμάζεται να παρουσιάσει live στο Σταυρό του Νότου τα τραγούδια της, εγκαινιάζοντας έτσι και μία σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή, ξεκλέβει λίγο χρόνο και μας μιλά για «Μαζί το Χειμώνα», τον Κώστα Τσίρκα και το κοινό δημιουργικό τους ταξίδι.

Συνέντευξη στην Ελβίρα Δρακάκη
 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι;

Νoμίζω πως αυτό δεν το αποφασίζει κάποιος μέσα σε μια στιγμή. Υπάρχουν τρία βασικά στάδια που πρέπει να περάσεις. Το πρώτο είναι να σου αρέσει η μουσική, να σε «τραβάει» προς το μέρος της. Το δεύτερο είναι να έχεις εσύ ο ίδιος την ανάγκη να εκφραστείς μέσα από αυτήν. Να παίξεις μουσική, να γράψεις τραγούδια και να τραγουδήσεις. Το τρίτο και πιο δύσκολο στάδιο αυτής της «απόφασης», είναι να κάνεις τη σωστή επιλογή, στη σωστή στιγμή. «Να αρπάξεις την ευκαιρία και όπου σε βγάλει». Δε λέω πως ο καθένας έχει μόνο μία ευκαιρία στη ζωή του, απλώς η δική μου ευκαιρία ήταν αυτή: να γνωρίσω τον Κώστα Τσίρκα και να εκφραστώ μέσα απ’ τα τραγούδια του!

Πώς συναντήθηκες με τον Κώστα Τσίρκα;

Για τη συνάντησή μου με τον Κώστα ευθύνεται η Νατάσσα Μποφίλιου. Ήμουν στο σπίτι του μπαμπά μου, θυμάμαι, και χτύπησε το τηλέφωνό μου. Ήταν η Νατάσσα. Μου εξήγησε πάνω-κάτω τι ετοίμαζε ο Κώστας και με ρώτησε αν είμαι «μέσα». Δώσαμε ραντεβού την επόμενη, κιόλας, μέρα για να γίνουν η γνωριμία και μια πρώτη ακρόαση των τραγουδιών που είχαν ήδη γραφτεί. Έκλεισα το τηλέφωνο, αφού είχα αλλάξει δέκα χρώματα…
 

vastsirkasin.jpg
 

Τι αγαπάς περισσότερο στον Κώστα;

Αγαπώ το ταλέντο του, την όρεξή του, την αισθητική του. Αγαπώ την ευαισθησία του, την ειλικρίνειά του, το πάθος του! Τις ιδιοτροπίες του ως καλλιτέχνη και ως δημιουργού. Αγαπώ το θράσος του, αγαπώ και τους φόβους του. Αγαπώ τα τραγούδια του, όλα σχεδόν. Πιο πολύ απ’ όλα, όμως, αγαπώ τον τρόπο που με αντιμετωπίζει: είμαστε ομάδα, ο κόσμος να χαλάσει. Είμαστε μαζί.

Ο δίσκος «Μαζί το Χειμώνα» φτιάχτηκε από μία παρέα φίλων; Είναι πιο εύκολη έτσι η δημιουργική διαδικασία;

Ο τίτλος του δίσκου «Μαζί το Χειμώνα» δεν αναφέρεται μόνο στον Κώστα και σε εμένα. Αναφέρεται σε όλους εκείνους που έδωσαν έστω κι ένα κομμάτι από τον εαυτό τους, σε αυτή τη δουλειά. Κάποιοι ήταν ήδη φίλοι, κάποιοι άλλοι μπήκαν στην παρέα αργότερα, όπως εγώ. Το κλίμα από την πρώτη στιγμή, ήταν ζεστό. Δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολη έτσι η δημιουργική διαδικασία, εξάλλου δεν έχω ξανακάνει δίσκο υπό άλλες συνθήκες. Είναι, σίγουρα όμως, πιο ευχάριστη και πιο λυτρωτική.

Έχεις αδυναμία σε κάποιο από τα τραγούδια του δίσκου;

Αν και δεν κάνει, λένε, να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ των παιδιών μας, έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου. Από την πρώτη στιγμή που άκουσα αυτό το τραγούδι, συγκινήθηκα. Ανατρίχιασα! Τόσο για τη μουσική του, όσο και για το στίχο του. Με άγγιξε από την πρώτη, κιόλας, ακρόαση. Φυσικά αναφέρομαι στο «Λαμπραντόρ» , του οποίου τους στίχους έχει γράψει ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος.
 


 

Θα μας μιλήσεις λίγο για τη συνεργασία σας με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Ηλία Βαμβακούση;

Τι να πρωτοπώ για δύο απ’ τους καλύτερους δημιουργούς του σήμερα! Τον Ηλία Βαμβακούση τον έχω ζήσει πιο πολύ. Λάτρεψα την αφοσίωσή του σε αυτή τη δουλειά, την όρεξή του και την αισθητική του. Η συμμετοχή του στο δίσκο μας ήταν ουσιαστική και καθοριστική. Είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο σπουδαίους τραγουδοποιούς.
Τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο τον γνωρίζω περισσότερο από τα τραγούδια του. Δεν τον έχω ζήσει αρκετά, με αποτέλεσμα να μπορώ να μιλήσω πιο αντικειμενικά για εκείνον. Είναι ένας απ’ τους σημαντικότερους στιχουργούς της εποχής μας και οι στίχοι που μας χάρισε είναι, πραγματικά, ένα ακόμη δώρο σε αυτό το ξεκίνημα.

Τι να περιμένουμε να δούμε και να ακούσουμε στις 29 Μαρτίου στο Σταυρό του Νότου; Θα έχετε καλεσμένους;

Καταρχήν θα γνωρίσετε την υπέροχη μπάντα μας! Τον Ηλία Βαμβακούση (μαντολίνο, ούτι, κιθάρα, φωνή), τον Γιάννη Δημητριάδη (πλήκτρα), τον Κώστα Λώλο (βιολί), τον Νίκο Βλάχο (μπάσο) και τον Δημήτρη Λειβαδιώτη (τύμπανα). Πέρα από την παρουσίαση των δέκα τραγουδιών του δίσκου μας, θα ακούσετε κάποια τραγούδια από την πρώτη δουλειά του Κώστα Τσίρκα και λίγες διασκευές που αγαπάμε. Μια εικόνα, όμως, ίσον χίλιες λέξεις, για αυτό σας περιμένουμε να τα δείτε όλα από κοντά!

Έχει γίνει πιο δύσκολο ή πιο εύκολο να κάνεις δίσκο στις μέρες μας;

Στην εποχή που ζούμε, η ανάγκη να εκφραστείς μέσα από την μουσική και να δημιουργήσεις γενικότερα, γίνεται όλο και πιο έντονη. Από την άλλη, όμως, το να βγάλεις ένα δίσκο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Δύσκολα επενδύει κάποιος στη δουλειά ενός καλλιτέχνη, πόσο μάλλον ενός νέου στο χώρο. Αυτή η πράξη αποτελεί ρίσκο με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες. Όσον αφορά τη δική μας περίπτωση, πέρα από την επιθυμία μας να επικοινωνήσουμε το «Μαζί το Χειμώνα», υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν σε εμάς και μας στήριξαν.

Που θα ήθελες να είσαι σε 10 χρόνια;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω που θα ήθελα να βρίσκομαι σε μια βδομάδα, πόσο μάλλον σε δέκα χρόνια. Θα ήθελα, πάντως, ό,τι κι αν κάνω να με «γεμίζει» τόσο, όσο αυτό που κάνω τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

«Ο χρόνος είναι με το μέρος μας»;

Παρ’ όλο που ό,τι έχει σχέση με το χρόνο είναι αγχωτικό, είναι ωραίο να πιστεύουμε πως «ο χρόνος είναι με το μέρος μας». Έτσι, μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε τολμήσει ως σήμερα. Εξάλλου, είναι ανώφελο να μας καθορίζει κάτι, το οποίο εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε.

Ήσασταν «Μαζί το Χειμώνα». Για την άνοιξη και το καλοκαίρι τι σχέδια έχετε;

Τα σχέδιά μας, προς το παρόν, είναι να είμαστε «μαζί την άνοιξη» και «μαζί το καλοκαίρι». Να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας σε χώρους της Αθήνας κι όχι μόνο. Μαζί.


Info:
«Μαζί το Χειμώνα» (
Facebook)
Σταυρός του Νότου, Αμβροσίου Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος
Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Πληροφορίες - Τηλ. κρατήσεων: 210 9226975

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;