Skip to main content

INTERVIEW

Ανδριάνα Μπάμπαλη: «Η μουσική είναι φάρμακο»

Λίγο πριν την εμφάνισή της στις 6 Ιουνίου με τις Quarderinas Quartet στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, η Αντριάνα Μπάμπαλη μιλάει στο Allyou και την Ελβίρα Δρακάκη. 


Ελβίρα Δρακάκη

Η φωνή της είναι ιδιαίτερη και η παρουσία της ξεχωρίζει. Συστήθηκε στο κοινό με τη βοήθεια του Νίκου Πορτοκάλογλου αλλά γρήγορα έδωσε το στίγμα της και κέρδισε τη θέση της στη μουσική σκηνή ως μία από τις πιο αξιόλογες ερμηνεύτριες της γενιάς της. Φέτος ενώνει δυνάμεις με τις Quarderinas Quartet και ετοιμάζονται για μία μοναδική εμφάνιση στο Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών όπου θα μας ταξιδέψουν «από τη Δύση ως την Άπω Ανατολή». 

Πότε και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική; 
Στην εφηβεία μου πήρα μια κιθάρα από τον θείο μου και άρχισα να μαθαίνω βασικά πράγματα, και να τραγουδάω. Δεν είχα αποφασίσει τι θα κάνω όμως. Δύο χρόνια αφού τελείωσα το σχολείο, και μετά από προτροπή φίλων, γράφτηκα στο ωδείο και από κει και πέρα τα πράγματα εξελίχθηκαν. 

Τι σου προσφέρει η μουσική; Και τι θα ήθελες να παίρνει μαζί του ο κόσμος που έρχεται να σε ακούσει; 
Η μουσική, και το διαπίστωσα πολύ πρόσφατα, μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία προσωπική, είναι φάρμακο. Εγώ έχω πλέον διαπιστώσει πως δεν είμαι αυτή που θα ξεσηκώσει τα πλήθη σε ξέφρενους ρυθμούς (πράγμα καθόλου ευκαταφρόνητο). Μπορώ όμως να προσφέρω γαλήνη και κάποιο είδος συγκίνησης, που δεν είναι δυστυχώς πολύ en vogue… 

Όταν δεν δουλεύεις, κάνεις πρόβες, κλπ τι σου αρέσει να κάνεις;  
Πάλι με τη μουσική ασχολούμαι. Έχω βάλει στόχο να πάρω το πτυχίο μου στη κιθάρα την επόμενη τετραετία. Πράγμα δύσκολο με πολύ διάβασμα, αλλά και μεγάλη ευχαρίστηση.

babali2.jpg

Τι ακούς, τι διαβάζεις και τι βλέπεις αυτή την περίοδο; 
Ακούω αρκετά κιθαριστικά πράγματα, με ιδιαίτερη αδυναμία στον Villa Lobos, διαβάζω τη «Νίκη» του Χωμενίδη και βλέπω το «Leftovers», μια scifi σειρά!

Είσαι αισιόδοξος άνθρωπος; 
Πραγματίστρια είμαι. Θέλω να τα βλέπω ψύχραιμα τα πράγματα. Σε αυτό το πλαίσιο δεν είμαι καθόλου αισιόδοξη για την Ελλάδα, νομίζω πως τελειώσαμε γενικώς…

Τι θα ήθελες να αλλάξεις στο σήμερα;
Σκεφτόμουν πρόσφατα πόσο καλύτερη ήταν η ζωή μας χωρίς τα social media. Βυθιστήκαμε σε αυτό το παιχνίδι, όλοι κρίνουν τα πάντα. Με έχουν κουράσει, θα ήθελα πραγματικά να μην υπήρχαν όλα αυτά. 

Θα άλλαζες κάτι από τη μέχρι τώρα πορεία σου; 
Ναι, θα πίστευα πιο πολύ στον εαυτό μου και θα έκανα πιο πολύ την «πάπια» στα στραβά που βλέπω. Δεν προχωράς διαφορετικά.

Έχεις πραγματοποιήσει τα όνειρα που είχες όταν ξεκινούσες;
Κάποια ναι, κάποια όχι, αλλά προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι.

Μία συνεργασία που έχεις απολαύσει ιδιαίτερα ή μία που έχεις ζηλέψει και θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον; 
Η παράσταση που κάναμε το 2011 με τον Γ.Νανούρη και τον Γ.Καραμίχο ήταν ό,τι πιο ξεκούραστο έχω κάνει. Την αναπολώ με αγάπη και θα ήθελα να συμμετέχω ξανά σε κάτι ομαδικό όπως αυτό.

babali3.jpg

Πες μας λίγα λόγια για το τι θα παρουσιάσετε με το Quarderinas Quartet στις 6 Ιουνίου;
Είμαστε ένα αμιγώς γυναικείο σχήμα που παίζει ποπ κομμάτια με κλασικό ήχο. Έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι πολύ μουσικό και πολύ ευχάριστο. Θα ακούσετε πολλά αγαπημένα, από Amy Winehouse, Jobim και Χιώτη, αλλά και δικά μου αλλιώς!

Πώς φτιάχτηκε το Quarderinas Quartet; 
Από 4 γυναίκες φίλες που μαζεύτηκαν να παίξουν και να περάσουν καλά. Ο Άκης Κατσουπάκης έκανε τη συνολική ενορχήστρωση και η δουλειά είναι εξαιρετική. Είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα. 

Πόσο διαφορετικό είναι να είσαι μέλος μίας μπάντας και μάλιστα εξ ολοκλήρου γυναικείας από τις σόλο εμφανίσεις;
Εγώ είμαι ομαδικός παίκτης, πάντα ήμουν, και το απολαμβάνω!

Ξεχωρίζεις κάποια τραγούδια από αυτά που θα πείτε κάνοντας «το γύρο του κόσμου, από τη Δύση ως την Άπω Ανατολή»;
Υπάρχει ένα κομμάτι που αναφέρεται στην ξενιτιά. Εκεί παιζουμε ένα αγαπημενο μου τραγούδι το «Πουλάκι ξένο», δημοτικό τραγούδι που έλεγε ο παππούς μου, το «Περιπλανώμενο», αλλά και το «Derniere danse», μεγάλη επιτυχία που, όμως, αναφέρεται στην ζωή μιας μετανάστριας χαμένης στην μεγαλούπολη του Παρισιού.

Μετά από την εμφάνιση με τις Quarderinas, τι άλλο ετοιμάζεις για αυτό το καλοκαίρι; 
Θα κάνουμε κι άλλες συναυλίες με τις Quarderinas αλλά και κάποιες συναυλίες με τον Κώστα Λειβαδά, φίλο και συνεργάτη από το ξεκίνημά μου. 

Info:
Ανδριάνα Μπάμπαλη – Quarderinas Quartet

«…Aπό τη Δύση ως την Άπω Aνατολή»
6 Ιουνίου 2017, 22:00
Πειραιώς 260, Κήπος Δ

Παίζουν:
Ανδριάνα Μπάμπαλη: Κιθάρα, τραγούδι
Βασιλική Μαζαράκη: Βιολί
Μαρί Χασάπη: Κοντραμπάσο
Εύη Μάζη: Πιάνο, φλάουτο, τραγούδι
Ενορχηστρώσεις: Άκης Κατσουπάκης
 

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.