Skip to main content

INTERVIEW

Νάντια Κοντογεώργη: «Η ζωή έχει πάντα μεγαλύτερη φαντασία από μένα»

Λίγες μέρες πριν ανάψουν τα φώτα της σκηνής του Παλλάς για τον θρυλικό Αττικ, τη "Μάντρα" και την εποχή του, η πρωταγωνίστρια της παράστασης Νάντια Κοντογεώργη, μιλάει στη Μαρία Πανάγου και το allyou.gr



*Συνέντευξη στην Μαρία Πανάγου

O Αττίκ και η εποχή του, ήχοι, φωνές, όργανα και μουσικές εξαίσιες, μορφές ενός ιδανικού θιάσου, ζωντανεύουν στη σκηνή του Παλλάς από τις 13 Απριλίου και για ελάχιστες παραστάσεις. Η αξέχαστη «Μάντρα», η μουσική αυλή των θαυμάτων αναβιώνει μοναδικά αναδεικνύοντας την «μεγάλη τέχνη των μικρών τραγουδιών» που εξακολουθεί να μας αφορά και να μας εμπνέει! Η παράσταση που αναδείχθηκε το 2012 σε παράσταση της χρονιάς, αναβιώνοντας στο Θέατρο Badminton τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του, επιστρέφει αυτή τη φορά στο Θέατρο Παλλάς με νέο θίασο, εμπλουτισμένα κείμενα και τραγούδια.

Μια γοητευτική παράσταση που προσκαλεί το σημερινό κοινό ν’ αναβαπτιστεί σε ακριβές μνήμες και αισθήσεις που σφράγισαν την ευαισθησία μας, όπως μάς υπόσχονται οι παραγωγοί της. Μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Μελωδίες και στίχοι που επηρέασαν όλους τους κατοπινούς δημιουργούς και συντρόφεψαν γενιές ολόκληρες στους έρωτες, τις χαρές και τις λύπες τους, όπως το «Ζητάτε να σας πω», «Παπαρούνα», «Τα νιάτα», «Είδα μάτια», «Τα τελευταία γιασεμιά» κ.ά.

Στον 25μελή θίασο πρωταγωνιστεί και η αγαπημένη και ταλαντούχα Νάντια Κοντογεώργη, η οποία, μάλιστα, δε θα υποδυθεί έναν, αλλά πολλούς ρόλους, πρόσωπα που είχαν σπουδαία σημασία στη ζωή του Αττίκ. Γιατί η Νάντια δεν είναι μόνο εξαιρετική ηθοποιός αλλά και τραγουδίστρια με μια πολύ ιδιαίτερη φωνή και η παράσταση αυτή θα της δώσει την ευκαιρία να αναδείξει όλα τα της τα ταλέντα.

Aνάμεσα στις πεντάωρες καθημερινές πρόβες της, η Νάντια μοιράστηκε μαζί μας την αγωνία της για την επιτυχία της παράστασης, το τι την συγκλόνισε στην ιστορία του Αττίκ, αλλά και την καθημερινότητα, τη μοναχικότητά της και τέσσερα πράγματα που δεν ξέραμε για εκείνη…

kontogiorgiout.jpg

«Την πρόταση για να παίξω στην παράσταση μου την έκανε ο Μιχάλης Αδάμ, ο παραγωγός της παράστασης με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί παλιότερα και ήταν από τις καλύτερες συνεργασίες μου. Και την δέχτηκα αμέσως γιατί πρόκειται για ένα ρεπερτόριο που αγαπώ και ήταν ευκαιρία να μελετήσω επισταμένως, αλλά και γιατί εκτός από την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφω στη Σοφία Σπυράτου, συνδέομαι συναισθηματικά με κάποιους από τους συμπρωταγωνιστές μου. Οι περισσότεροι είναι φίλοι μου χρόνια και τους θαυμάζω και τους αγαπώ».

Ποιον ρόλο θα υποδυθείτε;

«Οι ρόλοι που θα υποδυθώ είναι πολλοί. Τη Δανάη πρώτα και κύρια. Μια μοναδική προσωπικότητα και υπέροχη ερμηνεύτρια, τη μητέρα του Αττίκ, την τελευταία του σύζυγο , την Κάκια Μένδρη και άλλες! Είναι μια παράσταση συνεχών εναλλαγών».

Αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην πρόβα;

«Υποδυόμαστε πρόσωπα των οποίων το καλλιτεχνικό έργο σεβόμαστε και μελετούμε αλλά είμαστε και δημιουργοί και στόχος είναι να κινούμαστε σε πλαίσιο ιδανικής ισορροπίας, Δεν είναι πάντα εύκολο».

Ποια τραγούδια θα τραγουδήσετε;

«"Ειν’ η αγάπη χίμαιρα", "μαραμένα τα γιουλιά κι οι βιόλες", "το Σιγαρέτο" , "Αχ Μαρί" και άλλα»…

Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο τραγούδι του Αττίκ;

«Το "οργανάκι". Όσες φορές και αν το ακούσω από τη Δανάη συγκινούμαι από την αρχή».

Σας συναρπάζει ως προσωπικότητα ο συνθέτης; Τι ξεχωρίζετε σε αυτόν;

«Ήταν μοναδικός και ρηξικέλευθος! Έφτιαξε έναν καινούργιο και μοναδικό κόσμο που συγκινεί και εμπνέει».

Τι δε ξέρατε για εκείνον, το μάθατε μέσα από αυτή τη δουλειά τώρα και σας έκανε εντύπωση;

«Η αυτοκτονία του… Δεν ήξερα ότι επέλεξε να φύγει. Ήταν τόσο βουτηγμένος στη ζωή που δεν φανταζόμουν ότι θα επέλεγε το τέλος του».

Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Ζωζώ Σαπουντζάκη;

«Δεν έχουμε συναντηθεί στην πρόβα αλλά χαίρομαι που θα συναντηθούμε στη σκηνή»!

Θα θέλατε να είχατε ζήσει την εποχή που έζησε ο Αττίκ;

«Χα χα χα ! Το λέω και το σκέφτομαι συνέχεια! Ναι, θα ήθελα, για να συναντηθώ με εκείνον και τους άλλους σημαντικούς της ιστορικής μάντρας, αλλά, όχι για την γενική ιστορική συνθήκη».

kontogattikout.jpg


Σας αρέσει η εποχή μας;

«Την αγαπώ. Αλλιώς δεν θα επιβιώσω...»

Η παραγωγή της παράστασης μιλά για ένα έργο με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση…

«Έτσι τη βιώνουμε και εμείς στις πρόβες. Γελάμε, κλαίμε, χορεύουμε...»

Έχετε αγωνία για το αποτέλεσμα;

«Μεγάλη! Γιατί κυρίως έχουμε δουλέψει με αγάπη και σεβασμό σε μια ολόκληρη εποχή. Κι ελπίζουμε να πάει εξαιρετικά -γιατί δεν μπορείς ποτέ να το προβλέψεις αυτό! Είμαστε όμως όλοι ενθουσιώδεις και εύχομαι η ενέργεια αυτή να κατακλύσει το πανέμορφο και αγαπημένο μου Παλλάς»!

Είστε εξαιρετική ηθοποιός και θαυμάσια τραγουδίστρια. Προτιμάτε ένα από τα δύο πιο πολύ;

«Σας ευχαριστώ αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό να εγκλωβίζομαι σε ιδιότητες! Προχωρώ και μελετώ και αλλάζω και δημιουργώ και ζω και...»

Είναι σαφές ότι αγαπάτε απολύτως την Τέχνη και «ανήκετε» σε αυτήν. Νομική σπουδάσατε γιατί έπρεπε να κάνετε το χατίρι των δικών σας;

«Ε ναι και γι’ αυτό δεν είχε συνέχεια. Αν δεν καίει εσωτερική φλόγα δεν κινείται το γρανάζι. Γενική αλήθεια».

Οι γονείς σας έχουν δεχτεί τελικά την επιλογή σας;

«Χα χα χα! Μεγάλωσα πια! Ναι».

Πότε καταλάβατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

«Πολύ μικρή αλλά ρουφούσα την ενοχή των άλλων και το αρνούμουν. Ως παιδί έπαιζα σε παραστάσεις, έφτιαχνα μόνη μου ρόλους, όλα αυτά και άλλα πολλά. Όπου γάμος και χαρά, τσουπ»! (Γέλια)

Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα θέλατε να παίξετε οπωσδήποτε στο μέλλον; Ένας ρόλος στοίχημα;

«Όχι, όχι! Η ζωή έχει πάντα μεγαλύτερη φαντασία από εμένα».

Έχετε χόμπι;

«Τη δουλειά μου»

Με ποιο τρόπο χαλαρώνετε;

«Με φίλους σε σπίτια και κυρίως στη μοναχικότητα μου».

Τι σας εκνευρίζει πάρα πολύ;

«Η αγένεια»!

Πώς είναι μια συνηθισμένη σας μέρα;

«Ξυπνάω με καλή διάθεση και ευγνωμοσύνη. Βγάζω βόλτα το σκύλο μου, γυρνάω, μελετάω και ξεκινώ: πρόβες, μαθήματα, υποχρεώσεις κ.λπ.».

Τι δε ξέρουμε για σας και θα μας πείτε τώρα να το μάθουμε;

«Με ξεκουράζει η φωνή της Melody Gardot, με ξεσηκώνει η Judy Garland, θαμπώνομαι από την ομορφιά του ήχου της Ella Fitzgerald, αγαπώ, όπως εκατομμύρια άλλοι, την Κάλλας...»

 

 

INFO

«Αναζητώντας τον Αττίκ»

Θέατρο Παλλάς
Πρεμιέρα 13 Απριλίου

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Μουσική έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Στιχουργικά ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):

Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Μίνως Θεοχάρης
Αντώνης Καφετζόπουλος
Νάντια Κοντογεώργη
Κατερίνα Παπουτσάκη
Άκης Σακελλαρίου

και η μοναδική Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Θόδωρος Κοτεπάνος.

Διαβάστε επίσης

INTERVIEW

«Η μητέρα μου, και η αστείρευτη αγάπη της για τη ζωή, αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσής μου» Μαρία Κηλαηδόνη

Λίγο πριν από την εμφάνισή της στο Gazarte, 18/2, η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τα σχέδιά της στην Αγγελική Λάλου και το allyou

INTERVIEW

«Η καλύτερη εποχή είναι εδώ και τώρα, κάτι που πάλευα χρόνια να καταλάβω στην πράξη» Λουίζα Σοφιανοπούλου

Λίγο πριν τραγουδήσει «Time of my life», η ταλαντούχα τραγουδίστρια Lou Is, ή αλλιώς Λουίζα Σοφιανοπούλου, μίλησε στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr 

INTERVIEW

«Με εμπνέει η μέση γυναίκα που παλεύει για το καλό των παιδιών της και των οικείων της. Η γυναίκα αγωνίστρια της ζωής» Φωτεινή Δάρρα

Λίγο πριν τις νέες της εμφανίσεις στο Half Note, η εξαιρετική Φωτεινή Δάρρα σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Αγγελική Λάλου και το allyou.gr

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;