Skip to main content

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης γράφει για την ΕΛΠΙΔΑ

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Δισκοβολίας, Ομάδας  μεταμοσχευμένων Αθλητών, σε καλεί να γίνεις και εσύ δότης μυελού των οστών. «Δώσε ελπίδα – δώσε ζωή».



Ήταν Δεκέμβριος του 2006. Εκείνη την περίοδο αγωνιζόμουν ως αρχηγός της Ελπίδας Αμπελοκήπων στο άθλημα της πετοσφαίρισης, όταν διαγνώστηκα με Οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία. Υποβλήθηκα σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από μη συγγενή δότη και δύο ολόκληρα χρόνια έμεινα μακριά από τον αγωνιστικό χώρο. Τίποτα δεν μου κόστισε περισσότερο από αυτό. «Θα επανέλθω» έλεγα ξανά και ξανά μέσα μου.

Στα 26 μου, 1 χρόνο μετά την μεταμόσχευση άρχισα σιγά σιγά να αθλούμαι. Όπου και αν έψαχνα, όπου και αν διάβαζα θέματα σχετικά με την λευχαιμία, παντού πόνος, θλίψη, μιζέρια, θάνατος.

Σήμερα αγωνίζομαι ως εθελοντής στο πλευρό του Συλλόγου «Φιλών Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ», γιατί θέλω να γίνω ζωντανό παράδειγμα Ελπίδας για κάθε άρρωστο παιδί, αλλά και για κάθε ασθενή.

Για μένα δεν είναι καθόλου τυχαίο που η μια Ελπίδα διαδέχτηκε την άλλη.

charitod1.jpg

Το 2013 κατάφερα να κατακτήσω το Χρυσό μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα, στο άθλημα της Κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Ντέρμπαν της Αφρικής. Από τότε οι αθλητικές μου επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη σε Παγκόσμιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σημαντικότερο επίτευγμα μου μέχρι αυτή την στιγμή, είναι η κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ στο άθλημα της δισκοβολίας το 2015 στη Mar Del Plata της Αργεντινής.

Το να δηλώνω «Πρεσβευτής» της ΕΛΠΙΔΑΣ, αποτελεί για μένα μέρος του «αγώνα» μου και ενισχύει την θέληση μου να θέτω μεγαλύτερους αθλητικούς στόχους.

 

elpidain12.jpg

Η σχέση μου με τον «Ξενώνα Ελπίδα» και η ταύτιση μου με αυτά τα παιδιά είναι το κίνητρο να συνεχίσω να προτρέπω τον κόσμο ως προς την ευαισθητοποίησή του για την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών. Το ίδιο θέλω να κάνω και από αυτή την στήλη με κάθε έναν από εσάς! Λέγοντάς σας «Γίνε δότης! Δώσε ελπίδα – δώσε ζωή»

Εγώ δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι, γιατί: «Στη ζωή, Νικητής είναι αυτός που μάχεται γι' αυτήν ».


Χαριτωνίδης  Απόστολος

Παγκόσμιος Πρωταθλητής Δισκοβολίας 
Ομάδας  μεταμοσχευμένων Αθλητών.

 

Διαβάστε επίσης

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Στην Μαριάννα Βαρδινογιάννη το Βραβείο "Nelson Mandela" του ΟΗΕ

 

Η ύψιστη τιμή για την ανθρωπιστική προσφορά,  απονεμήθηκε στην Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO 

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Mια αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

 

 

Ανοιξαν το Ιδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και η "Ελπίδα"

ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Μήνυμα Μ. Βαρδινογιάννη με αφορμή την πανδημία

 

Ο  καθένας μας αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη αναλογιζόμενος το κοινό καλό

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.

FASHION RADAR

Η Lily Collins γιόρτασε τα 35α γενέθλιά της κι εμείς γιορτάζουμε το στυλ της

Η εξέλιξη του στυλ της Lily Collins μέσα στα χρόνια