"Μεγάλη οθόνη σ' αγαπώ" - AllYou.gr

Search

"Μεγάλη οθόνη σ' αγαπώ"

...μας λέει σήμερα η Λένα και μάς ταξιδεύει στις Νύχτες Πρεμιέρας.

23 Σεπτεμβρίου 2015

Βόλτα κινηματογραφική, θα σε πάω σήμερα.. Μέσα από εικόνες θα ταξιδέψουμε μαζί σε κάθε γωνιά της γης. Ξέρω πόσο αγαπάς την Ελλάδα. Όσο κι εγώ. Μα πες μου, δεν θα ήθελες μετά απ' όλα όσα έχεις δει, ακούσει, διαβάσει, αναλύσει όλο τούτο το 90μερο, να ξεφύγεις για λίγο από το ελληνικό μας "τώρα"; Να συναντηθείς με μύθους κι αλήθειες, με ήρωες και αληθινούς ανθρώπους, με τόπους και δημιουργούς, μακρυά από ' δω;

Γι' αυτό σου λέω. Μέσα από τη μυστική κι ανυπέρβλητη ομορφιά της μεγάλης οθόνης θα ταξιδέψουμε, για να τα γευτούμε και να τ' αγγίξουμε όλ' αυτά. 

Απόψε ξεκινάνε οι Νύχτες Πρεμιέρας. Για 21η φορά. Για τα μάτια μας μόνο! Και για τη φαντασία μας. Και για τα ταξίδια και το σεργιάνι, τις βόλτες και τις αναμετρήσεις που ονειρευόμαστε και σχεδιάζουμε και περιμένουμε.

230 ταινίες. Απ' την Αργεντινή και τη Δανία, απ' την Ταϊλάνδη και την Αμερική, τη Γερμανία και τον Καναδά, τη Χιλή, τη Ρουμανία και τη Γαλλία. Που θα δούμε πρώτοι και θα φλερτάρουμε με βασιλιάδες κι αγόρια της διπλανής πόρτας, με θνητούς κι αθάνατους.

Με την αγγλόφωνη "Νιότη", του (βραβευμένου) Πάολο Σορεντίνο, ξεκινάει το ταξίδι απόψε. 

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε καλώ, όπως κάλεσαν κι εμένα, να μοιραστούμε την εμπειρία μιας ταινίας υψηλής αισθητικής, την ποίηση της εικόνας που δημιουργεί το ελεύθερο πνεύμα και το ταλέντο ενός μεγάλου δημιουργού, όπως ο Σορεντίνο.

Ο Μάικλ Κέην, ο Χάρβει Καιτέλ, η Τζέην Φόντα είναι εντυπωσιακοί. Σχεδόν εκθαμβωτικοί. 

Κι εμείς, όταν ανάψουν τα φώτα, πιστεύω πως θα είμαστε θαμπωμένοι (όχι θαμποί, ελπίζω..) μετά από ένα ταξίδι στις αγάπες, τις ανησυχίες, τις ζωές κάποιων άλλων. 

* 21ο Διεθνές Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Αθήνας- Νύχτες Πρεμιέρας. Πληροφορίες και πρόγραμμα: www. cinemag.gr και www.aiff.grΑκολούθησε το allyou στο Instagram!