Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη. 


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία... μετακόμισε στην «Καλλιθέα»!

Πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια από την κυκλοφορία του «Αόρατου Ανθρώπου» το 2010 και για όποιον βρισκόταν τότε αρκετά κοντά στην δουλειά του Φοίβου Δεληβοριά έμοιαζε εκ των προτέρων ξεκάθαρο πως θα έκανε καιρό να «ξαναβγάλει δίσκο». Σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί, επιτέλους, επίσημα στα δισκοπωλεία η «Καλλιθέα» και εγώ σκοπεύω να μην κάνω απόψε απολύτως τίποτα, εκτός από το να μείνω σπίτι και να την ακούσω εξονυχιστικά. Όσο κρατήσει η ακρόαση, θα κρατάω κοντά μου το βιβλιαράκι με τους στίχους του cd, χαζεύοντας πότε αυτούς και πότε το υπόλοιπο artwork. Κι έτσι, θα θυμηθώ ξανά τον τρόπο κατά τον οποίο συνηθίζαμε να ακούμε μουσική, πίσω στην εποχή στην οποία αναφέρονται άλλωστε τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου. Ήταν εκείνος ο μοναδικός σωστός τρόπος για να ακούσει κάποιος μουσική; Είναι τελικά όποιος χώνει τη μύτη του βαθιά μέσα στο booklet του άλμπουμ και αναπνέει την έντονη μυρωδιά του καινούργιου χαρτιού, μεγαλύτερος μουσικόφιλος από εκείνον που πληκτρολογεί απλώς έναν τίτλο στο YouTube; Ή είναι οι εποχές απλά (πολύ) πιο γρήγορες και (πολύ) διαφορετικές;

* Την Τρίτη, η Ειρήνη μας ξενάγησε στη δική της προσωπική περιπέτεια και μας περιέγραψε πώς κατάφερε να δραπετεύσει από τα χέρια ενός εγκληματία.... σώα και αβλαβής!

Μου πήρε μια ολόκληρη ώρα για να κατορθώσω να βγω από εκεί μέσα. Το πώς βρέθηκα στο υπόγειο αυτό ούτε που το κατάλαβα. Ήταν ιδέα ενός φίλου μου αστυνομικού, να πάμε για εξερεύνηση σε ένα περίεργο σπίτι. Κι εγώ, που λατρεύω το μυστήριο, δεν μπόρεσα να αρνηθώ. Μου είπε πως θα ψάξουμε όλα του τα αντικείμενα, όσο ο ψυχοπαθής δολοφόνος είναι εκτός και τα στοιχεία που θα βρούμε θα τα δώσουμε στην αστυνομία, προκειμένου να τα εξετάσει και να προχωρήσει στην εξιχνίαση όλων των εγκλημάτων του και τη σύλληψή του. Για καλό πήγα, σε μπελά βρέθηκα! Θα αναρωτιέσαι πώς γλίτωσα, μα δεν θα σου το πω. Σε προκαλώ – προσκαλώ να δείξεις γενναιότητα και να το δοκιμάσεις. Κι αν δεν τα πηγαίνεις καλά με τους ψυχοπαθείς δολοφόνους, υπάρχουν κι άλλες δεκάδες συναρπαστικές περιπέτειες, μέσα στα δωμάτια απόδρασης σε ολόκληρη την Αθήνα, που θα σε κάνουν να αισθανθείς ήρωας! Τα  escape rooms είναι το νέο trend διαδραστικών παιχνιδιών στην Ελλάδα και αγαπήθηκαν από μικρά και μεγάλα παιδιά από την πρώτη στιγμή! Κινηματογραφικό περιβάλλον, μυστήριο και γρίφοι, έντονη συναισθηματική φόρτιση, φαντασία και λογική σε εγρήγορση και ο χρόνος με το σταγονόμετρο να τελειώνει εις βάρος σου. Ιδανική επιλογή για εναλλακτική διασκέδαση! Εγώ, απόψε θα το δοκιμάσω ξανά. Εσύ, τολμάς; Αν είσαι αρκετά θαρραλέα, σε περιμένω στο BrainQuest (Λεωφόρος Κηφισίας 265, εντός στοάς Ζευς, Κηφισιά). 

* Την Τετάρτη, η Λένα μάς πήγε στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και μας κέρασε τσάι στη Βανίλια!

Από την πλατεία Κολωνακίου θα πάμε στην πλατεία Γαργαρέτας. Στο Κουκάκι. Εκεί, στην Ερεχθείου 2, είναι ένα μπιστρό που το' χω λατρέψει. Η Βανίλια. Την ανακάλυψα τυχαία, σε μια βόλτα στην παλιά μου γειτονιά, στο δρόμο που ερωτεύτηκα, που κρύφτηκα, που έπαιξα... Στην Ερεχθείου. Ψαχνοντας για το φαρμακειο, που το ήξερα και το θυμόμουνα γωνία Βείκου και Ερεχθείου, είδα τη Βανίλια. Μπήκα μέσα απο περιέργεια, κι αυτό ήταν. Την αγάπησα. Κι αυτήν και τη μουσική της, και τα γλυκά της και το τσάι της και τις πίτες της! Σε κερνάω τσάι και δεν θα το ξεχάσεις, βάζω στοίχημα. Κανέλα, γαρίφαλο, μήλο, πορτοκάλι. Εδώ είναι. Πάμε!

* Την Πέμπτη, η Μαρία υποδέχτηκε πρόωρα τα Χριστούγεννα, με γεύση από... Μεξικό!  

Κι από το Theoxenia, με τις σακούλες με τα χριστουγενιάτικα δωράκια μου στα χέρια, θα κατηφορήσω προς την (στολισμένη) κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, σ' ένα από τα στέκια της (πάλαι ποτέ) φοιτητικής μου ζωής. Αναφέρομαι στο πολυαγαπημένο μου Escoba (Π.Μαξίμου 1, Πλατεία Κεφαλαρίου), που έχει "μεγαλώσει" γενιές και γενιές (ναι, ναι, και τη δική μου) με τις all time classic μαργαρίτες του. Εκτός αυτών, σ΄αυτό το ιστορικό Tex-mex cafe-bar-restaurant θα δοκιμάσεις απίστευτα burgers, enchiladas, buritos, φρέσκα steaks και φαχίτας και ζεστά tacos και νάτσος, που θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στο... Μεξικό! Στην δική μου εποχή (βλ. περίπου 15 χρόνια πριν!), το μαγαζί ήταν σχεδόν το 1/3 απ' όσο είναι σήμερα, γεγονός που -από μόνο του- πιστοποιεί την άριστη ποιότητά του. Αν δεν έχεις πάει ποτέ (που -σχεδόν- το αποκλείω), ΝΑ ΠΑΣ.

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ μάς έκανε μία... ονειρεμένη ξενάγηση στα πιο αγαπημένα της καταστήματα μόδας!

Λέω να κατευθυνθώ προς Κολωνάκι μεριά, στην «πρωτεύουσα» των καλύτερων μαγαζιών της… εχμ, πρωτεύουσας. Ναι, από εκεί καλή μου φίλη, και με ένα καπουτσίνο στο χέρι, θα ξεκινήσω την βόλτα των… ονείρων μου. Μια βόλτα που μπορεί να μην περιλαμβάνει απαραίτητα άμεσες αγορές, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει έμπνευση για τις επόμενές μου. Θα ξεκινήσω, λοιπόν, από το πολυαγαπημένο κατάστημα Sotris (Βουκουρεστίου 41 &Τσακάλωφ) όπου εκεί θα απολαύσω όλες τις νέες A/W’15-16 συλλογές πασίγνωστων οίκων, όπως Prada, Miu Miu, Y-3 και αμέτρητων άλλων, αλλά και πιο οικονομικών brands όπως αυτό του Topshop. Σήμερα, λέω να ρίξω μια ματιά στην νέα εορταστική συλλογή των Kendall και Kylie Jenner, που περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα κομμάτια, ιδανικά για τις γιορτές.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department