Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πρίγκιπες, πιρούνια και ΘάΜατα!

Σήμερα η Μαρία κάνει μία μεγάλη βόλτα, από τον Χολαργό μέχρι τα... παιδικά της χρόνια!


Μαρία Μυλωνά

Πιστεύεις στα παραμύθια; Στη δύναμη της αγάπης; Στα Θά(υ)ματα; Η σημερινή μας βόλτα περιλαμβάνει λίγο απ' όλα και θα σου το αποδείξω ευθύς αμέσως! 

Σήμερα ξεκινάμε από νωρίς και συγκεκριμένα από το Mall (Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι). Θα δώσουμε ραντεβού στον τελευταίο όροφό του, εκεί που "στεγάζονται" οι κινηματογραφικές του αίθουσες, έξω από τα ταμεία, για να κλείσουμε τα εισιτήρια μας, γύρω στις 4.30 το απόγευμα, καθώς η ταινία που θα παρακολουθήσουμε ξεκινάει στις 5 νταν! Γιατί τόσο νωρίς; Μα γιατί σήμερα θα απολαύσουμε μια εμβληματική παιδική ταινία, για μικρά και... μεγαλύτερα παιδιά. Ναι, ναι, στον "Μικρό Πρίγκιπα" (Le Petit Prince) αναφέρομαι, την κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργηματικού μοντέρνου παραμυθιού του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που συντρόφεψε τα παιδικά μας χρόνια και που- όσα χρόνια κι αν περάσουν- θα παραμένει το αγαπημένο μας "παραμύθι". Ο μικρός πρίγκιπας έρχεται στην μεγάλη οθόνη με την μορφή animation, από τον Mark Osborne (ο οποίος σκηνοθέτησε και το Kung Fu Panda). Η ιστορία γνωστή: Ο μικρός πρίγκιπας προσγειώνεται στην έρημο και γνωρίζει τον αφηγητή της ιστορίας, στον οποίο περιγράφει τις περιπέτειες του με ανθρώπους ματαιόδοξους αλλά και κάποιους άλλους πιο ανθρώπινους. Στην "εκδοχή" του Osborne, την ιστορία αφηγείται ο γνωστός αεροπόρος όταν έχει πια γεράσει σε ένα μικρό κοριτσάκι που έχει μετακομίσει στο δίπλα σπίτι. 

{videobox}pSjWASpQsrc{/videobox}

Και από τον πλανήτη του μικρού πρίγκιπα, θα προσγειωθούμε στον... Χολαργό και πιο συγκεκριμένα στο ΘάΜα (Λεωφόρος Μεσογείων 242, απέναντι από το μετρό Χολαργός). Το συγκεκριμένο εστιατόριο άνοιξε πέρσι το χειμώνα και κατευθείαν έγινε σημείο αναφοράς όλων των κατοίκων των Β.Π. -και όχι μόνο. Και μάλιστα, καθόλου τυχαία, καθώς προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, χαλαρό περιβάλλον και ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Τρία σε ένα δηλαδή! Τα πιάτα του είναι... μαμαδίστικα και στηρίζονται στη μεσσηνιακή κουζίνα, ενώ οι μερίδες του είναι άκρως χορταστικές. Προσωπικά, θα σου πρότεινα να επιλέξεις την τριμμένη πατάτα με τα αυγά ενώ αν πετύχεις τη γουρουνοπούλα να την δοκιμάσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Η τραγανή πέτσα και το σούπερ ζουμερό κρέας της θα σε κάνουν να πιστέψεις στα... θάματα! Μην φύγεις από το μαγαζί αν δεν απολαύσεις ένα από τα γλυκά -τα οποία επιμελείται ο Δημήτρης Χρονόπουλος. Tip: Πάρε προφιτερόλ. Επικό. 

Και μετά από το φαγητό, ε, ένα τελευταίο ποτάκι θα το πιούμε. Μην ανησυχείς, λίγο παρακάτω θα πάμε και συγκεκριμένα στον αριθμό 234 της Λεωφ. Μεσογείων, στη γωνία με την οδό Βεντούρη. Εκεί βρίσκεται το WhiteSpoon, ένα relaxed στέκι που πρωτοάνοιξε το 2011 και έκτοτε σχεδόν κάθε χρόνο επεκτείνεται -προφανώς λόγω της πολυκοσμίας του! Πρόκειται για ένα μπαρ βερολινέζικου τύπου, με ένα μεγάλο ξύλινο πάσο στο κέντρο και δύο πάγκους δεξιά κι αριστερά στον κεντρικό χώρο. Το μαγαζί είναι ανοιχτό από το πρωί σερβίροντας καφεδάκι, ενώ από το μεσημεράκι εκεί μπορείς να επιλέξεις ένα από τα... βαυαρικά πιάτα του, συνοδεία μίας παγωμένης μπύρας. Για το βράδυ βέβαια, το κλίμα αλλάζει ελαφρώς, καθώς μαζί με τη δυνατή μπάρα του, δυναμώνουν και οι jazz, swing, indie και rock ‘n’ roll ήχοι του, μετατρέποντάς το σε ένα alternative ορθάδικο

whitespoon750.jpg

Κάπου εκεί, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τα μικρά θαύματα, για την αιώνια και "καθαρή" αγάπη και για την παιδικότητα που δεν χάσαμε ποτέ. Και κάπως έτσι θα γράψουμε τον επίλογο της σημερινής παραμυθένιας μας βόλτας, με μία φράση που "στοίχειωσε" και συνεχίζει να "στοιχειώνει" τις ζωές μας: "Κάποιος βλέπει καθαρά μόνο με την καρδιά. Ό,τι είναι ουσιαστικό είναι αόρατο για τα μάτια".

Ραντεβού την άλλη Πέμπτη. 

Μέχρι τότε, φιλιά.  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department