Ιστορίες του δάσους - AllYou.gr

Search

Ιστορίες του δάσους

Σήμερα η Γεωργία παίρνει τα βουνά και περιπλανιέται στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.

26 Απριλίου 2016

Μια φορά κι έναν καιρό, εκεί ψηλά στον Υμηττό, ήταν ένα μοναστήρι που ζούσε στιγμές δόξας. Η πετρόκτιστη μονή Καισαριανής, που χρονολογείται από τα τέλη του 11ου αιώνα, άνθησε για αιώνες προτού εγκαταλειφθεί εντελώς στις αρχές του 19ου αιώνα. Υποδέχτηκε πολλούς επισκέπτες σημαντικούς για την εποχή τους, λόγιους και κληρικούς, ενώ φιλοξένησε και μια μεγάλη βιβλιοθήκη, που λέγεται πως στέγαζε ακόμη και αρχαία κείμενα.

Σήμερα, το πετρόκτιστο αυτό μοναστηριακό συγκρότημα είναι άδειο, όμως παραμένει σε καλή κατάσταση και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια απόδραση σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Θα γίνει η αφετηρία μου για ένα μεγάλο περίπατο κατά μήκος του βοτανικού μονοπατιού του λεγόμενου Αισθητικού Δάσους Υμηττού

Στη διάρκεια της βόλτας μου θα θαυμάσω διάφορα φυτά αντιπροσωπευτικά της μεσογειακής φύσης, κάποια από τα οποία μάλιστα συνοδεύονται από επεξηγηματικές ταμπέλες, θα περπατήσω δίπλα σε έναν ελαιώνα που μοιάζει να έχει βγει από τον παράδεισο, θα παρατηρήσω την Αθήνα από ψηλά από τα διάφορα σημεία που προσφέρουν άπλετη θέα, θα απολαύσω τις μυρωδιές από τα ανοιξιάτικα λουλούδια και τη γαλήνη μιας καθημερινής στο δάσος και θα καταλήξω στο αναψυκτήριο του δήμου Καισαριανής, στην περιοχή της Καλοπούλας, όπου θα πιάσω έναν από τους μεγάλους ξύλινους πάγκους, που είναι κυριολεκτικά χωμένοι μέσα στα πεύκα και αποτελούν ένα δροσερό καταφύγιο, ακόμη και τις πιο ζεστές ημέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Τι λες; Έρχεσαι μαζί μου;

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!