Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Moleskine και Μπρίκι!

Εσύ Moleskine έχεις; Το Μπρίκι από πότε το ξέρεις; Η Λένα σήμερα, πάντως, ιστορίες γι' αυτά θα σου πει!


Λένα Γρηγορίου

 

Τέλειωσε και το Πάσχα, κορίτσια. Ό,τι φάγαμε κι ό,τι ήπιαμε, ό,τι ζήσαμε κι ό,τι είπαμε, του χρόνου πάλι. Στα γνωστά, τ' αγαπημένα και τα καθημερινά μας επιστρέψαμε. Μια χαρά το βρίσκω! Kι έρχομαι, σήμερα, πρώτη μέρα στο γραφείο και δεύτερη (μέρα) back to town, με μια μικρή στέρηση (μέσα μου) για βόλτα στην πόλη. Να δω ν' ακούσω, να μάθω, να ενημερωθώ, να μπω (ξανά) στα γνωστά κι αγαπημένα.

Ανοίγω το σημειωματάριο μου, το δεύτερο εγώ μου, το moleskine μου το χιλιογραμμένο μου και διαβάζω: ΒΟΛΤΑ, ΕΚΘΕΣΗ, MOLESKINE. Ναι, τα Moleskine σεντόνια της Αιμιλίας Τσεκούρα, θα είναι η σημερινή μου βόλτα. Κι ας πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή.  Τα Μoleskine είναι μια ολόκληρη "φιλοσοφία". Όχι Μόδα! Όχι. Ένας ολόκληρος κόσμος είναι. Αγάπη, μανία, ταξίδι, αναμνήσεις, φαντασία, κουλτούρα, μυστικό. Μικρό ή πιο μεγάλο σημειωματάριο, μαύρο ή χρωματιστό, που σου δίνει ταυτότητα. Και τώρα μια Ελληνίδα καλλιτέχνις, η Αιμιλία Τσεκούρα, αποφασίζει να μας παρουσιάσει στη γκαλερί "a. antonopoulou. art ", στου Ψυρρή (Αριστοφάνους 20) την καινούργια της δουλειά με τα "γιαπωνέζικα" Moleskine σημειωματάρια της, σαν μια εγκατάσταση.

Θέλω να τη δω. Τα λέει "σημειωματάρια/σεντόνια", "ξεδιπλωμένα σεντόνια" κι έχω μεγάλη περιέργεια να δω πώς αναπτύσσονται στα σημειωματάρια της Αιμιλίας Τσεκούρα το τώρα, το πριν, η ζωή, η τέχνη. Ή μήπως θα με περιμένει μια έκπληξη; 

Κατεβαίνω με τον ηλεκτρικό και σκέφτομαι πως όσο κι αν μ' αρέσει να περπατάω στου Ψυρρή, νοστάλγησα πλατεία. Πλατεία Μαβίλη. Εκεί θα πάω μετά την έκθεση. 

Θα 'χει αρχίσει να βραδιάζει και αυτή η ώρα, ανάμεσα απόγευμα και βράδυ έχει τα χρώματα της αμφιβολίας. Του δισταγμού. Και μου πάει. Όπως μου πάει και το Μπρίκι (Δορυλαίου 6). Το μαγαζί που χρόνια τώρα κλέβει την παράσταση και είναι η"σχέση" μας (εμένα και πολλών άλλων) με την Πλατεία Μαβίλη. Μικρό, σαν την παλάμη σου και ζεστό σαν την ανάσα σου. 

Πεθύμησα να πιω καφέ στο Μπρίκι. Ναι, καφέ. Βραδιάτικα. Το αλκοόλ μπορεί να περιμένει.Άλλα βράδια. Άλλες βόλτες 

Την επόμενη Τετάρτη θα κάνουμε βόλτα ξανά. Μαζί.

Φιλιά!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου