Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτή τη εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη.


Μαρία Μυλωνά

*Τη Δευτέρα, η Αναστασία έγραψε γράμμα στον... Θάνο Ανεστόπουλο! 

Αν κάτι μου έμαθες, αυτό είναι η έννοια της κάθαρσης. Πώς να μιλάω ανοιχτά γι' αυτά που με πονάνε και έτσι τελικά να τα ξορκίζω, κρατώντας μέσα μου μόνο ένα υπέρλαμπρο χαμόγελο μιας καθαρής επόμενης ημέρας. Μου έμαθες να μην φοβάμαι τον θάνατο, να μην δειλιάζω μπροστά στην σκοτεινή πλευρά της ζωής. Λένε ότι οι δημιουργοί είναι περισσότερο άνθρωποι της θεωρίας. Αργότερα σε είδα να κάνεις την θεωρία πράξη, να στέκεσαι με σθένος απέναντι στους δαίμονες σου και να τους ξεπερνάς. Στο τέλος να γυρίζεις την πλάτη στην αρρώστια, να την διαγράφεις μέσα σου και έξω σου, πολύ απλά γιατί έτσι επέλεξες να κάνεις. Για όλα τα παραπάνω σε θαύμασα σαν μουσικό, για το τελευταίο σε θαυμάζω σαν άνθρωπο. Γι' αυτό και κάθε συναυλία σου θα είναι πάντοτε στα μάτια μου μία μεγάλη γιορτή χαράς και αισιοδοξίας. 

* Την Τρίτη, η Γεωργία βόλταρε στην Αγία Παρασκευή! 

Για βραδινό, θα πεταχτώ για φαγητό... στο χωριό. Θα πάω στην κατάφυτη αυλή του Κορομηλά (Ελ. Βενιζέλου 72), μια ταβέρνα όπου νιώθεις ότι διακτινίζεσαι σε κάποια εξοχή. Τα ψηλά δέντρα με τους ασβεστωμένους κορμούς στη μεγάλη, στρωμένη με χαλίκι αυλή, όπου απλώνονται τα τραπεζάκια και οι καρέκλες τύπου καφενείου, σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι σε αθηναϊκό προάστιο. Η επόμενη ευχάριστη έκπληξη έρχεται μαζί με την παραγγελία σου: το κοντοσούβλι είναι πραγματικό λουκούμι, ενώ και τα υπόλοιπα κρεατικά κινούνται σε τουλάχιστον ικανοποιητικά επίπεδα. Εδώ θα φας απλά και καλά.

* Την Τετάρτη, η Λένα έκανε παρέα με... μάγους! 

Από μικρό κοριτσάκι, ο αγαπημένος μου μάγος ήταν ο Μπαλτάζαρ. Ούτε ο Γκάσπαρ, ούτε ο Μέλχιορ. Εγώ τον Μπαλτάζαρ είχα για ήρωα=μάγο μου. Έτσι. Χωρίς λόγο. Και πολύ σωστά κατάλαβες πως,  από τ'όνομα και μόνο. Το Balthazar στους Αμπελόκηπους, στην γωνία Τσόχα και Βουρνάζου είναι, εδώ και χρόνια, ένα από τα πολύ (πολύ) αγαπημένα μου στέκια. Εκεί θα τελειώσει η μέρα μου σήμερα, εκεί θ' αρχίσει το βράδυ μου, εκεί σ' αυτό το μυθικό κήπο - όαση του πανέμορφου αρχοντικού των αρχών του 20ου αιώνα (που παλιά ήταν το σπίτι της διάσημης ηθοποιού Κυβέλης) θα νιώσω "επίσημα" πως τα καλοκαιριάτικα βράδια μου, επιτέλους, αρχίζουν. Τρώγοντας μια δροσερή σαλάτα με noodles και λαχανικά (από τον Χριστόφορο Πέσκια), πίνοντας μεξικάνικο  κοκτέιλ Dia de muertos (από τον βραβευμένο bartender Γιώργο Μαριδάκη), ακούγοντας μουσικές που αγαπάω.

* Την Πέμπτη, η Μαρία έγινε... αετός!

Εφόσον δεν είναι ο προορισμός που μετράει, αλλά το πόσο ιδιαίτερη, πόσο μοναδική και πόσο "περιπετειώδη" κάνουμε την κάθε στιγμή του, γιατί να μην προσπαθήσω να τους... μιμηθώ, έστω κι αν πρόκειται να "ταξιδέψω" μόλις 30 χιλιόμετρα από το σπίτι μου; Αυτό, λοιπόν, έχω σκοπό να κάνω σήμερα και σε προσκαλώ να ζήσεις μαζί μου την περιπέτεια στη... Μαλακάσα. Τελικός προορισμός μας; Το Adventure Park! Τι, δεν το έχεις ξανακούσει; Σου εξηγώ, λοιπόν: Πρόκειται για έναν (πολυ)χώρο αναψυχής, στην "καρδιά" ενός πυκνόφυτου δάσους, στο οποίο διοργανώνονται πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη φύση. Η πιο ενδιαφέρουσα είναι (μακράν) οι εναέριες διαδρομές. Ακριβώς αυτό θα κάνουμε σήμερα: Θα "πετάξουμε" σε ύψος μέχρι 15 μέτρων.

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ μάς προσκάλεσε σε μια βόλτα γεμάτη κοινωνικά μηνύματα! 

Με έχει επηρεάσει και το κοινωνικοπολιτικό πνεύμα του βραβευμένου ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα, “Burning from the Inside”, που θα παρακολουθήσω σήμερα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Βραβευμένων Ντοκιμαντέρ (που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης), αυτήν την Παρασκευή –μεταξύ άλλων- θα προβληθεί και το αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας στο Πολιτιστικό Κέντρο, Γαλαξίας στην Νέα Σμύρνη. Γυρισμένο σε Αθήνα και Βερολίνο, το ντοκιμαντέρ έχει ως αφετηρία την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις αλλαγές που υπέστη η ελληνική κοινωνία από την άνοδο της Χρυσής Αυγής, ενώ επικεντρώνεται στο φασιστικό και Αντιφασιστικό κίνημα στις δύο χώρες, από την οπτική των Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία. Είναι εδώ και μερικά χρόνια που πολλά ντοκιμαντέρ πραγματεύονται την ζωή της Ελλάδας στην οικονομική κρίση, αλλά κανένα ίσως να μην έχει ασχοληθεί τόσο «βαθιά», με ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα, όπως αυτό της ανόδου του φασισμού. Η ταινία θα προβληθεί στις 20.10.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων