Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την (καυτή) εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πόλη (...και όχι μόνο).


Μαρία Μυλωνά

* Τη Δευτέρα, η Αναστασία κολύμπησε στην Τήνο!

Είτε πιστεύεις είτε όχι στα ...θαύματα, η Τήνος είναι ένα νησί που αξίζει την στάση σου. Οπότε, σήμερα, λέω να σχεδιάσουμε ένα ταξίδι παρέα. Που να κολυμπήσεις; Οι επιλογές σου είναι πολλές, αλλά εγώ θα εστιάσω σε τρεις. 1. Απομονωμένες βουτιές στη Λιβάδα: Αν έψαχνες μια παραλία για να κρυφτείς από την πολυκοσμία και για να κάνεις τις βουτιές σου από τα βράχια, η Λιβάδα είναι το μέρος σου. Συνδέεται με έναν χωματόδρομο από το χωριό Στενή, άρα το να νοικιάσεις ένα τζιπ για να φτάσεις ως τα νερά της προκρίνεται ως η καλύτερη ιδέα. 2. Μια αμμουδιά που δεν τελειώνει ποτέ στα Κιόνια: Πολύ κοντά στο λιμάνι και τη χώρα, μόλις τρία χιλιόμετρα δηλαδή, τα Κιόνια με τη στενή και ατέλειωτη αμμουδιά τους υπόσχονται επικές βουτιές δίπλα από τα ταβερνάκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια, δηλαδή μια ανάσα από τον πολιτισμό, σε αντίθεση με τις περισσότερες παραλίες της Τήνου. 3. Στον Άγιο Σώστη για... κοσμοπολίτικα μπάνια: Γαλαζοπράσινα νερά, με θέα τη Δήλο και τη Μύκονο. Δηλαδή, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Στην ίδια ακτογραμμή, βρίσκεται και η παραλία του Αγίου Φωκά, με την ωραιότατη γαλάζια σημαία του για το 2015 να κυματίζει στο κέντρο.

* Την Τρίτη, η Μαρία έγινε... Μαύρο Πρόβατο!

Σημερινός προορισμός μας, τα Μελίσσια. Εκτός από... πατρική μου γειτονιά (ναι, εδώ μεγάλωσα), είναι ένα από τα πλέον ανερχόμενα Βόρεια Προάστια της πόλης μας. Μπαράκια, ταχυφαγεία, καφετέριες, ουζερί, όλα μπορείς να τα βρεις σ' αυτό το ήσυχο, καταπράσινο και άκρως δροσερό (σου θυμίζω ότι είναι στους πρόποδες της Πεντέλης) προάστιο και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, σε πληθώρα. Υπόσχομαι ότι θα επιστρέψουμε εδώ για να σε ξεναγήσω σε μερικά από αυτά, αλλά για σήμερα ο στόχος μας είναι ένας: Το Μαύρο Πρόβατο (Σωκράτους και Ζαΐμη 2, Μελίσσια). Πρόκειται για το "αδερφάκι" του ομώνυμου... προβάτου στο Παγκράτι και προσφέρει το ίδιο μενού αλλά και τα ίδια υλικά και φροντίδα παρασκευής των πιάτων του. Με χαλαρή και ελαφρώς βιομηχανική διακόσμηση (τόσο μέσα όσο και έξω, στην υπέροχη αυλή του), ιδιαίτερα φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό, αλλά και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ελληνική δημιουργική κουζίνα, έχει ήδη γίνει ένα από τα hot spots της περιοχής. Θέλεις να σου δώσω μερικές πληροφορίες για τα πιάτα του; Γαύρος μαρινάτος, χιουνκιάρ μπεγιεντί, μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας, σαρικόπιτα με ξυνομυζήθρα από τα Χανιά και μέλι, γαρίδες με μαραθόριζα, λιγκουίνι με μύδια, χοιρινή τηγανιά, αρνάκι στη λαδόκολλα είναι μερικές μόνο από τις (πολλές) επιλογές σου. Γι' απόψε πάντως, προτείνω να καθίσουμε μέσα (ο άψογος κλιματισμός που λέγαμε παραπάνω είναι από τα μεγάλα ατού του μαγαζιού) και να φάμε και να πιούμε ελαφρά: Δοκίμασε τα κοτομπριζολάκια σχάρας με πλιγούρι και συνόδευσέ τα με ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας και θα με θυμηθείς. 

* Την Τετάρτη, η Λένα επισκέφτηκε το Φεστιβάλ Αθηνών! 

Για το βράδυ το πρόγραμμα λέει Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Μάρτενς και "The dog days are over", στην Πειραιώς 260. Σου θυμίζει κάτι ο τίτλος; Ένα υπέροχο τραγούδι με τη Florence και τoυς Machine; Δεν ξέρω αν ο Βέλγος χορογράφος, ο Γιαν Μάρτενς, έχει βασίσει στους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού αυτού τη χορογραφία του. Εμένα πάντως, το τραγούδι ήταν η αφορμή που αναζήτησα εισιτήρια (και ευτυχώς, βρήκα!) για να δω αυτή τη "μελέτη πάνω στην ανθρώπινη αντοχή με σκοπό να αποκαλύψει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το χορευτή". Έχω περιέργεια να δω πώς ο Μάρτενς, μέσα από τη, μαθηματικής ακρίβειας, χορογραφία του, αποδεικνύει πόσο μάταιος είναι ο αγώνας για την τελειότητα.

* Την Πέμπτη, η Χρύσα μάς πήγε την πιο "γλυκιά" βόλτα ever! 

Στην Σωκράτους, στον αριθμό 59, θα με περιμένουν οι λουκουμάδες μου που τόσο αγαπώ! Κτιστάκης με τ΄όνομα! Έχεις φάει λουκουμάδες να λιώνουν μέσα στο στόμα σου; Όχι; Δεν έχεις φάει τίποτα τότε... Με τις χανιώτικες συνταγές του, θεωρείται ένα από τα κορυφαία λουκουματζίδικα ολόκληρης της Ελλάδας. Την διαφορά κάνει το σιρόπι που μελώνει τους μικρούς σε μέγεθος λουκουμάδες χωρίς να χρειαστεί να βάλουν από πάνω επιπλέον μέλι. Η κρούστα διατηρείται τραγανή, αλλά μόλις την δαγκώσεις, η μελωμένη νοστιμιά πλημμυρίζει τον ουρανίσκο με γεύση και «μνήμες» παράδοσης. Από πάνω, οι λουκουμάδες πασπαλίζονται με κανέλα και σουσάμι, και το αποτέλεσμα είναι ένα μαγικά ισορροπημένο γλύκισμα που δεν σε «λιγώνει». Η τιμή τους κυμαίνεται στα 3,50€ ανά μερίδα. 

* Την Παρασκευή, η Κέλλυ μάς ξενάγησε στη Μύκονο! 

Αυτή την εβδομάδα, αποφάσισα να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι η Μύκονος δεν έχει ακόμα προλάβει να γεμίσει με τουρίστες, για να την επισκεφθώ και να ευχαριστηθώ τις ομορφιές της στο έπακρο! Ομορφιές είπα; Μία απ' αυτές, είναι το breathtaking, καινούργιο (σχετικά) beach bar Scorpios, το οποίο άνοιξε πέρσι. Ό,τι και να σου πω θα είναι λίγο. Το μαγαζί είναι ένας μικρός παράδεισος, στεγασμένος στην παραλία της Παράγκας. Το bohemian -στην φιλοσοφία του- ύφος και ενέργειά του, σε συνδυασμό με την καταπληκτική μοντέρνα διακόσμηση και την θέα που κόβει την ανάσα, κάνει αυτό το μέρος ένα από τα πιο ειδυλλιακά στον πλανήτη! Εκεί, λοιπόν, θα απολαύσω τα κοκτέιλς, το φαγητό, την μουσική (μερικοί από τους πιο γνωστούς και παγκοσμίου φήμης DJ’s έχουν παίξει σε αυτό) και φυσικά το... τζετ-σετικό κόρτε με τον κόσμο που το επισκέπτεται αυτή την εποχή (και που παρεμπιπτόντως έρχεται από όλα τα μέρη του πλανήτη)!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα