Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κάτω στον Πειραιά στα καμίνια… βόλτα, καλή καρδιά και πισίνα!

Ψάρι, πισίνα και... φασίνα έχει το σημερινό πρόγραμμα της Αναστασίας!



Οκ, μπορεί το σημερινό μου πρόγραμμα να ξεκινήσει με... φασίνα, αλλά η συνέχειά του θα με αποζημιώσει και με το παραπάνω. Αφού, λοιπόν, κάνω το σπίτι μου να λάμπει, θα ετοιμαστώ γρήγορα γρήγορα, γιατί έχω ραντεβού στον Πειραιά με τις ξαδέρφες μου (βέρες Πειραιώτισσες). Βλέπεις, έχουμε σύσκεψη, καθώς η μια εκ των δυο παντρεύεται και -όπως καταλαβαίνεις- έχουμε τρέξιμο με μπομπονιέρες, προσκλητήρια, νυφικό, παπούτσια κ.λπ..

Και που θα τα πούμε όλα αυτά; Μα φυσικά στο Glou Premium Cafe (Λεωφ. Γρηγορίου Λαμπράκη 101, στο Glou Premium Store). Αυτό το πανέμορφο καφέ είναι πάνω στην Γρηγορίου Λαμπράκη αλλά -αν δεν έχεις ακούσει για αυτό- δύσκολα το πιάνει το μάτι σου, καθώς είναι "σφηνωμένο" ανάμεσα σε εμπορικά καταστήματα. Η αυλή του είναι πάρα πολύ ωραία, θυμίζει γαλλικό μπιστρό ή αρχοντικό. Αν, πάλι, θέλεις να καθίσεις μέσα, κυριαρχεί το ξύλο, είναι λίγο πιο χλιδάτη η ατμόσφαιρα, ενώ έχει και έναν Πύργο του Άιφελ (σε καδράκι εννοείται). Και κάπως έτσι φτιάχνεις ένα μικρό Παρίσι στην Αθήνα. 

glou.jpg

Η συνέχεια θα μάς "βρει", λίγο παρακάτω, και συγκεκριμένα στην Ακτή Κουμουνδούρου. Τι είναι εκεί; Μα φυσικά το Βαρούλκο (Βαρούλκο Seaside, Aκτή Κουμουνδούρου 52). Όμορφος χώρος, προσεγμένος, με καλό φαγητό, υψηλή αισθητική και καλή εξυπηρέτηση. Για όσες και όσοι δεν ξέρουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του, να σας ενημερώσω ότι πρόκειται για τον γνωστό (βραβευμένο με αστέρια Michelin) σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Το μεσημέρι θα φας μεζέδες με ουζάκι (δίπλα στα κότερα και τα καΐκια θα είσαι άλλωστε, θα το τραβάει η όρεξή σου). Το βράδυ θα δοκιμάσεις haute cuisine aka gourmet γεύσεις, που θα έχεις να λες για αυτές. Α, και σε κάθε τραπέζι τα ίδια πιάτα είναι διαμορφωμένα διαφορετικά. Πληρώνεις λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει.

varoulko.jpg

Κι επειδή σίγουρα θα θέλω να χωνέψω για να κοιμηθώ σαν πουλάκι, θα περάσω με τις ξαδέρφες μου από την «Πισίνα» (Ακτή Θεμιστοκλέους 25, Φρεαττύδα) για μερικά σφηνάκια μαστίχας. Το μαγαζί ονομάζεται έτσι, γιατί -όπως βλέπεις και παρακάτω- έχει σούπερ πισίνα, που μπορείς να απολαύσεις το κρασί ή το κοκτέιλ σου δίπλα της. Η "πισίνα" βρίσκεται στη Μαρίνα Ζέας, περιτριγυρισμένη από πολλά ακόμη μαγαζιά που σου σερβίρουν παρόμοια ποτά και καφέδες, αλλά… χωρίς πισίνα. Άσε που εδώ θα δοκιμάσεις και εξαιρετική κουζίνα. Αν θες ας πούμε μία σαλάτα με ρόκα ντοματίνια, παρμεζάνα flakes, κουκουνάρι και dressing από μπαλσάμικο και μέλι, είσαι στο σωστό μέρος. Και γεμιστό κοτόπουλο να θες δηλαδή με λιαστή ντομάτα, μανούρι, πουρέ πατάτας και σάλτσα ψητής ντομάτας, το έχει και αυτό. Και μία ιδέα χλιδής έχει, που την αισθάνεσαι ακόμη περισσότερο αν ρίξεις μια ματιά στη μαρίνα με τα κότερα δίπλα.

pisisna.jpg

Πάω για κους κους αγαπημένοι και αγαπημένες μου.

Ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department