Ώρα για scuba diving και "Γη" - AllYou.gr

Search

Ώρα για scuba diving και "Γη"

Σήμερα, η Αναστασία μάς ταξιδεύει στην πιο όμορφη "Γη", αφού πρώτα μάς μυεί στο scuba diving.

26 Ιουλίου 2016

Scuba diving ή αλλιώς αυτόνομη κατάδυση! Από αρχαιοτάτων χρόνων, ο άνθρωπος στράφηκε στον υποβρύχιο κόσμο. Η ιδέα της πρώτης αναπνευστικής συσκευής υποβρυχίως - μια χύτρα ανεστραμμένη πάνω από το κεφάλι του δύτη, ώστε να συγκρατεί τον αέρα. Απίστευτο; Κι όμως, η αυτόνομη κατάδυση είναι μεγάλη πώρωση, έχω κολλήσει εδώ και τρία χρόνια κι έχω σκοπό να μην την εγκαταλείψω ποτέ. «Η ελεύθερη κατάδυση μαθαίνεται», γιατί, όπως είπε και ο γνωστός από την ταινία “Απέραντο Γαλάζιο”’ Jacques Mayol, «υπάρχει ένα κομμάτι του πραγματικού ωκεανού μέσα σε όλους μας». Τρία είναι τα όπλα που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς γρήγορα: αυτοσυγκέντρωση, ψυχραιμία και σβελτάδα.

limanaki_vouliagmenis1.JPG

Το κατάλληλο μέρος για να κάνεις αυτόνομη κατάδυση είναι τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης. Φυσικά, το μέρος ενδείκνυται για βουτιές και κολύμπι! Στο πρώτο λιμανάκι της Βουλιαγμένης τα νερά είναι κρυστάλλινα και οι βράχοι σε περιμένουν για να βουτήξεις όσο πιο εντυπωσιακά μπορείς. Εκεί βρίσκεται και το θρυλικό μπαράκι του Λευτέρη, που τα έχει όλα! Όπως καταλαβαίνεις, θα κάνω τις βουτιές μου και μετά θα πάρω θέση για αυτόνομη κατάδυση. Δεν κρατιέμαι!

limanaki_vouliagmenis2.JPG

Αφού "φάω" τη μισή μέρα μου στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης, θα κατευθυνθώ σε ένα εστιατόριο που όλοι πρέπει να μάθουμε! Το φανταστικό αυτό εστιατόριο ονομάζεται «Γη» (Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα), μια «Γη» διαφορετική από τη δική μας. Εκεί φυτεύουν ό,τι τους αρέσει να γεύονται και να παράγουν. Κατακόκκινα ντοματάκια, αγγούρια σε μοναδικά σχήματα, κολοκυθάκια στρουμπουλά, πορτοκάλια ζουμερά, γεμάτες φράουλες, φρέσκια ρόκα και όλα τα καλά της φύσης.

Ναι, αναμφισβήτητα είναι ο ναός των χορτοφάγων, αλλά και κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι ο χώρος, όπου μπαίνοντας, ο καθένας από μας, είτε τρώει κρέας είτε όχι, αντιλαμβάνεται πόσο καλό μπορεί να κάνει στον εαυτό του με το να καταναλώνει παράλληλα όσο το δυνατό περισσότερα αγνά προϊόντα, όπως τα προσφέρει η φύση. Το λεξιλόγιο του «Γη» δεν περιλαμβάνει λέξεις όπως λακτόζη, κατεργασμένη ζάχαρη, μαργαρίνη, γλουτένη, ζωικά βούτυρα και αυγά, ενώ δεν χρησιμοποιούνται φούρνοι, κατσαρόλες και τηγάνια. Όλα τα προϊόντα που προσφέρει το «Γη» φτιάχνονται μέσα στο εργαστήριό του από διαλεγμένες πρώτες ύλες.

 

yi.jpg

Είμαι έτοιμη να ζήσω ακόμα μια μια αξέχαστη μέρα! Έφυγα!Ακολούθησε το allyou στο Instagram!