Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

The Loutsa Project

Σήμερα η Χρύσα, λίγο πριν αναχωρήσει για τις διακοπές της, κάνει ένα ζέσταμα...


Χρύσα Βασιλακοπούλου

Η μεγάλη αμμουδερή (δεν είμαι φίλη της πέτρας και του χαλικιού) παραλία της Λούτσας μπροστά στον ομώνυμο παλαιό παραθεριστικό οικισμό που σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια μικρή πόλη (Αρτέμιδα), βρίσκεται 25 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες πλησίον της Αττικής. Εκεί θα πάω σήμερα! Δεν θα ξεχάσω να φορέσω το Paul Frank αδιάβροχο ρολόι μου, το οποίο φοράω τα τελευταία 6 καλοκαίρια. Με βολεύει γιατί όταν κολυμπάω με χρονομετρώ. Ο καθένας με την τρέλα του και 'γω με την δική μου φίλη μου! Φέτος, που λες, κάτι έχω πάθει με το χρώμα βεραμάν για αυτό και το μαγιό που πήρα έχει χρώμα βεραμάν. "Monica" ψιλόμεσο σλιπ από τα MED. To look της ημέρας θα απογειωθεί με ένα υπέροχο καφτάνι στο χρώμα της άμμου.

Και επειδή είμαι λάτρης των υδάτινων σπορ θα πάω στο Albatross (Λεωφόρος Αρτέμιδος 112), το οποίο είναι κατά κύριο λόγο ένα σημείο συνάντησης και αφετηρίας για μάχες με τα κύματα, Για όσους δεν αγαπούν τέτοιου είδους σπορ, αποτελεί έναν γουστόζικο all day food & drink χώρο, για άραγμα δίπλα στο κύμα. Σε αυτό βοηθά και ο υπέροχος chill out εξωτερικός χώρος με τα τραπεζάκια πάνω στο γκαζόν, τους φοίνικες και τις άνετες ξαπλώστρες, ιδανικός τόσο για να απολαύσεις το γεύμα σου (must η μακαρονάδα mushroom chicken, οι τραγανοί καβουροκεφτέδες και το εξωτικό ταμπουλέ), όσο και για να πιεις το ποτάκι σου το βράδυ, καθώς μεταμορφώνεται σε bar/night club, φιλοξενώντας διάφορα ζωντανά σχήματα ή Djs. 

albatross.jpg

Και αφού θα έχω "λιώσει" στο κανό (μεγάλη λατρεία) θα πάω να τσιμπήσω κάτι δροσερό και ανάλαφρο, γατί με τέτοια ζέστη δεν ενδείκνυται κάτι διαφορετικό. Θα επιλέξω για ακόμα μια φορά το αγαπημένο μου Silivani Cafe (Λεωφόρος Βραυρώνος 1), ένα παραθαλάσσιο all day μπαράκι, το οποίο προσφέρει φοβερή θέα από τα τραπεζάκια στην ξύλινη προβλήτα του και στον κατάφυτο χώρο ακριβώς από κάτω της, ενώ συνδυάζει καφέ για τους πρωινούς τύπους, κρύο τσιμπολόγημα (finger food, club sandwich και πολύ καλή Ceasar’s) και φυσικά ουζάκι για τους μεσημεριανούς. Όσο για το βράδυ; Εξαιρετικά cocktails, συνοδεία χαλαρής μουσικής για chill out καταστάσεις. Θα επιλέξω την εξαιρετική Ceasar’s με τα τραγανά κρουτόν!

silivani.jpg

Και εννοείται ότι μετά το ελαφρύ τσιμπολόγημα μια δεύτερη βουτιά επιβάλλεται με αυτή την ζέστη! Θα δροσιστώ, λοιπόν, και θα βγω έξω να κάνω την ηλιοθεραπεία μου, διαβάζοντας το αγαπημένο μου κόμικ (για αυτό τον καιρό): "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Θα κάνω το ντους μου, θα πάω στο αυτοκίνητό μου να αλλάξω, να βαφτώ και θα εμφανιστώ απαστράπτουσα, έτοιμη για την βραδινή μου εξόρμηση Τι θα φορέσω; Ένα απλό all time classic outfit που δεν λείπει από καμία κοριτσίστικη ντουλάπα: Τζιν σκισμένο, άσπρο t-shir και μαύρο ψιλό πέδιλο! 

Θα φύγω για Molles, μια φοβερή μπυραρία στην Λούτσα! Ένας χώρος που μυρίζει… ροκ και ζύθο, με δερμάτινους καναπέδες να πλαισιώνουν τα τραπεζάκια του εσωτερικού της, dark διακόσμηση στους τοίχους και συχνά live από εγχώριες μπάντες – unplugged ή μη. Άκρως ικανοποιητική η λίστα με τις μπύρες με περισσότερες από 30 εμφιαλωμένες και βαρελίσιες ετικέτες, καθώς και λαχταριστές ποικιλίες κρεατικών και αλλαντικών. Σούπερ επιλογή, επίσης, και η σαλάτα κοτόπουλο με σος παρμεζάνας (την παραγγέλνω κάθε φορά). Οι τιμές δεν θα ξεπεράσουν τα 15€ ανά άτομο για δύο μπύρες και μια ποικιλία. Αν πας, θα με θυμηθείς!

molles.jpg

Πάω να ετοιμαστώ γιατί με περιμένει μια υπέροχη μέρα!

Έρχεσαι;  

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.