Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βόλτα στην Ηλιούπολη με μια στάση στα Εξάρχεια

Η Αναστασία σήμερα ο γιορτάζει με αφγανική κουζίνα και πολύ ποτό!



Της Αναστασίας Δεληγιάννη

Του Αγίου Νικολάου σήμερα και έχω πολλούς Νίκους και Νίκες! Να τους χαίρομαι όπως επίσης κι εσείς τους δικούς σας! Σε όσους και όσες γιορτάζουν χρόνια καλά και τρισευτυχισμένα! Σήμερα το κλίμα είναι γιορτινό γιατί η παρέα έχει πολλούς εορτάζοντες κι έτσι λοιπόν θα γυρίσω κάποια στέκια μαζί τους! 

Πρώτη στάση στο Garage (Hρώων Πολυτεχνείου 3, Ηλιούπολη). Ντεπόζιτα και αξεσουάρ της Harley Davidson κοσμούν αυτό το όμορφο και πολύ στιλάτο μαγαζί! Η αλήθεια είναι πως τέτοια διακόσμηση δεν έχω ξαναδεί πουθενά αλλού! Αυτό που με συγκλονίζει πιο πολύ από όλα είναι ένας V2 κινητήρας που έχουν! Το Garage θυμίζει ένα πραγματικό… γκαράζ. Μάλιστα οι «χαρλεάδες» είναι must πελάτες του στεκιού. Οι μουσικές του είναι ροκ, φανκ και dub, ενώ τα ποτά του άψογα! Θα κάτσω με τους εορτάζοντες να πιω έναν καφέ! Ο χώρος του Garage φιλοξενεί κατά καιρούς από εκθέσεις και dj sets μέχρι live bands.

Και τι δεν θα έδινα για αφγανική κουζίνα σήμερα! Η μικρή πολύχρωμη Folia που έστησε ο 26χρονος Ρεζά, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, στο 9 της οδού Ανδρέα Μεταξά στα Εξάρχεια, είναι ένα μικρό διαμάντι. Ο Ρεζά μαγειρεύει καθημερινά 3-4 πιάτα από την πατρίδα του: Πολύ νόστιμα φαλάφελ τυλιγμένα σε αραβική πίτα με σως από ταχίνι, αφράτα κουκού και το Top του μενού του, το αγαπημένο μου, το Μαντού. Πρόκειται για χειροποίητα ζυμαρικά, γεμισμένα με κοτόπουλο και σερβιρισμένα με σάλτσα γιαουρτιού και το υπέροχο μπαχαρικό που λέγεται σουμάκ . Είχα καιρο να πάω, μπορεί και πέντε χρόνια… καιρός να θυμηθώ πάλι αυτές τις γεύσεις! Αν πας θα νιώσεις μια special εμπειρία!  

Μετά το πρόγραμμα θα έχει Mind the Pub (Ανδρέα Παπανδρέου 13, Ηλιούπολη)! Ξανά πίσω στην Ηλιούπολη, καθώς έχουμε μάζωξη το βράδυ στο σπίτι της αγαπημένης μας φίλης Νικολέτας! Πριν πάμε όμως στο σπίτι να το γλεντήσουμε θα κάτσουμε για ένα πολύ γρήγορο ποτάκι σε αυτό το καταπληκτικό μαγαζί! Εντυπωσιακά χρώματα στο εσωτερικό της με τραπεζάκια στημένα με τάξη στους πέτρινους τοίχους, κάδρα και αφίσες στους τοίχους φτιάχνουν την ιδανική ατμόσφαιρα για να απολαύσεις το ποτό σου!

Δεν κρατιέμαι να ξεκινήσω την όμορφη Τρίτη μου!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας