Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Το top 5 της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Τη Δευτέρα, η Χρύσα έφαγε... ιστορική τυρόπιτα

Θέλω τόσο πολύ να επισκεφθώ τον αγαπημένο και πιο ιστορικό φούρνο της Ελλάδας, τον φούρνο «Άριστον» (Βουλής 10, Αθήνα). Ο χώρος δημιουργήθηκε το 1906 σε αυτό το σημείο και σήμερα, 108 χρόνια μετά, παραμένει εκεί. Ο Παλαμάς και ο Ελύτης τιμούσαν σε καθημερινή βάση την ξακουστή τυρόπιτα του φούρνου.

*Την Τρίτη, η Αλεξάνδρα έκανε μια ευχή

Θα αποδεχτώ το κάλεσμα του Make-A-Wish και θα πάω στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών. 
Θα δω το έργο της χρονιάς που πέρασε, θα ξαναδώ ανθρώπους που ξέρω και θαυμάζω, θα γνωρίσω καινούριους φίλους. 
Δεν θα συναντήσω μεταμφιεσμένους υπερήρωες αλλά τους μικρούς- γιγάντιους ήρωες της ζωής. 

*Την Τετάρτη, η Λένα είδε La La Land

Mε περιμένουν ένα ασυμβίβαστο, παθιασμένο αγόρι, ο Ράιαν Γκόσλινγκ και ένα γλυκό, ρομαντικό κορίτσι, η Εμα Στόουν. Με περιμένει μια πανδαισία χρωμάτων, μουσικής, έρωτα, γοητείας, λάμψης, ονείρων, αισιοδοξίας. Κι εγώ ανυπομονώ να βυθιστώ στην πολυθρόνα μου και να γίνω κομμάτι αυτής της γλυκιάς, μελαγχολικά αισιόδοξης, ταινίας. Που το τραγούδι της, το City of Stars, το μουρμουρίζω, το τραγουδάω, το ακούω, όλη μέρα. Που έχει ήδη πάρει βραβείο καλύτερης ταινίας στα Grammy και που είναι υποψήφια στα Όσκαρ με 14 (παρακαλώ…) υποψηφιότητες! 

*Την Πέμπτη, η Μαριέτα τα ήπιε στον Κεραμεικό

Μπύρες στη Μέλισσα! Ένα μικρό μπαρ, που παντού υπάρχουν μέλισσες, κυρήθρες. Το bee or not to bee? Το bee θα σου πω εγώ. Παλιές αγαπημένες μουσικές και χαμογελαστο προσωπικό, σου φτιάχνουν τη διάθεση. 

*Την Παρασκευή, η Κέλλυ το έριξε στο χορό και το μεξικάνικο

Μετά από μια τόσο «έντονη» βραδιά, χρειάζομαι και… έντονες και bold γεύσεις και στο νεοσύστατο Grexico (Φωκίωνος 4, Αθήνα), θα βρω αυτό που χρειάζομαι. Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω ποτέ «όχι» στο μεξικάνικο φαγητό, και ειδικά σε ένα quesadillas πιάτο το οποίο μπορώ να συνθέσω μόνη μου

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department