Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Μεξικό, Κίνα, Ινδία. Πού προτιμάς να φάμε;

Η Κέλλυ το ρίχνει σε ταξίδια που όμως δε χρειάζονται βαλίτσες!


Κέλλυ Νόβακ

Κάποτε με ρώτησε ένας φίλος: «Τι είναι αυτό που ευχαριστιέσαι περισσότερο με το φαγητό;» Τότε δεν ήξερα τι να πω, τουλάχιστον με λόγια. Βαθιά μέσα μου ήξερα αλλά δε μπορούσα να το εκφράσω. Τώρα, όμως, μπορώ. Έχω σίγουρη την απάντηση:«Ένα γευστικό ταξίδι», θα έλεγα τώρα στον φίλο μου Θωμά. Για εμένα αυτό είναι το φαγητό. Ή τουλάχιστον έτσι πλέον το βλέπω. Είναι μια διαφορετική εμπειρία κάθε φορά. Οκέι, μπορεί να μην είναι κάθε φόρα, αλλά σίγουρα αρκετά συχνά. Και είναι αρκετά συχνά που προσπαθώ να δοκιμάζω κάτι καινούργιο. Μου αρέσει πάρα πολύ να γνωρίζω νέους τόπους και μίας και δεν μπορώ να το κάνω ταξιδεύοντας συνέχεια, μπορώ να το κάνω «ταξιδεύοντας» μέσα από τις γεύσεις τους. Αυτό, λοιπόν, θα κάνω και σήμερα. Φύγαμε λοιπόν για Mexico City, Ινδία και Κίνα! Όλα σε μια ημέρα!

Αρχικά, χαίρομαι πολύ που στην Αθήνα, παρόλο που δεν είμαστε και τόσο “multicultural friendly” με άλλους λαούς, όσον αφορά το φαγητό, δεν υπάρχει θέμα… ρατσισμού! Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετά μέρη που μπορεί κανείς να απολαύσει γευστικά και αυθεντικά πιάτα από άλλους λαούς. Εγώ σήμερα θα σε πάω στα τρία αγαπημένα μου!

#1. Etnico (Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, Αθήνα): Νομίζω ότι πλέον έχω φάει περισσότερες φορές φαγητό από το Ethnico, παρά από την μητέρα μου! «Πεθαίνω» με τις μεξικάνικες-αραβικές-ινδικές γεύσεις (το μαγαζί προσφέρει απ’όλα) και γι’αυτό είμαι πια θαμώνας στο συγκεκριμένο μαγαζί. Σήμερα, θα αρκεστώ σε μεξικάνικα παραδοσιακά πιάτα και σίγουρα θα απολαύσω το Θ-Ε-Ι-Κ-Ο chimichanga με κοτόπουλο, τα chicken nuggets με λεμονόχορτο και σως τσίλι και την σαλάτα Mediterranean με λάχανο-καρότο, μαρούλι, κοτόπουλο, και σως από κάσιους. Φυσικά, δεν γίνεται να μην συνοδεύσω το γεύμα μου με μια frozen margarita η οποία θα με «συνοδεύσει» και μετά το γεύμα μου, όταν θα… λικνίζω διακριτικά το κορμί μου στις latin μουσικές που παίζει το μαγαζί. Και χάλια διάθεση να έχεις, εδώ οι γεύσεις και η μουσική θα στην αλλάξουν!

#2. Jing (Nίκης 13, Σύνταγμα): Δεν ξέρω πώς τα πας με τα chopsticks, αλλά πρέπει να αρχίσεις να κάνεις practice. Γιατί πώς αλλιώς θα ζήσεις την απόλυτη γευστική εμπειρία, αν δεν φας chinese έτσι όπως κάνουν και οι Κινέζοι; Πιστεύω όμως, ότι με το που μπεις στο Jing, σίγουρα θα μπεις και στον κόπο να δοκιμάσεις οτιδήποτε παραδοσιακό σου προσφέρει το μαγαζί. Αυτό γιατί, το ίδιο παραδοσιακός και αυθεντικός είναι τόσο ο χώρος όσο και το φαγητό! Πραγματικά, πίστευα ότι από κάπου θα εμφανιστεί ο Τσάκι Τσαν και θα αρχίσει να τα κάνει όλα… λαμπόγυαλο, πολεμώντας τους «κακούς»! Αλλά πέρα από τα αστεία, το μαγαζί σερβίρει εξαιρετικά αυθεντικό κινέζικο φαγητό. Η πάπια με το πορτοκάλι, τα τηγανιτά dumplings, τα τραγανά spring rolls είναι μόλις μερικά από τα πιάτα που εγγυώνται ένα γευστικό ταξίδι μέχρι την Κίνα. Αλήθεια τώρα.

#3. Μirch (Ερμού 109, Αθήνα): Λοιπόν, σταμάτα ό,τι κάνεις και απλά διάβασε με προσοχή: Στο Mirch σερβίρουν ινδικό σουβλάκι. Ναι, ναι καλά διάβασες! Και μάλιστα, πεντανόστιμο ινδικό σουβλάκι! Εντάξει, για να είμαι ειλικρινής δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας παραδοσιακό street food. Εδώ λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις το «σουβλάκι» με ένα ιδιαίτερο twist: σε μια πίτα “nan”, μπορείς να βάλεις ό,τι υλικά θέλεις. Από κοτόπουλο tikka, αγγούρι, chutney σάλτσα και γενικά όποια άλλη ινδική γεύση μπορείς να φανταστείς. Το αποτέλεσμα αυτού: Θαυμάσιο! Και «παρέα» με μια ινδική μπύρα Cobra, το γευστικό σου ταξίδι δεν είναι πιο ενδιαφέρον από αυτό!

Είδες, λοιπόν, πόσο εύκολο είναι να… «ταξιδεύεις» τελικά; Με λίγα χρήματα και χωρίς καν να χρειαστείς το διαβατήριό σου, μπορείς να πας σε μέρη… μαγικά και κυρίως… γευστικά! Αρκεί να χρησιμοποιήσεις λίγο παραπάνω την φαντασία σου!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department