Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Άλλο Δεξαμενή και άλλο πισίνα

H Kέλλυ περνάει μια σούπερ καλοκαιρινή βραδιά στην πόλη.


Κέλλυ Νόβακ

Ξέρεις κάτι; Μου αρέσει πολύ το καλοκαίρι στην πόλη. Οκέι, πριν με εξορίσεις (ίσως σε κάποιο εξωτικό προορισμό), θέλω να σου εξηγήσω τι εννοώ. Πιστεύω, ότι το καλοκαίρι είναι μια θαυμάσια εποχή, αν ξεμείνεις στην Αθήνα, για να περάσεις καλά. Και τα μπάνια σου μπορείς να κάνεις και τα ποτά σου να πιείς και τα θερινά σου σινεμά να πας. Τα πάντα!

Η πόλη είναι ζωντανή τα καλοκαιρία και σου «μιλάει»! Θέλει να σου πει ότι ακόμη και αν είναι μέσα Ιουλίου και δεν είσαι στο αγαπημένο σου νησί, δεν πειράζει! Είναι αυτή εδώ για να σε κάνει να περάσεις αξέχαστες στιγμές! Και φυσικά, λίγη καλή διάθεση να έχεις και καλή παρέα και τα happenings; Βροχή! Αλλά άσε τώρα μην μελετάμε τις βροχές καλύτερα και ας μιλήσουμε για ολίγη τέχνη!

Λατρεύω να βλέπω ταινίες το καλοκαίρι, ίσως περισσότερο, γιατί λατρεύω τα θερινά σινεμά! Και ευτυχώς για εμάς στην Αθήνα, έχουμε πολλά ωραία θερινά σινεμά. Και όταν έχεις όμορφους χώρους, γίνεται να μην θέλουν κάποιοι να τους εκμεταλλευτούν; Αυτό σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι του 7th Athens Open Air Film Festival, οι οποίοι σήμερα θέλουν να μας ταξιδέψουν μέχρι την Βραζιλία!

Aυτή την Παρασκευή λοιπόν, το φεστιβάλ φέρνει στην καρδιά της Αθήνας, αέρα βραζιλιάνικου καρναβαλιού, υπό τους ρυθμούς της μπόσα νόβα! Το «Ορφέο Νέγκρο» («Orfeu Negro», 1959) του Μαρσέλ Καμί, έρχεται στο αγαπημένο σινέ Δεξαμενή, σε μια ονειρική προβολή που σκοπό έχει να μας ταξιδέψει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές! Βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών και με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η εκμοντερνισμένη και βαθιά γοητευτική παραλλαγή στον ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης παραμένει μέχρι σήμερα ένας λυρικός και μαγευτικός εορτασμός της ζωής, της αγάπης και της μουσικής.

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας και του TV5MONDE. Η είσοδος είναι ελεύθερη, οπότε είμαι και εγώ… ελεύθερη να ξοδέψω τα χρήματά μου σε μια παγωμένη μπύρα!

Και μετά από την Δεξαμενή, έφυγα για πισίνα! Κάτω από το καλοκαιρινό μου φορεματάκι θα φοράω μαγιό, να ξέρεις! Γιατί από αυτή την εβδομάδα και για κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, θα μπορώ και εγώ και εσύ να δροσιζόμαστε στα… καταγάλανα νερά της πισίνας του Hilton! Δεν πρόλαβες να πας το πρωί για μπάνιο, γιατί δούλευες; No, worries, γιατί το Hilton… δουλεύει για εμάς από τις 21.00 μέχρι τη 01.00, με σκοπό να κάνουμε την δροσιστική βουτιά μας στην όμορφη πισίνα και να πιούμε τα δροσιστικά μας κοκτέιλ, στο μπαρ! Η είσοδος έχει μόλις 10€, οπότε θα την… περάσω χάρμα αλλά και οικονομικά!

Και βραδινό μπάνιο και εκπληκτική ταινία; Αν, οι «διακοπές» στην πόλη δεν σου ακούγονται δελεαστικές, εμένα να μην με λένε Κέλλυ...

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ