Βόλτα στον παγωμένο κόσμο του Game of Thrones - AllYou.gr

Search

Βόλτα στον παγωμένο κόσμο του Game of Thrones

Η Γωγώ έχει... ιερό καθήκον να αφιερώσει αυτή τη Δευτέρα στην αγαπημένη σειρά που μόλις έκανε πρεμιέρα.

17 Ιουλίου 2017

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει μέσα Ιουλίου, όμως αυτή η Δευτέρα θα γεμίσει με εικόνες τοπίων σκεπασμένων με χιόνι και πάγο, με θεόρατα τείχη, μαγικά δέντρα, ζόμπι και δράκους. Γιατί ο χειμώνας ήρθε στο Game of Thrones, και μαζί μ΄αυτόν και η πολυαναμενόμενη έβδομη σεζόν. 

Ακόμα δεν έχω διαβάσει τα reviews του πρώτου επεισοδίου και δεν σκοπεύω να το κάνω, για να αποφύγω τα σπόιλερ, όμως σύμφωνα τουλάχιστον με τις υποσχέσεις των συντελεστών αυτός ο κύκλος θα είναι πιο καταιγιστικός και συναρπαστικός από όλους τους προηγούμενους.

Η αναμονή για τα δύο νέα βιβλία της σειράς «Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου» του George R. R. Martin, The Winds of Winter και A Dream of Spring, έχει γίνει βασανιστική και η αγωνία δυναμώνει καθώς λέγεται ότι η ιστορία τους θα παρεκκλίνει αρκετά από εκείνη της τηλεοπτικής σειράς. Στο μεταξύ, για να φρεσκάρω στη μνήμη μου τους βασικούς ήρωες και την πλοκή, θα ξεφυλίσσω ξανά το τελευταίο βιβλίο της σειράς που κυκλοφορεί ήδη, σε δύο τόμους με τίτλο «Ο χορός των δράκων» (εκδ. Anubis, 2011) στα ελληνικά, και θα ανατρέξω στις 20 κορυφαίες στιγμές των προηγούμενων έξι σεζόν μέσα από αυτό το αφιέρωμα.

Το επόμενο ζήτημα που θα με απασχολήσει θα είναι το μενού που θα συνοδέψει το πρώτο επεισόδιο της σειράς: Κέικ λεμονιού της Sansa, στρείδια της Arya, καρδιές αγκινάρας των Ντοθράκι, πικάντικο λουκάνικο του Tyrion ή σανγκρία του Joffrey (αρκεί να μην είναι δηλητηριασμένη); Μια μεγάλη λίστα από συνταγές εμπνευσμένες από το GoT θα βρω στο Thrillist.com γιατί σήμερα τίποτα δεν πρέπει να είναι τυχαίο.

Μόλις επτά επεισόδια θα έχει η έβδομη σεζόν, αλλά δεόντως χορταστικά σε διάρκεια και σασπένς το καθένα, όπως ανακοινώνουν οι συντελεστές. Ενενήντα λεπτά θα κρατήσει το πρώτο επεισόδιο, το μεγαλύτερο του νέου κύκλου, αποζημιώνοντάς μας έτσι, κατά κάποιον τρόπο, για την αναμονή. Τώρα δεν μένει τίποτα άλλο παρά να πατήσω το «play».Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Συντάκτης