Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Έλβις συχνάζει στον Κεραμεικό

Η Κέλλυ κάνει βόλτα στους δρόμους του Μεταξουργείου και απολαμβάνει το πιο αυθεντικό σουβλάκι της πόλης.


Κέλλυ Νόβακ

Μου αρέσει το φαγητό. Το ξεκαθαρίζω από τώρα, αν και πιστεύω ότι το έχεις καταλάβει τόσοοο καιρό από τις βόλτες μας. Και ενώ λατρεύω τις εξωτικές και διαφορετικές γεύσεις, υπάρχει μια κουζίνα που δεν συγκρίνω με καμία: την ελληνική.

Και ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κουζίνας αποτελείται από το αγαπημένο σε όλους μας σουβλάκι. Πόση ιστορία πίσω απ’ αυτή επιτέλους; Πόση γεύση; Τόσες αναμνήσεις! Θα μου πεις, τώρα, όλα αυτά τα λόγια για ένα σουβλάκι; Ναι, κι όμως. Γιατί το σουβλάκι και γενικά το φαγητό, στις καρδιές των Ελλήνων έχει μια ιδιαίτερη θέση. Είναι μέρος της κουλτούρας μας. Δεν είναι απλή υπόθεση.

Έτσι, λοιπόν, θα απολαύσω ένα σουβλάκι σήμερα. Καλαμάκια για να είμαι ειλικρινής, μιας και τελευταία προσπαθώ να προσέχω την διατροφή μου. Και αν υπάρχει υγιεινό junk food, τότε αυτό είναι ένα καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, σήμερα, που μου «έχει μυρίσει» ένα ωραίο καλαμάκι, πού υπάρχει το καλύτερο στην πόλη; Ή τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης. Και βρίσκω αμέσως την απάντηση. Ένα είναι το μέρος: Ο Έλβις (Πλαταιών 29, Μεταξουργείο).

Αν έστω και λιγάκι έχεις κυκλοφορήσει στο Μεταξουργείο, τότε σίγουρα γνωρίζεις τον Έλβις. Σίγουρα έχεις ακούσει κάτι να λένε οι φίλες/οι σου γι’ αυτή την ψησταριά. Υπάρχει λόγος που έχεις ακούσει γι’ αυτό το μαγαζί λοιπόν. Γιατί όπως σου είπα κάνει τα καλύτερα καλαμάκια της Αθήνας! Πρόσεξες που είπα «καλαμάκια» και όχι «σουβλάκια»; Αυτό γιατί στον Έλβις δεν σερβίρουν τυλιχτά σουβλάκια, αλλά μόνο καλαμάκια από χοιρινό, κοτόπουλο, πανσετάκια και γενικά πολύ συγκεκριμένα κρεατικά, τα οποία συνοδεύουν με «πραγματικές», τραγανές τηγανητές πατάτες.

Ίσως γι’ αυτό και να είναι τόσο επιτυχημένο το φαγητό του. Γιατί έχει λίγα και καλά. Αυτό για εμένα που σήμερα… λιγουρεύτηκα ένα «σουβλάκι» μου αρκεί και μου περισσεύει.

Εντάξει, και επειδή είναι Παρασκευή, και επειδή θέλω να… ξεπλύνω και λιγάκι την… κρεατίλα, μετά το πεντανόστιμο γεύμα μου θα πάω στο Κεραμείον (Πλαταιών 27, Μεταξουργείο) που είναι ακριβώς δίπλα από τον Έλβις, για ένα ποτηράκι κρασί. Το ατμοσφαιρικό μαγαζί σε συνδυασμό με τις πάντα «ψαγμένες» μουσικές του είναι το κατάλληλο μέρος για να περάσω την Παρασκευή μου!

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: «Ως παρουσιάστρια βγάζω περισσότερα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής»

Όσα είπε για την υποψηφιότητά της στον Νίκο Χατζηνικολάου