Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Επειδή όλα όσα χρειαζόμαστε είναι ένας κήπος και (πολλά) βιβλία…

…η Γωγώ θα επισκεφτεί σήμερα μια πρωτότυπη έκθεση στο Βύρωνα, που συνδυάζει την κηπουρική με τη βιβλιοφιλία.


Γωγώ Καρκάνη

Αν έχεις έναν κήπο και βιβλία, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι σύμφωνα με ένα ρητό του Κικέρωνα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αν αγαπάς την κηπουρική και την ανάγνωση, δεν έχεις ποτέ αρκετά λουλούδια και βιβλία. 

Σήμερα λοιπόν, ενόψει της Πρωτομαγιάς, θα επισκεφτώ μια έκθεση στο Βύρωνα που υπόσχεται να καλύψει (τουλάχιστον προσωρινά) και τις δύο αυτές ανάγκες ταυτόχρονα: μια έκθεση βιβλίων και φυτών με τίτλο «Ο Βύρωνας ανθίζει Διαβάζοντας» (fb event εδώ), που διοργανώνεται από το Δήμο Βύρωνα και το Σύλλογο Καταναλωτών «Η Αλληλεγγύη» στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο. Συμμετέχουν τρία ανθοπωλεία και πέντε βιβλιοπωλεία της περιοχής και απόψε, Δευτέρα, θα είναι ανοιχτή 17-23.00.

Στη σχετική ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται αν αυτή η πρωτότυπη, ομολογουμένως, πρωτοβουλία είναι εμπνευσμένη από την ανακήρυξη της Αθήνας «Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018». Πάντως ας είμαστε προετοιμασμένοι πως για τους επόμενους μήνες, τα πάντα στην πόλη και στα πέριξ θα έχουν άρωμα βιβλίου. Ακόμα και τα τριαντάφυλλα.

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα