Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Αλεξάνδρα κάνει Πρωτομαγιά στην πόλη

Στο Σταύρος Νιάρχος η ζωή είναι ωραία.



Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η Πρωτομαγιά θέλει την εξοχή της. Να έχεις βάλει στο αμάξι ένα μικρό σακ βουαγιάζ και να έχεις διανύσει μερικά χιλιόμετρα ή, ακόμα καλύτερο, μερικά ναυτικά μίλια. 

Πάντως αστικό τοπίο δεν θέλει. Η Πρωτομαγιά στην πόλη μού θυμίζει λίγο το Πάσχα στην Αθήνα. Πόσο ωραία δηλαδή μπορεί να είναι;

Καμιά φορά όμως είμαι απόλυτη. Για αυτό φέτος, που ξέμεινα στην πόλη και δεν έχω τίποτα πολύ γραφικό και εξοχικό να σου γράψω, θα αλλάξω γνώμη για αυτή τη λουλουδιαστή μέρα.

Και μαζί φυσικά με την κόρη μου και τον άντρα μου θα πάμε τη βόλτα μας, κανονισμένη στο Σταύρος Νιάρχος, όπου και το τέλειο πάρκο έχει αλλά και τόσα ωραία events. Τώρα, για τις δραστηριότητες για τα παιδιά, χμ, λιγουλάκι χλωμό να τις κάνουμε γιατί σίγουρα θα έχει πολύ κόσμο. Για τις μουσικές όμως; Τις μουσικές δεν χρειάζεται να τις περιμένεις, ούτε συμμετοχή να δηλώσεις. 

Θα πάρω και κουβερτάκι, λεπτό, μεγάλο, θα πάρω και χυμούς, θα πάρω και μια μπάλα. Και σχοινί, για να δέσουμε κλαριά και λουλούδια και να φτιάξουμε στεφάνι.
 

Canal_mesa.jpg
 

Εντάξει, δεν θα πάρω μαζί όλη την οικοσκευή. Εάν πεινάσουμε, τι εάν, όταν, θα πάρουμε κάτι νόστιμο από το Canal, κανένα σαντουιτσάκι, κανένα μπεργκεράκι, μια αραβική πιτούλα, τόσα ωραία έχει. Κι αν δεν βρούμε άδειες τρεις από αυτές τις ωραίες χρωματιστές καρεκλίτσες, κανένα πρόβλημα.

Κουβερτάκι, γρασιδάκι και η ζωή είναι ωραία. 

Ωραία τα γράφω, εάν περάσουμε και καταπληκτικά, μόλις θα έχω αναθεωρήσει τη φράση «Πρωτομαγιά στην πόλη».

Και ο μήνας θα είναι καλός. Άντε γιατί ο Απρίλιος μάς τα έδειξε τα δοντάκια του, δεν μας αγάπησε πολύ, για αυτό από μένα έχει ένα μεγάλο Αντίο. 

* Canal Café: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου 6, Καλλιθέα, τηλ. 2130436464
   

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους