Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Oι πιο ωραίες βόλτες της εβδομάδας

Πού πήγαμε, τι ακούσαμε, διαβάσαμε, είδαμε, φάγαμε και απολαύσαμε αυτήν την εβδομάδα; Αυτές είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας, για ατέλειωτες βόλτες στην πρωτεύουσα.



*Η Γωγώ πήγε Βύρωνα
Σήμερα λοιπόν, ενόψει της Πρωτομαγιάς, θα επισκεφτώ μια έκθεση με τίτλο «Ο Βύρωνας ανθίζει Διαβάζοντας» (fb event εδώ). Διοργανώνεται από το Δήμο Βύρωνα και το Σύλλογο Καταναλωτών «Η Αλληλεγγύη» στο πάρκο της Καραολή & Δημητρίου απέναντι από το Δημαρχείο. Συμμετέχουν τρία ανθοπωλεία και πέντε βιβλιοπωλεία της περιοχής και απόψε, Δευτέρα, θα είναι ανοιχτή 17-23.00. Οι ώρες θα περάσουν, η μικρή θα έχει διάβασμα και εγώ θα πρέπει να επιστρέψω σπίτι, στην άλλη, τη μοναδική μικρή μου. Πριν φύγω όμως θα περάσουμε από το The Big Kahuna που μετά τον Κεραμεικό άνοιξε και εδώ, και θα φάμε το γνωστό και αγαπημένο burger κροκόδειλου. 

*Η Αλεξάνδρα βρέθηκε στο ΚΠΙΣΝ
Εάν πεινάσουμε, τι εάν, όταν, θα πάρουμε κάτι νόστιμο από το Canal, κανένα σαντουιτσάκι, κανένα μπεργκεράκι, μια αραβική πιτούλα, τόσα ωραία έχει. Κι αν δεν βρούμε άδειες τρεις από αυτές τις ωραίες χρωματιστές καρεκλίτσες, κανένα πρόβλημα. Κουβερτάκι, γρασιδάκι και η ζωή είναι ωραία.  Ωραία τα γράφω, εάν περάσουμε και καταπληκτικά, μόλις θα έχω αναθεωρήσει τη φράση «Πρωτομαγιά στην πόλη». Και ο μήνας θα είναι καλός. Άντε γιατί ο Απρίλιος μάς τα έδειξε τα δοντάκια του, δεν μας αγάπησε πολύ, για αυτό από μένα έχει ένα μεγάλο Αντίο. 

*Η Μελίνα χάζεψε την πιο ανοιξιάτικη βιτρίνα
Επόμενη στάση της σημερινής μου βόλτας, η “Βιτρίνα της Κριεζώτου”, εκεί που στο πλαίσιο των εκθέσεων του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη “Η βιτρίνα της Κριεζώτου, ένας καλλιτέχνης προτείνει”, η KBOO, κατά κόσμον Κατερίνα Μπαστούνα-Μωραΐτη , φλερτάρει με την Άνοιξη. Πώς φλερτάρει; Mα, με μαγιάτικα στεφάνια!

*Η Μαριέτα ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη
Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης! Από σήμερα έως και τις 6 Μαΐου, το βιβλίο και η ανάγνωση πλημμυρίζουν τη νύφη του Βορρά με συνολικά σχεδόν 500 εκδηλώσεις! 285 εκδότες συμμετέχουν από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ενώ από δίνουν το παρών και 44 γάλλοι εκδότες - μιας και τιμάται φέτος στη διοργάνωση η Γαλλοφωνία. Πάνω από 40 συγγραφείς θα βρίσκονται σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και εύχομαι χιλάδες αναγνώστες!

*Η Κέλλυ ήπιε κοκτέηλ
Το Juan Rodriguez Bar •Compañia de Bebida, (Παλλάδος 3, Ψυρρή) είναι μία όαση στο κέντρο της Αθήνας. Γι’ αυτό και μου αρέσει το κέντρο. Εκεί που κάποτε, βρισκόταν ένα παλιατζίδικο, τώρα μπορεί κανείς να απολαύσει το οld fashioned cocktail του πάνω στον δρόμο, ενώ παράλληλα «ατενίζει» τα αντιφασιστικά γκράφιτι στους τοίχους των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.  !

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελεονώρα Μελέτη: Οι σπουδές, η τηλεόραση, ο γάμος με τον Μαροσούλη

Το βιογραφικό της υποψήφιας ευρωβουλευτή

ASK THE EDITOR

Σε ποια ηλικία πρέπει να ξεκινήσω τη χρήση κρέμας ματιών και για ποιους λόγους;

Αν κι εσύ αναρωτιέσαι αν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών στην καθημερινότητά σου, ιδού οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.

CELEBS

Έλενα Τσαγκρινού – Dj Stephan: Αυτό είναι το όνομα που θα δώσουν στον γιο τους

Ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους τον μωράκι τους