Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αναζητώντας την ηδονή του περιττού

Σε ένα εμπορικό στο Μαρούσι



Τι σκέφτηκες διαβάζοντας τον τίτλο; Μήπως ότι θα πάω για ψώνια τώρα που τα μαγαζιά είναι συνέχεια ανοιχτά; Μμμ, κοντά έπεσες. 

Σίγουρα θα πάρω στο παιδί μου κάτι που χρειάζεται και κάτι που θέλει. Ένα ζευγάρι καινούρια μποτάκια και μερικά βιβλία. Και νιώθω ωραία με αυτό γιατί, ξέρεις, πέρασα και γιορτές που δεν κατάφερα να το κάνω. Να πάρω τα απαραίτητα. Πόσω μάλλον τα περιττά. 

Τώρα, τι σημαίνει περιττό για τον καθένα, ε, ναι, είναι κάτι υποκειμενικό. 

Για μένα είναι να κάνεις μια μικρή υπέρβαση. Αντί, ας πούμε, να μαγειρέψεις το φαγητό της ημέρας, να φτιάξεις και ένα ωραίο γλυκό που θα εκτιμήσει η οικογένειά σου. Να πάρεις ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί για να το μοιραστείς με τους φίλους σου και να ανταλλάξετε ευχές. Να καλέσεις κόσμο στο σπίτι, όχι πολλούς, λίγους και εκλεκτούς και να καθίσετε γύρω από ένα όμορφα στολισμένο τραπέζι. 

gastro_mesa.jpg

Για αυτό το τραπέζι θα ψωνίσω σήμερα. Όχι γαλλικά τυριά, ούτε αλλαντικά από την Ισπανία, όχι κρασιά από τη Βουργουνδία, ούτε ξενόφερτα επιδόρπια.

Θα ψωνίσω ελληνικά στη γωνιά του Γαστρονόμου που άνοιξε μέσα στον Σκλαβενίτη του Avenue Mall, στο Μαρούσι. Σε αυτό το παντοπωλείο εκλεκτών ντόπιων προϊόντων θα δοκιμάσω, θα επιλέξω, θα ζητήσω γνώμες, θα γεμίσω ένα καλάθι με καλούδια Ελλήνων παραγωγών. 

Και με αυτό το καλάθι, που δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο, θα στρώσω το πιο γιορτινό τραπέζι και θα καλέσω για συνδαιτημόνες αυτούς που αγαπώ. 

Το βρίσκεις αυτό περιττό;

Info: Γαστρονόμος, Υπεραγορά Σκλαβενίτης, Avenue Mall, Λ. Κηφισίας 41-43, Μαρούσι, Τ/211-18.24.912. 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας