Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πίντερ εναντίον Pinterest

Και Σαίξπηρ αντί για tablet



Είναι η σημερινή μια οποιαδήποτε Τρίτη; Δεν είναι. Σκοπεύω να γιορτάσω την Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με δόξα και τιμή, ή μάλλον με θέατρο και διάβασμα. 

Έχω γράψει τα άπειρα θέματα για τη χρήση του Διαδικτύου, για το πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να ανακαλύψουν τα θετικά της τεχνολογίας και πώς θα τα κρατήσουμε ασφαλή μπροστά στους κινδύνους που ελλοχεύουν. 

Και συνεχίζετε να γκρινιάζετε: «Ώχου, όλο με ένα τάμπλετ είναι στα χέρια!». Τι να σας κάνω που δεν με διαβάζετε; Τι;

Καμία διάθεση νουθεσίας δεν έχω, ούτε είμαι παντογνώστης. Σε καμία περίπτωση. Έρχομαι όμως σε επαφή με ειδικούς, και να, κάνε μου τη χάρη και ασχολήσου λίγο παραπάνω με τα παιδιά σου, όχι μόνο σήμερα, κάθε μέρα. Ξεκόλλα κι εσύ από το κινητό- αφού σε βλέπω, συνέχεια ενεργή είσαι. Ψέματα;

Εγώ σήμερα δεν θα είμαι ενεργή. Όχι για πολλή ώρα τουλάχιστον. Μόλις τελειώσουμε δουλειές και διαβάσματα, θα καθίσω με την κόρη μου και θα ξεφυλλίσουμε το νέο βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

book_mesa.jpg

Θα μιλήσουμε για έρωτα; Ίσως, ναι, ακόμα μια φορά. Θα μιλήσουμε για ρομαντισμό, για σεξ, για αδιέξοδες σχέσεις; Δεν ξέρω, θα αφεθώ στις διαθέσεις της και όπου βγει η κουβέντα. 

Το βράδυ όμως θα την αποχωριστώ για έναν εραστή. Και αμέσως ο νους σου στο πονηρό, αν είναι δυνατόν. Απλά, αντί να κάθομαι να χαζεύω και να καρφιτσώνω φωτογραφίες στο Pinterest, λέω να προτιμήσω Πίντερ, στο Από Μηχανής Θέατρο που τόσο αγαπώ.   Θα παρακολουθήσω ένα από τα πιο γοητευτικά θεατρικά έργα του, «Ο Εραστής», από την Εταιρία Θεάτρου ΗΘΩ, σε σκηνοθεσία Λένας Φιλίπποβα.

erastis_mesa.jpg

Θα μπω μέσα στην ιστορία του Ρίτσαρντ και της Σάρας, ενός παντρεμένου ζευγαριού που ζει απομονωμένο σ’ ένα καλόγουστο σπίτι. Εκεί όπου, κάποιες φορές την εβδομάδα, ύστερα από κανονισμένο ραντεβού, έρχεται ο εραστής της γυναίκας. 

Με πολύ έρωτα, δόσεις απιστίας, ακραίο ρομαντισμό, και αλήθειες για τις σχέσεις θα γεμίσω αυτή την Τρίτη. Χωρίς οθόνη, θα νιώσω ενεργή όσο ποτέ.  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ο Εραστής
Σκηνοθεσία: Λένα Φιλίπποβα
Παίζουν: Χρύσα Κοτταράκου, Κωνσταντίνος Παράσης

Μέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος:12 €, Φοιτητικό/Ανέργων: 8 €

Από Μηχανής Θέατρο:  Ακαδήμου 13, Αθήνα 104 36, τηλ.: 2105232097

Εκδόσεις Φουρφούρι: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ / Κολωνού 12-14, Κεραμεικός, Αθήνα.
Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123 / Φαξ: 210 5227768
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. /Site: brainfood.gr.


 

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Δημιουργήστε τα δικά σας γλυκά έθιμα αυτό το Πάσχα