Skip to main content

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Mοναδικό double-feature: Προβολή των ταινιών Powaqqatsi και Naqoyqatsi στη Ριβιέρα

Στις 30 Σεπτεμβρίου το Koyaanisqatsi ζωντανεύει στο Ηρώδειο.



Στις 30 Σεπτεμβρίου το «Koyaanisqatsi» ζωντανεύει στο Ηρώδειο. Με αυτή την αφορμή, ο En Lefko 87.7 και ο Μελωδία 99.2 σε συνεργασία με το freecinema.gr παρουσιάζουν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου τα δύο ακόλουθα μέρη της τριλογίας Κάτσι, «Powaqqatsi» και «Naqoyqatsi», στον κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Μάικλ ΡίσμανMusic Director του Philip Glass Ensemble, μόνιμος συνεργάτης του Φίλιπ Γκλας και ενορχηστρωτής των μουσικών του συνθέσεων.

Η τεράστια καλλιτεχνική και κριτική αποδοχή που γνώρισε στις αρχές της δεκαετίας του '80 το «Koyaanisqatsi», οδήγησε στη δημιουργία της τριλογίας Qatsi, με επόμενα έργα τα «Powaqqatsi» (1988) and «Naqoyqatsi» (2002), πάντοτε σε σκηνοθεσία του Γκόντφρεϊ Ρέτζιο και μουσική επένδυση από τον Φίλιπ Γκλας.

Συνοδεύοντας την live παρουσίαση του έργου του Φίλιπ Γκλας για το πρώτο φιλμ από το The Philip Glass Ensemble, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ξανά στη μεγάλη οθόνη, μετά από πολλά χρόνια, και τα υπόλοιπα μέρη της τριλογίας, σε ένα μοναδικό double-feature, στο θερινό σινέ ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια).

Powaqqatsi (1988) (διάρκεια: 99 λεπτά)

powaqqatsi

Με τον υπότιτλο «Life in Transformation» (ζωή σε μεταμόρφωση), το δεύτερο μέρος της τριλογίας Qatsi επικεντρώνει στον άνισο αγώνα των χωρών του Τρίτου Κόσμου κι ενός πιο παραδοσιακού τρόπου ζωής, ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με την εκβιομηχάνιση του πλανήτη που προκαλεί την αλλοίωση της γης και του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά, οι συνθέσεις του Φίλιπ Γκλας «υιοθετούν» έναν πιο ethnic χαρακτήρα, με επιρροές από τους τόπους όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, με τον ίδιο να κρατά και ρόλο συμβούλου δραματουργίας δίπλα στον Γκόντφρεϊ Ρέτζιο, τον οποίο ακολουθούσε στο στάδιο του location scouting και προετοίμαζε πιο «εμπειρικά» το soundtrack της ταινίας.

Naqoyqatsi (2002) (διάρκεια: 89 λεπτά)

n

Με τον υπότιτλο «Life as War» (η ζωή ως πόλεμος), το τελευταίο μέρος της τριλογίας Qatsi προβάλλει ένα πιο σύγχρονο πορτρέτο της ανθρωπότητας, η οποία γονατίζει απέναντι στην ιδέα της παγκοσμιοποίησης, υπηρετεί όλο και περισσότερο την τεχνολογία και βουλιάζει διαρκώς σε αδιέξοδες συγκρούσεις βίας. Η προετοιμασία του φιλμ συνέπεσε με το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με τη διαδικασία του μοντάζ να δέχεται την επίδραση αυτού του γεγονότος μ' έναν αλληγορικά οπτικό τρόπο, ο οποίος αποδίδεται μέσω της αναλογίας διαστάσεων του κάδρου διά της χρήσης ενός σαν από «λάθος» stretching (από 4/3 σε 16/9), καταλήγοντας σ' ένα αποτέλεσμα ύφους video art.

Ώρα προσέλευσης 20:00

Ώρα έναρξης του «Powaqqatsi»: 20:30
Ώρα έναρξης του «Naqoyqatsi»: 22:30

Τιμές εισιτηρίων

Γενική τιμή εισόδου (για κάθε φιλμ): 5 ευρώ
Κοινό εισιτήριο και για τις δύο προβολές: 8 ευρώ

Με την υποστήριξη του freecinema.gr

Χορηγοί επικοινωνίας: En Lefko 87.7 - Μελωδία 99.2

Συνδιοργάνωση: freecinema.gr

 p

KOYAANISQATSI Life out of Balance | Live at the Acropolis
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | Ωδείο Ηρώδου Αττικού

koyaanisqatsi

Το εμβληματικό έργο «Koyaanisqatsi: Life out of Balance», που φέτος συμπληρώνει τα σαράντα χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση, θα παιχτεί στην ολότητα του στις 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Μια ταινία προφητική, σε παραγωγή του Φράνσις Φορντ Κόπολα, μουσική του μινιμαλιστή συνθέτη Φίλιπ Γκλας και σκηνοθεσία του Γκόντφρεϊ Ρέτζιο. Το «Koyaanisqatsi» θα προβληθεί σε τεράστια οθόνη στο Ηρώδειο, με παράλληλη live εκτέλεση των μουσικών συνθέσεων του Γκλας.

Ερμηνεύει το Philip Glass Ensemble, σε σύμπραξη με την χορωδία Academia Athens Youth. Υπό τη διεύθυνση του Μάικλ Ρίσμαν. 

Ένα πολυθέαμα με διαχρονικό και πανανθρώπινο μήνυμα!

Εισιτήρια για την παράσταση του Ηρωδείου μπορείτε να αγοράσετε από εδώ https://www.more.com/music/koyaanisqatsi/ 

 

Πηγή

Πηγή:

http://www.avopolis.gr/movieworld/news/80898-monadiko-double-feature-provoli-ton-tainion-powaqqatsi-kai-naqoyqatsi-sti-riviera

Διαβάστε επίσης

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ο Νίκος Μπέρκας επιστρέφει… στη σκηνή του Fuzz Club

Για μία μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού