Από τους Κήπους, στο Πάρκο (όχι ξυπόλυτη, όχι ακόμα!) - AllYou.gr

Search

Από τους Κήπους, στο Πάρκο (όχι ξυπόλυτη, όχι ακόμα!)

Η Λένα υποδέχεται αυτόν τον "ιστορικό" Ιούλιο, κάνοντας δώρο στον εαυτό της μία βόλτα στην δική της (και δική μας) παράξενα όμορφη πόλη.  

01 Ιουλίου 2015

Καλό μας μήνα. Το εννοώ. Με όλη μου την ψυχή. Κρατάω την ψυχραιμία μου και μέσα σ' όλον αυτόν τον καταιγισμό των γεγονότων, την ξαφνικά αναποδογυρισμένη καθημερινότητα μας, το τεντωμένο σχοινί των νεύρων μας, τα "έκτακτα" Δελτία, το facebook, βρίσκω τρόπους, αφορμές και λόγους για να χαμογελάω. Και να ελπίζω. Και να κάνω βόλτες στη μεγάλη, δική μας, παράξενα όμορφη πόλη. 

Ο Ιούλιος ήταν πάντα για μένα "σημαδιακός". Και κοίτα να δεις που τα γεγονότα και οι εξελίξεις τον κάνουν "ιστορικό". Αυτή η "ιστορική" λοιπόν πρώτη Ιουλίου, θα με βρει στους Κήπους του Μεγάρου Μουσικής! Εκεί που το (αγαπημένο) Μπολερό του Ραβέλ, η Γαλάζια Ραψωδία του Γκερσουιν και ο Πέερ Γκυντ του Γκριγκ θα συναντηθούν με την Αρλεζιάνα του Μπιζέ! Βραδιά μουσικής συνύπαρξης κλασικής, συμφωνικής και τζαζ μουσικής. Μ' αρέσει πολύ. Και νομίζω πως και... θα σταματήσω (για λίγο) να σκέφτομαι και  θα χαλαρώσω! Η Metropolitan Symphony Orchestra of Athens και ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος θα με πάρουν απ' το χέρι κι εγώ θα πω... "I do"!

Το ίδιο σκέφτομαι να απαντήσω και στην πρόκληση που λέγεται "Πάρκο". Λέω να πάω από Κήπους σε κήπο! Μιλάω για το εστιατόριο και το μπαρ του Πάρκου Ελευθερίας, δίπλα στους κήπους του Μεγάρου, που δεν μπορώ να σου πω πως είναι στέκι μου, αλλά που τις λίγες φορές που έχω πάει, το έχω καταευχαριστηθεί! Σήμερα λοιπόν, λέω να.. μου προσφέρω την όμορφη ατμόσφαιρα,τη γευστική μακαρονάδα με πέστο, τα σκανδαλιστικά ντολμαδάκια και το λευκό Σαββατιανό.

Ναι, έχω κάνει τους υπολογισμούς μου, έχω πάρει τα 60 ευρώ μου από το ΑΤΜ και το να τελειώσω αυτό το πρωτομηνιάτικο βράδυ μου σ'ένα "μαλακό" σκηνικό καλοκαιριού, είναι το μικρό μου δώρο στην επιμονή μου να χαμογελάω.

Στη φωτό το εστιατόριο "Πάρκο" Ακολούθησε το allyou στο Instagram!