Skip to main content

DO IT YOURSELF

2 συχνοί λεκέδες και πώς να τους καθαρίσεις από τα jeans σου

Σώσε το αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου



Κομμάτι διαχρονικό και αγαπημένο, τα jeans φοριούνται καθημερινά και σε σώζουν από οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή κατά την οποία αμφιταλαντεύεσαι για το τι look θα επιλέξεις. Όμως, καποιες φορές τυχαίνει να είσαι λίγο απρόσεχτη και πάνω στη βιασύνη σου να λερώσεις το ρούχο αυτό, με αποτέλεσμα να στενοχωριέσαι και να σου δημιουργούνται τύψεις. Θα βγει ο λεκές; Θα μπορέσεις να το κανεις να μοιάζει ξανά σαν καινούριο; 

Εμείς σου δίνουμε tips για να απομακρύνεις από τα αγαπημένα σου jeans δυο από τους πιο κοινούς λεκέδες και γρήγορα κιόλας. 

Λεκές από σάλτσα ντομάτας 

Είτε σου έπεσε λίγη σάλτσα από τη λατρεμένη σου μακαρονάδα είτε έπεσε κομμάτι ντομάτας από μια πίτσα ή σαλάτα, μην σε ανησυχεί. Αυτός ο λεκές φεύγει με τρεις μόνο κινήσεις. Πρώτα, απομάκρυνε την ποσότητα φαγητού με ένα κουτάλι και έπειτα, σκούπισε ταμποναριστά το σημείο χωρίς να τρίψεις τον λεκέ. Στη συνέχεια, ρίξε λευκό ξύδι και άφησε να δράσει για πέντε λεπτά. Βάλε το jeans σου στο πλυντήριο και προτίμησε κρύο νερό κατά την πλύση του. 

Λεκές από γρασίδι

Ο καιρός εδώ στην Ελλάδα παντα δίνει ευκαιρίες για απόδραση και εκδρομές εκτός πόλης και το πικ νικ είναι κάτι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Αν έκατσες στο γρασίδι και το jeans σου απέκτησε πράσινο χρώμα, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Σου προτείνουμε να εμποτίσεις ένα καθαρό σφουγγάρι με λευκό ξύδι και να τρίψεις απαλά την περιοχή του λεκέ. Μόλις εξαφανιστεί το πράσινο χρώμα όσο το δυνατόν περισσότερο, βάλε το jeans σου στο πλυντήριο και προτίμησε κρύο νερό για την πλύση. Τέλος, αναποδογύρισε τα μπατζάκια και άφησέ το να στεγνώσει.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Μ. Τρίτης 30 Απριλίου

Αγκάλιασε τη φθαρτότητα ως το ανθρώπινο μεγαλείο

BLOGS

Cher, A Tribe Called Quest και Dave Matthews Band στο Class of 2024 του Rock & Roll Hall of Fame

Mary J. Blige, Ozzy Osbourne, Foreigner, Peter Frampton και Kool & The Gang εισήχθησαν επίσης στο Hall of Fame μαζί με τους Jimmy Buffett, Big Mama Thornton, MC5 και άλλους

Στο

ΒΙΒΛΙΟ

Το Πάσχα των Ελλήνων ποιητών

Ελύτης, Γκάτσος, Δημουλά, Καρέλλη, Καρούζος, Χριστιανόπουλος, Σολωμός, μας βάζουν στο κλίμα της Μεγάλης Εβδομάδας