Skip to main content

DO IT YOURSELF

Πώς να δώσεις νέα ζωή σε ένα παλιό τζιν

Αυτό που δεν φοράς πια και σου τρώει απλώς χώρο από την ντουλάπα, μπορεί να αποκτήσει νέα ζωή με τις σωστές παρεμβάσεις.



Ένα παλιό τζιν που δεν φοράς πια και απλώς σου τρώει χώρο από την ντουλάπα, μπορεί σίγουρα να αποκτήσει νέα ζωή, αν προχωρήσεις στις σωστές παρεμβάσεις. Να λοιπόν τρεις τρόποι για να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά ένα παλιό τζιν, συμβάλλοντας στην κουλτούρα του upcycling με τον καλύτερο τρόπο.

Τζιν σορτς ή φούστα

Κόψτε το τζιν σου στο μήκος που επιθυμείς για να δημιουργήσεις ένα τζιν σορτσάκι, που θα φορέσεις από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο. Αν προτιμάς φούστα, κόψε το τζιν οριζόντια λίγο πιο κάτω από την περιοχή του καβάλου για να χωρίσεις τα πόδια. Στη συνέχεια, ράψε την ακατέργαστη άκρη για να δημιουργήσεις ένα στρίφωμα για τη φούστα. Μπορείτε να προσαρμόσεις περαιτέρω το σορτς ή τη φούστα, προσθέτοντας στοιχεία όπως κεντήματα για μια μοναδική πινελιά.

Τζιν Τσάντα

Κόψε μεγάλα κομμάτια τζιν από τα μπατζάκια του παντελονιού και κάθε άλλο χρήσιμο μέρος του. Ράψε τα κομμάτια μεταξύ τους για να δημιουργήσεις ένα βασικό σχήμα tote τσάντας, φροντίζοντας να ενισχύσεις τις ραφές για ανθεκτικότητα. Χρησιμοποίησε τις τσέπες του τζιν ως πρόσθετες θήκες για αυτήν. Πρόσθεσε αν το θες μια φόδρα και τοποθέτησε λαβές από τη ζώνη της μέσης ή επιπλέον τζιν λωρίδες. Θα την κρατήσεις στα ψώνια σου, αλλά και για τη μεταφορά του κολατσιού σου στη δουλειά.

Διακόσμηση σπιτιού με τζιν στοιχεία

Κόψε το τζιν σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα και ράψε τα μεταξύ τους για να δημιουργήσεις ένα τζιν κάλυμμα για μαξιλάρι καναπέ. Χρησιμοποίησε επίσης υπολείμματα τζιν για να φτιάξεις σουβέρ, σουπλά ή έναν ευφάνταστο πίνακα ανακοινώσεων με τζιν.

Θυμήσου να είσαι δημιουργική, συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνικές ή βρίσκοντας τις δικές σου μοναδικές ιδέες για να δώσεις στο παλιό σου τζιν μια νέα ζωή.

Διαβάστε επίσης

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

DO IT YOURSELF

Πώς να κάνεις styling στο λευκό jean σου αυτή την άνοιξη

Δημιουργικά tips για να κάνεις δικό σου το white denim trend

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού