Skip to main content

FASHION NEWS

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το νέο ντοκιμαντέρ του Alexander McQueen

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ που περιμένουμε με κομμένη την ανάσα.


Κέλλυ Νόβακ

Θυμάμαι ήμουν στο σπίτι μου και δούλευα, όταν με πήρε τηλέφωνο η αδερφή και μου ξεστόμισε τα λόγια: «Αυτοκτόνησε ο Alexander McQueen». Έμεινα άφωνη. Πριν 8 χρόνια βλέπεις τα «νέα» δεν ταξίδευαν τόσο γρήγορα, όσο τώρα, οπότε δεν είχα ιδέα ότι είχε συμβεί αυτό.

Συγκλονίστηκα σαφώς, μιας και για εμένα ο Alexander McQueen (αν και δεν τον γνώρισα ποτέ από κοντά) αποτέλεσε σημαντικό μέρος της ζωής μου και της αγάπης που έχω για τη Μόδα και για το πώς αντιμετωπίζω τη Μόδα. Ένα χρόνο μετά λοιπόν, το πρώτο μου τατουάζ ήταν η χαρακτηριστική νεκροκεφαλή που είχε σχεδιάσει ο McQueen και που κοσμούσε ένα σωρό ρούχα και αξεσουάρ του (βλ. τα φημισμένα μαντήλια του).

Όταν έμαθα λοιπόν, ότι (επιτέλους) θα κυκλοφορήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ για την ζωή και τη δουλειά του, ενθουσιάστηκα και ήξερα ότι έπρεπε να μάθω τα πάντα γι’ αυτή, πριν ακόμα παιχτεί στους κινηματογράφους.

Τι γνωρίζουμε ως τώρα λοιπόν;

Το στόρι

Το φιλμ περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό καστ το οποίο μιλάει για τη ζωή, την καριέρα και την ιδιοφυία που ήταν ο McQueen. Περιλαμβάνει πολλά βίντεο/αρχεία και behind-the-scenes από τις συλλογές τους αλλά και παλιές συνεντεύξεις του σχεδιαστή, μεταξύ άλλων. Με λίγα λόγια θα μάθουμε μέχρι και ποιο ήταν το thought process του, όταν δημιουργούσε τις εκπληκτικές και πρωτοποριακές συλλογές του.

Οι σκηνοθέτες

Ο Ian Bonhôte και ο Peter Ettedgui είναι οι σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ, αλλά είναι ο τελευταίος ο οποίος έχει αναλάβει ουσιαστικά τα ηνία. Ο Ettedgui έχει «προϊστορικό» με τα βιογραφικά ντοκιμαντέρ έχοντας κάνει πολλά και διάφορα, από την ιστορία των franchise James Bond ταινιών, μέχρι και τη ζωή του Marlon Brando.

To trailer

Ήδη το τρέιλερ μας δίνει μια γερή γεύση του τι να περιμένουμε. Φυσικά, τονίζει το γεγονός ότι θα δούμε πολλά από την προσωπική ζωή του McQueen αλλά και από το σχεδιαστικό του δαιμόνιο.  

Η Μόδα/Τέχνη

Αν ο McQueen ήξερε να κάνει κάτι καλά, αυτό ήταν να παραδίδει εκπληκτικά fashion shows τα οποία κρατούσαν τον θεατή at the edge of his seat. Ο McQueen πρωτοπόρησε ΚΑΙ σε αυτό προσφέροντας shows τα οποία ξεπερνούσαν τα όρια της «μόδας» και άγγιζαν αυτά της «τέχνης».

Κεντρική φωτό: Instagram @ annaproffittcreative

Διαβάστε επίσης

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων

FASHION NEWS

Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;

Τι συμβαίνει με το συμβόλαιο του ταλαντούχου καλλιτεχνικού διευθυντή;

FASHION NEWS

Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens

 Το εντυπωσιακό κατάστημα που δεσπόζει στον 1ο όροφο του πλέον δημοφιλούς εμπορικού κέντρου των βορείων προαστίων, ακολουθεί το νέο image των καταστημάτων Li-LA-LO, το οποίο μετουσιώνει το αυθεντικό DNA του brand

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department