Skip to main content

CELEBS

«Ο Τυροκοφτερός»: Το νέο παιδικό βιβλίο της Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

Λαμπερά ονόματα στην παρουσιασή του


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Ένα κομμάτι τυρί που αποφασίζει να γράψει την... αυτοβιογραφία του, είναι ο πρωταγωνιστής του δεύτερου παιδικού βιβλίου της αστυνομικού και συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου.

Οι μικροί φίλοι που θα το διαβάσουν, μέσα από διασκεδαστικές περιπέτειες, θα ανακαλύψουν την θρεπτική αξία του τυριού. Ταυτόχρονα, όμως, το βιβλίο της γλυκιάς ανθυπαστυνόμου που υπηρετεί στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα συμβάλει στην στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ο «Τυροκοφτερός» (εκδ. Ελληνοεκδοτική) είναι ο κεντρικός άξονας της ανθρωπιστικής δράσης «Μικροί μάγειρες + συνταγές αγάπης» που πρόκειται να λάβει χώρα στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας για το εκπαιδευτικό έτος 2016-2017, ενισχύοντας το έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε», στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων».

Ένα πρόγραμμα που συμβάλλει καθοριστικά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει πολύτιμη επισιτιστική στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Ο Τυροκοφτερός είναι μια ιστορία διασκεδαστική, που μέσα από στιγμές γέλιου θα χαρίσει  στα παιδιά και σημαντικές γνώσεις. Γνώσεις που δε μαθαίνουν πια, καθώς η ζωή στην πόλη δε δίνει πολλές ή σχεδόν καθόλου ευκαιρίες για να έρθουν σε επαφή με τις διαδικασίες παραγωγής των τροφίμων, αλλά και τη σπουδαιότητα αυτών», δηλώνει στο «Π» η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου και προσθέτει ότι «στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν συνταγές μαγειρικής καθώς και ασκήσεις και παιχνίδια κατανόησης που θα κάνουν το ανάγνωσμα ακόμα πιο διασκεδαστικό».

Στην παρουσίαση του βιβλίου, μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα καθώς γονείς ομιλητές και καλεσμένοι έφτιαξαν τυροπιτάκια, τα οποία προσφέρθηκαν στην οργάνωση «Ο ΠΛΗΣΙΟΝ». Για το βιβλίο μίλησε η παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή, η food blogger, Εμμανουέλα Κόκκαλη και η διατροφοόγος, Αστερία Σταματάκη, ενώ τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος, Αλεξία Τασούλη. 

Χαιρετισμό απεύθυναν  ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος, ο Ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Γαστρονομίας, Κωνσταντίνος Ματσουρδέλης και η Αλεξία Μουάτσου, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department