Skip to main content

CELEBS

Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια "έφυγε" η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Το αυτοκινητικό δυστύχημα προκλήθηκε από την αχαλίνωτη καταδίωξη δημοσιογράφων και φωτογράφων την 31η Αυγούστου 1997, στους δρόμους του Παρισιού. 


Κατερίνα Σαρρή

 

Ξημέρωμα 30ης προς 31η Αυγούστου 1997… Δεκαεννιά χρόνια πριν… Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Dodi Al Fayed έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους στη γαλλική Ριβιέρα. Αποφασίζουν διανυκτέρευση στο Παρίσι, πριν πάρουν την επόμενη ημέρα το αεροπλάνο της επιστροφής για το Λονδίνο. Αυτή η «στάση» αναμένεται να είναι και η τελευταία τους πριν το θάνατο! Μία μοιραία απόφαση, η οποία τους οδήγησε πρωτίστως στη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Κάρλτον Ριτς (ιδιοκτησίας ομίλου Al Fayed) και δευτερευόντως στην επιθυμία για μία βόλτα με το αυτοκίνητο στο νυκτερινό Παρίσι. Την τελευταία τους σε αυτή τη ζωή… 

Το εντυπωσιακό στοιχείο της βραδιάς εκείνης είναι ότι ο Dodi Al Fayed -έγινε αποδέκτης ισχυρών ενστάσεων της προσωπικής του ασφάλειας για τη βόλτα με τη Mερσεντές στο Παρίσι. Ενστάσεις που δεν εισακούστηκαν, αλλά είχαν γενεσιουργό αιτία την, κυριολεκτικά, περικύκλωση του ξενοδοχείου από φωτογράφους που θα πουλούσαν και την ψυχή τους στο διάβολο για μία φωτογραφία του ζεύγους. Όταν το πολυτελές όχημα έγινε αντιληπτό άρχισε ένα ανθρωποκυνηγητό άνευ προηγουμένου για ένα αποτυπωμένο στιγμιότυπο. Με δίκυκλα και αυτοκίνητα οι παπαράτσι «πολιόρκησαν» το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε το διάσημο ζεύγος.

Λίγο μετά την είσοδο στη σήραγγα Πλας Ντε Άλμα ακολουθεί η σφοδρή πρόσκρουση του αυτοκινήτου σε κολόνα του τούνελ. Ο οδηγός  Henri Paul και ο Dodi βρίσκουν τραγικό ακαριαίο θάνατο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα τραυματίστηκε και όταν απεγκλωβίστηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τη σώσουν αλλά πάθαινε απανωτά καρδιακά επεισόδια.

Η πριγκίπισσα έφυγε τελικά από τη ζωή στις 4 τα ξημερώματα. Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Μεγάλη Βρετανία και παράλληλα δημιούργησε ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.. 

Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίες αλλά και ερωτηματικά που αφορούν το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας και που πιθανότατα δεν θα απαντηθούν ποτέ! Σε ό,τι αφορά το ποιος θα μπορούσε να είχε σχεδιάσει και υλοποιήσει μια τέτοια επιχείρηση, είναι επίσης άγνωστο. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν μόνο μερικές χιλιάδες εκδοχές και παραλλαγές τους. 

Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και 19 χρόνια μετά τον θάνατό της, η Νταϊάνα εξακολουθεί να επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, χάρη στην ζεστασιά του χαρακτήρα της και την αφοσίωσή της στο φιλανθρωπικό έργο της, αλλά και στην επιθυμία της να βοηθάει πάντα όσους είχαν ανάγκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department