Skip to main content

CELEBS

Η Margaret Atwood μίλησε στην Emma Watson για τον φεμινισμό και το σίριαλ Handmaid's Tale

Η συγγραφέας, σε μυθιστόρημα της οποίας βασίστηκε μια από τις πιο πολυσυζητημένες νέες τηλεοπτικές σειρές, έδωσε συνέντευξη στην ηθοποιό στο Entertainment Weekly.



Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο επιδραστικές γυναίκες που εκπροσωπούν διαφορετικές εποχές αλλά και διαφορετικά μέσα καλλιτεχνικής έκφρασης. Όπως η συνέντευξη που έδωσε η συγγραφέας Margaret Atwood στην Emma Watson η οποία, μεταξύ άλλων, με αφορμή την τηλεοπτική σειρά Handmaid’s Tale, αναφέρθηκε και σε θέματα όπως η πατριαρχία και ο μισογυνισμός.

Στη συζήτησή τους οι δύο γυναίκες δεν κατονόμασαν ξεκάθαρα τον Donald Trump, όμως η Emma ρώτησε την Margaret αν βρίσκει ανησυχητικό το γεγονός ότι στοιχεία του βιβλίου της –στο οποίο βασίστηκε το σίριαλ Handmaid’s Tale– συναντώνται στη σύγχρονη πολιτική.

«Δεν αφήνω τέτοια πράγματα να με καταθλίβουν εύκολα», είπε η Margaret. «Αν γεννήθηκες στα ‘90s, γεννήθηκες σε έναν κόσμο όπου κάποιες ομάδες είχαν ήδη κατακτήσει μερικά δικαιώματα, τουλάχιστον στη Δύση, και το θεωρούσες δεδομένο. Αλλά αν είσαι μεγαλύτερη σε ηλικία και γεννήθηκες σε έναν κόσμο διαφορετικό, παρακολούθησες τις μάχες που έγιναν για να κατακτηθούν αυτά τα δικαιώματα».

Η Μάργκαρετ αναφέρθηκε επίσης στο «φεμινιστικό ζήτημα», όπως το έθεσε η Emma, που έχει έρθει πολλές φορές στην επιφάνεια στη διάρκεια της προώθησης της σειράς The Handmaid’s Tale. Η Emma ρώτησε τη συγγραφέα αν «κουράστηκε» να τη ρωτούν για το φεμινισμό του βιβλίου και της σειράς. Εκείνη απάντησε πως όχι, προσθέτοντας όμως ότι δεν της αρέσει να μιλάει για το φεμινισμό εκτός εάν αυτός που τη ρωτάει εξηγεί τι ακριβώς εννοεί. «Εννοούμε τα ίσα νομικά δικαιώματα; Εννοούμε ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άντρες; Εννοούμε ότι πρέπει να πετάξουμε όλους τους άντρες στο γκρεμό; Τι εννοούμε; Γιατί αυτή η λέξη έχει πάρει όλα τα παραπάνω νοήματα».

Το Handmaid’s Tale αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου αυτή, σε ένα φονταμενταλιστικό καθεστώς, αναγκάζεται να γίνει παλλακίδα του δικτάτορα. 

Διάβασε όλη τη συνέντευξη εδώ.


 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές

FASHION NEWS

Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024

Με τους παστέλ χρωματισμούς της σειράς Quiet Sand και τα έντονα μοτίβα της Summer Nights να θυμίζουν τις ηλεκτρισμένες βραδιές των πόλεων