Skip to main content

CELEBS

Συγκλονίζει η πρωταγωνίστρια της βραβευμένης ταινίας «Roma»

με την υπέροχη ιστορία της ζωής της...


Νίκος Κοντομήτρος

Η νεοεμφανιζόμενη και υποψήφια πρώτη φορά για Όσκαρ, πρωταγωνίστρια του φιλμ του Αλφόνσο Κουαρόν «Ρόμα» (Roma), Yalitza Aparicio σχεδίαζε καριέρα δασκάλας, αλλά τελικά κέρδισε τον ρόλο στην Αμερικανο-Μεξικανική παραγωγή που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ταινία της χρονιάς.

Η μεγαλύτερη αδερφή της, τραγουδίστρια, την οδήγησε σε κάστινγκ στην πόλη Οαχάκα στο Μεξικό για το επικό ασπρόμαυρο οικογενειακό δράμα του Αλφόνσο Κουαρόν «Ρόμα».

Ο Κουαρόν συναντήθηκε με περισσότερες από 3.000 γυναίκες από το Μεξικό, ενώ αναζητούσε την πρωταγωνίστριά του και δήλωσε ότι κατάλαβε μόλις αντίκρισε την 26χρονη Γιαλίτζα Απαρίσιο πως ήταν η σωστή για να υποδυθεί την Κλίο, εσωτερική οικονόμο και νταντά που φροντίζει μία ευκατάστατη οικογένεια τής ανώτερης μεσαίας τάξης στο Μεξικό στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Για να βοηθηθεί στην προετοιμασία του ρόλου, η Γιαλίτζα Απαρίσιο μίλησε με τη Λιμπόρια Ροντρίγκεζ την πραγματική έμπνευση για τον ρόλο της Κλίο, η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροφή του Κουαρόν. Ο σκηνοθέτης έχει διατηρήσει μια στενή σχέση μαζί της.

Σε συνέντευξή της στο «The Hollywood Reporter» η 26χρονη ηθοποιός, (οι γονείς της οποίας είναι Ινδιάνοι του Μεξικό από τη φυλή Mixtec ο πατέρας της και Triqui η μητέρα της), ανέφερε ότι μεγάλωσε στο Μεξικό και λόγω του χρώματος τού δέρματός της αισθάνθηκε πολύ ισχυρά τις διακρίσεις.

«Όταν ήμουν παιδί δεν επιτρεπόταν να μπω σε συγκεκριμένες ομάδες, για παράδειγμα. Επίσης η μητέρα μου εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Κάποιοι άνθρωποι δεν θεωρούσαν τη δουλειά της αξιοπρεπή, κι αυτό ήταν δύσκολο», τόνισε.

Η Γιαλίτζα Απαρίσιο χαρακτήρισε θαυμάσια την εμπειρία της στο Χόλιγουντ.

«Πάντα ήμουν πολύ ντροπαλή και είναι εκπληκτικό το πώς το ξεπέρασα. Οι άνθρωποι μου στέλνουν όμορφα μηνύματα. Μου έχουν πει ότι με βλέπουν και είμαι σαν πηγή έμπνευσης γι ‘αυτούς, ότι αισθάνονται ότι μπορούν να βρεθούν σε μια ταινία, ή στο εξώφυλλο ενός περιοδικού, ανεξάρτητα από τη φυσική τους εμφάνιση» υπογράμμισε.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη συνάντησή της με την Λιμπόρια Ροντρίγκεζ, η οποία της είπε πως αισθανόταν σαν να ήταν δικά της παιδιά ο Αλφόνσο Κουαρόν και ο αδερφός του. Πρόσθεσε ότι της άρεσε όπως την ενσάρκωσε στην ταινία.

Η Γιαλίτζια Απαρίσιο ανέφερε ότι το πιο εύκολο κομμάτι του ρόλου της ήταν όταν η πρωταγωνίστρια έδειχνε την αγάπη της για την οικογένειά με την οποία ζούσε. «Έχω πολύ στενή σχέση με την οικογένειά μου, είμαι υπερπροστατευτική», εξήγησε.

Πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Κάρα Ντελεβίν: Καήκε το σπίτι της στο Λος Άντζελες - Κατέρρευσε η στέγη

Καταστράφηκε ολοσχερώς η έπαυλη των 7 εκατομμυρίων δολαρίων

CELEBS

Βίκυ Λέανδρος: Έπεσε από τη σκηνή - Τα πρώτα λόγια της τραγουδίστριας

Πρώτη είδηση το ατύχημα της διεθνούς Ελληνίδας

CELEBS

Σοφία Καρβέλα: «Νιώθω ευγνωμοσύνη που παρέμεινα ζωντανή»

Η συγκινητική εξομολόγηση της κόρης της Άννας Βίσση για την αποτοξίνωσή της

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;