Skip to main content

CELEBS

Στη Λένα Δροσάκη το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

Στο Ίδρυμα "Μελίνα Μερκούρη", στην οδό Πολυγνώτου, στην Πλάκα, σε μια λιτή και φορτισμένη από συγκίνηση "γιορτή" δόθηκε χθες το θεατρικό βραβείο, που έχει το όνομα της Μελίνας μας.



Το βραβείο, που θεσπίστηκε το 2007 με πρωτοβουλία του Ιδρύματος "Μελίνα Μερκούρη" και απονέμεται κάθε χρόνο σε μια ηθοποιό, ως αναγνώριση της θεατρικής της ερμηνείας, ανέρχεται στο ποσό των 3.000€, ενώ η βραβευμένη ηθοποιός κρατάει για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, για να την παραδώσει τον επόμενο στη νέα τιμώμενη συνάδελφο της.

Φέτος, υποψήφιες για το βραβείο ήταν: 

* Η Λένα Δροσάκη, για την ερμηνεία της στο "Ramona Travel- Η γη της καλοσύνης" (κείμενο Γλυκερία Μπασδέκη, σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη) και "Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία" (κείμενο Δημήτρη Δημητριάδη, σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη).

* Η Ανθή Ευστρατιάδου, για την ερμηνεία της στο έργο "Αλμανάκ" (συγγραφέας Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτης Παντελής Δεντάκης).

* Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, για την ερμηνεία της στο έργο "Τίρζα η βασίλισσα του ήλιου" (συγγραφέας Arnon Grunberg, σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου).

* Η Ελίνα Ρίζου, για την ερμηνεία της στο έργο "Bitch Boxer (συγγραφέας Charlotte Josephine, σκηνοθέτης Γιώργος Οικονόμου) και "Ελένη" του Ευριπίδη (σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς).

Η κριτική επιτροπή, με πρόεδρο την Μάγια Λυμπεροπούλου και μέλη την Ρένη Πιττακή, την Δηώ Καγγελάρη, την Ματίνα Καλτάκη και τον Δημήτρη Λιγνάδη, ομόφωνα αποφάσισε να απονείμει το βραβείο στη Λένα Δροσάκη. 

Η περσινή νικήτρια, Γιούλικα Σκαφιδά, παρέδωσε στην (ευτυχισμένη και δικαιωμένη) φετινή, την καρφίτσα της Μελίνας και αυτό που κυριαρχούσε στην, γεμάτη από φίλους και ανθρώπους του θεάτρου, αίθουσα, κάθε στιγμή τόσο της "παράδοσης" όσο και της αναγγελίας, ήταν η αλήθεια, η μνήμη, η συγκίνηση.

karfitsamerkouri750.jpg

Η σεμνότητα και οι χαμηλοί τόνοι όλων των ανθρώπων του Ιδρύματος, από τον πρόεδρο Χριστόφορο Αργυρόπουλο και τη γενική γραμματέα (και "ψυχή" του) Μανουέλλα Παυλίδου, ως την πρόεδρο και τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τον 'παρουσιαστή" Δημήτρη Λιγνάδη και τον φροντιστή και "πειραχτήρι" (του CD "Πειράζοντας τη Μελίνα") Νίκο Μπιτζένη, έντυσαν την αίθουσα με τον κοινό τους ψίθυρο: "Μελίνα θα είσαι πάντα εδώ για μας"

melinamerkouri750.jpg

 

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department