Skip to main content

CELEBS

Νίκος Κουρής: «Στην Ελλάδα έχουμε τα μάτια μας αγκυλωμένα σε ένα παρελθόν»

Πιστεύει ότι το παρελθόν το επικαλείται ο Έλληνας κατά το δοκούν


Χρυσοβαλάντης Ανδρουλάκης

Ο γνωστός ηθοποιός, Νίκος Κουρής αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην οικονομική κρίση και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το λάθος του Έλληνα είναι ότι μένει αγκυλωμένος στο παρελθόν αντί για να κοιτά το μέλλον.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «outnow»:

Στην Ελλάδα της κρίσης, κάτι δεν κάναμε σωστά πριν έρθει αυτή;

«Ακριβώς! Κάτι έγινε λάθος. Και στο θέατρο, βλέπουμε ενδεικτικά ότι συμβαίνει παντού. Στο ποδόσφαιρο. Τη πολιτική. Στο δημόσιο τομέα. Όλα δεν πάνε καλά! Στην Ελλάδα, είναι τρομερό! Στην Ελλάδα, είναι σαν να μη λειτουργεί τίποτα! Τα προβλήματα τα δέχεσαι. Εγώ κάνω τη δουλειά μου. Δεν σου λέω, πως την κάνω τέλεια. Αλλά, αν είσαι στραμμένος σε αυτή, και έχεις παράλληλα τα προβλήματα σου,  μπορεί οι ίδιες οι δυσκολίες να σου δίνουν δύναμη. Αν έχεις μόνο το πρόβλημα, και όλο είναι λάθος στη δουλειά σου και δεν λειτουργεί, κάτι πρέπει να αλλάξεις στη διοίκηση και την οπτική του πράγματος που θέλεις να πραγματώσεις».

Που υστερεί ο Έλληνας;

«Δεν έχουμε τα μάτια στραμμένα προς ένα μέλλον. Έχουμε τα μάτια μας αγκυλωμένα σε ένα παρελθόν. Μαζί και τη ψυχή και τη καρδιά, στραμμένα στο παρελθόν. Το επικαλούμαστε κατά το δοκούν, όποτε μας συμφέρει. Δεν μπορούμε να έχουμε μια καλή σχέση του εαυτού μας, με τη πραγματικότητα. Είμαστε συνέχεια μέσα σε ένα ψέμα. Ένα ψέμα φιλοδοξίας και ονείρων που δεν έχουν σχέση με τη πραγματικότητα.

Όνειρα για μεγαλοπιασίματα, απάτες, από παράλογες υλικές, νεοπλουτίστικες απαιτήσεις. Δίχως πνευματικότητα και προσωπική καλλιέργεια. Όταν λέω προσωπική καλλιέργεια, εννοώ να έχω μια σχέση με τη πραγματικότητά μου. Τη δική μου. Όχι αυτή που θα ήθελα. Να βλέπω το διπλανό μου. Να μην είμαι αποκομμένος στο δικό μου προσωπικό όνειρο, θέλοντας να πατήσω πάνω σε όλα, για να αγοράσω ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο και να πετύχω στη δουλειά μου. Αυτός ο φαύλος κύκλος που βρήκε έκφανση και υλοποιήθηκε στα δάνεια».

Διαβάστε επίσης

CELEBS

Αμαλία Κωστοπούλου: Για σαφάρι στη Νότια Αφρική με το αγόρι της!

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram «κόβουν» την ανάσα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department