«Mute» του Γιώργου Αδαμαντιάδη. - AllYou.gr

Search

«Mute» του Γιώργου Αδαμαντιάδη.

Μάθε αν είσαι ένας από τους τυχερούς που κέρδισε πρόσκληση για την παράσταση* την Τρίτη 13/02.

12 Φεβρουαρίου 2018
Συντάκτης : Ζέτα Κλαπαδάκη

Όλυμπος. 1925. Δύο αδελφοί ,αγανακτισμένοι από κάθε μορφή εξουσίας, ανεβαίνουν στο βουνό. Εκεί, αποκομμένοι από τον δυτικό πολιτισμό, επιστρέφουν σε άλλες μορφές κοινωνικής ύπαρξης. Αντιμετωπίζουν τους πάντες ως αντιπάλους: πρώτα από όλα το ίδιο το νεοελληνικό κράτος, που για αυτούς έχει χάσει κάθε διάσταση δικαιοσύνης , αφού υπερασπίζεται τους πλούσιους της εποχής  που θεωρούνταν απογόνοι των κοτζαμπάσηδων. Η κρατική διαφθορά οδηγεί, όχι μόνο, στη μυθοποίηση των δύο αδελφών ληστών στα μάτια των τοπικών πληθυσμών, αλλά και στη μετατροπή τους σε λογοτεχνικούς ήρωες στα αστικά κέντρα. Από τη μία, εκτελούν φιλανθρωπικό έργο. Χτίζουν εκκλησίες. Συντηρούν χήρες και ορφανά. Από την άλλη, λειτουργούν ως τοπικές μαφίες, ζητώντας αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους και απειλώντας με μαζικές ανθρωποκτονίες καθετί που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο τους.

«Εμείς, μάγκα μου, δε σκοτώνουμε ανυπεράσπιστους. Κλέφτες είμαστε. Εχθροί μας τριγυρίζουν. Οχιές που πρέπει να τις πατήσουμε. Είναι καθήκον μας να τις λιώσουμε και γρήγορα. Καταραμένοι είμαστε. Όπως κι εσύ. Μας καταράστηκε η κοινωνία. Και το 'καμε πριν κοιτάξει τα ίδια της τα μούτρα. Μέσα της υπάρχουν ληστές- τοκογλύφοι, ληστές- τσιφλικάδες, ληστές- έμποροι, ληστές- δουλέμποροι που τρέφονται από το αίμα των φτωχών. Αν όλοι αυτοί είναι οι ενάρετοι, τότε ας είμαστε εμείς οι κακούργοι σε μια κοινωνία νεκρών ψυχών. Γράφε τα, λοιπόν, αυτά που κάνουμε. Μετά θα τα στέλνεις στις εφημερίδες να μάθουν εκεί κάτω αυτά τα ενάρετα ερπετά τι θα τους βρίσκει όταν θα πατούν τους δυστυχείς. Γράφε λοιπόν. Ξεκίνα. Τώρα.»

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Στέλιος Πατσιάς
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα
Σχεδιασμός φωτισμού: Δημήτρης Λογοθέτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Κόκου
Παραγωγή: Memento Mori
Οργάνωση Παραγωγής: Έλενα Σταματίου
Σχεδιασμός αφίσας: Ιωάννης Οικονομάκης
Τύμπανα: Γιώργος Καρανικολάου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιώργος Αδαμαντιάδης, Νικόλας Αλεξίου, Παύλος Ιορδανόπουλος,  Σήφης Μηλιαράκης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χρόνης Barbarian.

Θέατρο Σημείο
Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)
σκηνή Σημείο LAB
τηλ: 2109229579

Ημέρες παραστάσεων
Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα παράστασης
21:15
Διάρκεια παράστασης
100 λεπτά

*Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Τα ονόματα των τυχερών είναι:

Τρίτη 13/02     
ΑΝΤΩΝΗΣ     ΚΑΡΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΣΟΝΙΑ    ΝΤΑΛΛΑ

Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας την ταυτότητα σας, σε περίπτωση που ζητηθεί από το θέατρο.

 

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

Hot αυτή τη στιγμή!