ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψωμί με μπίρα
Αυτό το ψωμί είναι ιδανικό για... τεμπέλες κι έχει τη γεύση της αγαπημένης μας μπίρας!
Υλικά για 1 φραντζόλα
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. ζάχαρη
300 ml μπίρα (ένα κουτί)
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190ºC.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνεις τη μπίρα και ανακατεύεις καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
3. Στρώνεις λίγη λαδόκολλα σε ένα ταψί και αδειάζεις σε αυτό τη ζύμη. Περιχύνεις τη ζύμη με το λιωμένο βούτυρο και, έπειτα, βάζεις το ταψί στο φούρνο.
4. Ψήνεις το ψωμί για 40-45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνειά του. Μπορείς να τσεκάρεις αν το ψωμί σου είναι έτοιμο τρυπώντας το στη μέση με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, έχει ψηθεί. Αφήνεις το ψωμί να κρυώσει για 10-15 λεπτά προτού το βγάλεις από το ταψί.
Tip: Η μπίρα και η ζάχαρη αντικαθιστούν τη μαγιά και δίνουν στο ψωμί γεμάτη γεύση κι αίσθηση προζύμης.
Πηγή: www.pastryaffair.com
SELECTIONS
- Η Kurt Geiger παρουσιάζει την πολύχρωμη συλλογή της για τη σεζόν Spring/Summer 2024
- 6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση
- Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή
- Το στιλιστικό τρικ που θα σε «σώσει» τις άστατες ημέρες της άνοιξης